Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤ. ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Δωδεκάνησα, 1η Φεβρουαρίου 2017

Προς: 
κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κο Διοικητή ΕΤΕΑΕΠ

Κοινοποίηση:
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου 
Μ.Μ.Ε. Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ: ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΦΑΠΑΞ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 12η ΜΑΪΟΥ 2016

Αξιότιμη Υπουργέ, 

Κύριε Διοικητά,

Κατόπιν σειράς καταγγελιών που περιήλθαν σε γνώση μας, φέρεται να έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό και ακατανόητο πρόβλημα σε ότι αφορά στην καταβολή του εφάπαξ εικοσαετίας υπαλλήλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Συγκεκριμένα, παρότι γίνονται δεκτές αιτήσεις μέχρι και την 12η Μαΐου 2016, σε αρκετές περιπτώσεις αιτήματα που υποβλήθηκαν προγενέστερα, όπως τα έτη 2013, 2014, 2015, καθυστέρησαν να εξεταστούν με υπαιτιότητα του Ταμείου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περιέρχονται σε δυσχερή θέση οι υπάλληλοι των εδώ Υπηρεσιών, αλλά και οι αιτούντες να ενημερώνονται πως εξαιτίας λαθών ή ελλείψεων στα δικαιολογητικά τους, έχουν απολέσει το δικαίωμα παραλαβής της εφάπαξ παροχής. Οι δικαιούχοι για παράδειγμα, καταθέτουν αίτημα επανεξέτασης ή αίτηση θεραπείας, με αρνητικά αποτελέσματα, λόγω του χρονικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί, εάν και στην προκείμενη περίπτωση δεν ευσταθεί. 

Με δεδομένη την ένταξη του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) από 1η Ιανουαρίου 2017, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) και τις διαβεβαιώσεις πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας, για προσφορά σύγχρονων και ποιοτικών Υπηρεσιών, με τη δημιουργία ενιαίου φορέα με δίκαιους κανόνες, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε άμεσα για την εξακρίβωση – επιβεβαίωση των καταγγελιών και όπως προχωρήσετε στην αποκατάσταση των ανεξήγητων και αναίτιων αδικιών που φέρονται να συντελούνται βάσει των υποστηριζόμενων. 

Αξιότιμη Υπουργέ,

Κύριε Διοικητά,

Ήδη, έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες περί εξέτασης φακέλων χωρίς δικαιολογητικά, ενώ 55.000 δικαιούχοι περιμένουν σειρά ετών να έρθει η … περιβόητη σειρά τους (!) 

Ήδη, η πλειονότητα των πολιτών, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αφορούν ακόμη και στην επιβίωσή τους. 

Ήδη, με υπουργική απόφαση της παρούσας κυβέρνησης, που φέρει ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 2016 και αρ. πρωτ. Φ.30202/34383/Δ. 15/606, αποφασίστηκε η αφαίρεση του δικαιώματος παροχής του εφάπαξ εικοσαετίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Η απαγόρευση αυτή δε, αφορά όλους όσοι κατέθεσαν ή σκέπτονταν να καταθέσουν σχετικό αίτημα μετά την 13η Μαΐου 2016. 

Ας μη δημιουργούμε λοιπόν, περαιτέρω προβλήματα και αδικίες σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που είχαν υπολογίσει, προγραμματίσει και ανέμεναν την αποδοχή του εφάπαξ εισοδήματος που δικαιούνται. 

Με βάση τα ανωτέρω, ελπίζουμε και αναμένουμε την εξέταση από μέρους σας, της βασιμότητας των καταγγελιών, καθώς και την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν ήδη συντελεστεί. Παράλληλα, αιτούμαστε και την έκδοση σχετικής οδηγίας, για την αποφυγή αντίστοιχων μελλοντικών αδικιών. 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε στην άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση σας.

Με εκτίμηση,

Δρ Στέφανος Δράκος
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου
Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589 - 6943073256
Email: stefanos.drakos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/