Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (Ε.Γ.) ΤΩΝ "ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Μαζί με τις θερμότερες ευχές μας για την εορταστική περίοδο και μια νέα χρονιά δημιουργίας και ελπίδας, σας κοινοποιούμε δελτίο τύπου με την πρόσφατη απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας των ΚΠΣ για ενημέρωσή σας, με την παράκληση να το δημοσιεύεται.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (Ε.Γ.)
ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η Εκτελεστική Γραμματεία των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία σε ειδική συνεδρίασή της συζήτησε τα συμπεράσματα και τις προτάσεις τις οποίες παρήγαγαν τα Εργαστήρια Πολιτικής για την Δημόσια Διοίκηση και για την Υγεία που διοργανώθηκαν με συμμετοχή μελών των Κινήσεων και εμπειρογνωμόνων.
Θα ακολουθήσει η συζήτηση των αποτελεσμάτων από τα Εργαστήρια για την πρωτοβάθμια - δευτεροβάθμια εκπαίδευση και για τα Πανεπιστήμια που έχουν επίσης ολοκληρωθεί.
Οι προτάσεις πολιτικής που διαμορφώθηκαν θα κατατεθούν από τα μέλη των Κινήσεων στις Γραμματείες και στις Ολομέλειες των Τομέων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ —Κινήματος Αλλαγής όπου μετέχουν καθώς και στο Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία (in-social).
Οι Κινήσεις θεωρούν την ενίσχυση της προγραμματικής λειτουργίας του κόμματος εξαιρετικά κρίσιμη την στιγμή αυτή που η χώρα έχει εισέλθει σε άτυπη προεκλογική περίοδο.
«Ισχυρή εντολή για σοσιαλδημοκρατική Κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή...» είναι ένα σύνθημα που μπορεί να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει τους Έλληνες πολίτες, αρκεί να συνοδεύεται από τις “κόκκινες γραμμές” στους κεντρικούς τομείς πολιτικής, όπως ότι αυτό που μας διαφοροποιεί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχουμε στόχο την αξιοκρατία και ανεξαρτησία του δημοσίου τομέα από τα κόμματα που κυβερνούν και την ανάπτυξη με ισχυρή κοινωνική οικονομία.
Η συζήτηση περί διακυβέρνησης είναι απολίτικη και δεν ενδιαφέρει τους ενεργούς πολίτες που θέλουν προοδευτικές αλλαγές τόσο στην διακυβέρνηση της χώρας όσο στην αυτοδιοίκηση. Όσοι ταλαντεύονται μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν κοντά μας με γνώμονα τις προγραμματικές μας θέσεις και πόσο πιστεύουμε σε αυτές, το τι τους απωθεί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζουν ήδη.
Οι Σοσιαλδημοκράτες πρέπει να συζητήσουν με την κοινωνία και ιδιαίτερα με τα αδύναμα οικονομικά στρώματα αλλά και τους νέους όπως και ευρύτερα την μεσαία τάξη προτάσεις διακυβέρνησης που θα ενισχύουν το κοινωνικό κράτος, την καινοτόμο οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την μεταναστευτική πολιτική που θα ενσωματώνει με δίκαιο τρόπο τους μετανάστες στην ελληνική οικονομία και την περιβαλλοντική προστασία. Το κόμμα πρέπει να κινητοποιηθεί γύρω από εκτεταμένη διαβούλευση και παραγωγή πολιτικής μέσα από τους Τομείς αλλά και τις νομαρχιακές οργανώσεις, που πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα και ουσιαστικά, μέσα από ανοιχτές ολομέλειες και με αξιοποίηση της πλατφόρμας digital society.
Στόχος η άμεση διαμόρφωση ενός Σοσιαλδημοκρατικού προγράμματος με βασικές προτάσεις πολιτικής και τις "κόκκινες γραμμές" διακυβέρνησης ανά τομέα πολιτικής.

Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/