Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στην Ένωση Ξενοδόχων από τα Σωματεία του Τουρισμού (AmiliaMare&ParadiseVillage, MiraMareκαι Sheraton).

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου την οποία οργάνωσαν τα τρία Συνεργαζόμενα επιχειρησιακά Σωματεία του Τουρισμού (AmiliaMare&ParadiseVillage, MiraMareκαι Sheraton).

Αποφάσεις στήριξης είχαν λάβει και η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Παράρτημα Ρόδου της ΟΓΕ και η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ.
Λίγο πριν τις 3.00 μμ άρχισε να καταφτάνει κόσμος, αρκετοί συνάδελφοι πχ οι συντηρητές ή εργαζόμενοι άλλων κλάδων, ήρθαν αμέσως μετά το σχόλασμα, με τα ρούχα της δουλειάς.
Η συγκέντρωση είχε παλμό και κυριάρχησαν Συνθήματα όπως: «Συλλογικές Συμβάσεις στα Ξενοδοχεία, όχι Γαλέρα και Σύγχρονη Δουλεία», «Ρεκόρ στον Τουρισμό, μ ‘απλήρωτη δουλειά, οι ξενοδόχοι κέρδη, εμείς με ψίχουλα» και «Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή».
Στις 3.30 έγινε ομιλία από τον πρόεδρο του Σωματείου του AmiliaMare&ParadiseVillageόπου αναδείχθηκε η κατάσταση στον κλάδο, οι επιδιώξεις της εργοδοσίας, πως αυτές δένουν με την πολιτική της κυβέρνησης που παίρνει μέτρα που αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους για να ενισχύσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Αναδείχθηκαν επίσης οι ευθύνες της ηγεσίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για τη στάση της στο ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης, να διαπραγματεύεται μακριά και κρυφά από τους εργαζόμενους, για τον κίνδυνο οι εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς σύμβαση και εντελώς ξεκρέμαστοι, με τους εργοδότες να αποχωρούν από την Ένωση.
Μετά την ομιλία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων, όπου οι εκπρόσωποι των Σωματείων παρουσίασαν τη θέση τους ότι διεκδικούν Σύμβαση με αυξήσεις που να καλύπτει τις απώλειες των χρόνων της κρίσης, που να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες.
Με το τέλος της συνάντησης, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους. Κάλεσε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, να μη μείνει χώροςδουλειάς, χωριό, συνοικία στην πόλη που δε θα κουβεντιαστεί.Πάλη που περνά και μέσα από την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο κλαδικό Σωματείο.
Τα Σωματεία συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα και θα ανακοινώσουν τις επόμενες δράσεις τους.

Ρόδος, 21 Φεβρουαρίου 2017

· Σωματείο Εργαζομένων MiraMare
· Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Sheraton
· Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία AmiliaMare&ParadiseVillage

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/