Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Θ. Μπαράκας: Κύριε Χατζημάρκο στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί

Ρόδος, 01 Oκτωβρίου 2021

Θ. Μπαράκας: Κύριε Χατζημάρκο στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί

Για άλλη μία φορά η Περιφερειακή αρχή δεν απάντησε στα σοβαρά ερωτήματα που θέσαμε, με την επίκαιρη ερώτηση που καταθέσαμε και αφορούσε την σύσταση ΑΜΚΕ σε συνεργασία με την ΟΝΕΧ την Cisco και την αναπτυξιακή εταιρεία k2.
Αφού επιλέξατε να ρίξετε την μπάλα στην εξέδρα και αναφέρεστε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, ήρθε η ώρα να αναδειχθεί η στάση που κράτησε ο καθένας στο Νότιο Αιγαίο την τελευταία επταετία για το θέμα.
Να σας θυμίσω ότι το 2015, όταν όλοι εμείς τρέχαμε στις πλατείες υποστηρίζοντας το «όχι» στο δημοψήφισμα ώστε να μην έρθει το τρίτο μνημόνιο, που προέβλεπε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, εσείς με την παρέα σας διοργανώνατε τις εκδηλώσεις των υποστηρικτών του ναι και του «βάστα Γέρουν».
Να σας υπενθυμίσω ότι, μετά την κωλοτούμπα του τότε πρωθυπουργού κυρίου Αλέξη Τσίπρα, η παράταξή σας μαζί με το Κίνημα Αλλαγής και τους Ανεξάρτητους Έλληνες , έτρεξε και με τα δύο χέρια της να ψηφίσει, το τρίτο μνημόνιο που προέβλεπε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Το 2019 όταν η παράταξή σας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουνάκης σας έθεσε το ζήτημα της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ώστε να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο και να ζητηθεί από τη νέα κυβέρνηση η επαναφορά τους.Όχι μόνο δεν αποδεχθήκατε την πρόταση αλλά εξαπολύσατε επίθεση στον κ. Κουνάκη.
Σε επίσκεψή του πριν λίγο καιρό στην Αστυπάλαια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους μειωμένους συντελεστές.Δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθουν όταν υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο.
Στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε μέτρα που θα έχουν κόστος 3,5 δις ευρώ, αλλά ουδεμία αναφορά έκανε στην επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Και ενώ συνέβη αυτό, σιωπήσατε όπως και οι βουλευτές του νομού.
Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε, για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, σας προτρέπουμε να συγκαλέσετε κοινή συνεδρίαση με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής όπως κάνατε με τους δασικούς χάρτες.Να δημιουργηθεί δηλαδή ένα κοινό μέτωπο που θα διεκδικήσει την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα

Θανάσης Μπαράκας
Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/