Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Σε απολύσεις εργαζομένων στα ξενοδοχεία AmiliaMareκαι ParadiseVillageστη Ρόδο, προχωρά ο όμιλος Aldemar.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIAMARE&PARADISEVILLAGE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR

Ρόδος 11 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση

Σε απολύσεις εργαζομένων στα ξενοδοχεία AmiliaMareκαι ParadiseVillageστη Ρόδο, προχωρά ο όμιλος Aldemar.
Η αιτιολόγηση που δίνεται, είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί«αξιολογήθηκαν χαμηλά», ότι δεν απέδωσαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας, τη μία σαιζόν που πρόλαβαν να δουλέψουν, αφού πρόκειται αποκλειστικά για νεοπροσληφθέντες.
Έτσι, η επιχείρηση οχυρωμένη πίσω από την «αξιολόγηση» και επικαλούμενη το νόμο, θεωρεί ότι είναι αυτονόητο δικαίωμά της να αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους τους εργαζόμενους.Αξιοποιεί το γεγονός ότι δε δικαιούνται αποζημίωση,καθώς δεν έχουν συμπληρώσει 12 μήνες, καταργώντας έτσι στην πράξη και το ίδιο το δικαίωμα της επαναπρόσληψης.
Είναι γνωστό, ότι ο «θεσμός» της αξιολόγησης, γενικά οι κανονισμοί εσωτερικής λειτουργίας των επιχειρήσεων, είναι φτιαγμένοι για να υπηρετούν τα συμφέροντά τους.Χρησιμοποιούνται ως απειλή για να αποδέχονται οι εργαζόμενοι χωρίς αντιδράσεις την αφαίρεση των δικαιωμάτων τους, να ταυτίζονται με τους στόχους των επιχειρήσεων και σε τελική ανάλυση να δημιουργούνται ενοχές στη συνείδησή τους, ότι είναι δική τους η ευθύνη δηλαδή όταν απολύονται.
Βέβαια, σύμφωνα με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, η επιχείρηση έχει στόχο να μειώσει το «κόστος», δίνοντας έμφαση σε νέους κάτω των 25 ετών, με μισθό 400 ευρώ, για την αντικατάσταση πολλών από αυτούς που σκοπεύει να απολύσει. Να λοιπόν ποιο είναι το βασικό κριτήριο τις …αξιολόγησης!
Αυτό το κριτήριο είναι το ίδιο για όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες και είναι αυτό που έχει οδηγήσει βήμα βήμα τα τελευταία χρόνια στο σημείο από τους περίπου 400 εργαζόμενους των ξενοδοχείων, το ένα τρίτο να απασχολείται είτε με μαθητεία είτε με κάθε είδους σχέση εργασίας.
Για εμάς, τους εργαζόμενους των ξενοδοχείων της εταιρείας, αξιολόγηση είναι η σκληρή καθημερινή δουλειά μας. Από τα δικά μας χέρια περνούν όλα. Χωρίς εμάς, τα ξενοδοχεία είναι έρημα κουφάρια. Δε θα μείνουμε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια ενώ μας παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα!
Θεωρούμε, τέλος, πρόκληση η επιχείρηση να επικαλείται το νόμο όταν τη βολεύει!Ξεχνάει, βολικά, ότι έχουμε 2017 και ακόμη δε μας έχει πληρώσει το επίδομα και την αποζημίωση αδείας από την περσινή σαιζόν. Ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια μας εξοφλούσε τον Αύγουστο του επόμενου έτους.Ότι έχει από μόνη της καταργήσει τη νόμιμη αποζημίωση που δικαιούνταιόσοι συνταξιοδοτούνται και άλλα πολλά.
Επειδή,παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με το Σωματείο για την ανάκληση του σχεδιασμού για απολύσεις η εταιρεία εμφανίζεται ανένδοτη, οι εργαζόμενοι προχωρούμε σε 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη από τις 11πμ ως τις 3μμ και συγκέντρωση στην πύλη των ξενοδοχείων με αιτήματα:

1. Ανάκληση του σχεδιασμού για απολύσεις
2. Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/