Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Ερώτηση στη Βουλή, για την έλλειψη προσωπικού και τη λειτουργία του Κέντρου Μαστού στο νοσοκομείο Ρόδου

Ρόδος 03 Οκτωβρίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Με ερώτηση στη Βουλή, η έλλειψη προσωπικού και η λειτουργία του Κέντρου Μαστού στο νοσοκομείο Ρόδου
Το θέμα που αφορά το κλείσιμο του Κέντρου Μαστού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, φέρνει με ερώτηση της προς τον υπουργό Υγείας η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 κ. Φωτεινή Μπακαδήμα.
‘Όπως επισημαίνει το Κέντρο Μαστού του νοσοκομείου μετά από 19 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού.
Η υπεύθυνη ιατρείου μαστογραφίας/υπερήχων ελαστογραφίας μαστού κ. Λιάνα Σουλούνια, απηύθυνε έκκληση να βρεθεί λύση για την επαναλειτουργία, πριν το οριστικό λουκέτο, του τμήματος μαστού που παραμένει κλειστό από τον Αύγουστο, ενώ υπολειτουργούσε ήδη από τον περασμένο Μάιο εξυπηρετώντας περίπου 30 άτομα μηνιαίως όταν οι ανάγκες είναι υπερπολλαπλάσιες.
Μάλιστα, η κ. Σουλούνια, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, έχει υποβάλει την παραίτησή της ήδη από τον Ιούλιο από το τμήμα μαστού. Και ενώ συμβαίνουν αυτά με ανακοίνωση της η διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου ανέφερε πως το Κέντρο Μαστού δεν κλείνει.
Με δεδομένη τη σπουδαιότητα ύπαρξης εξειδικευμένου κέντρου μαστού ειδικά στο νοσοκομείο της Ρόδου, στην ερώτηση που κατατέθηκε από την βουλευτή κ. Φωτεινή Μπακαδήμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Καταγγελίες για κλείσιμο του Κέντρου Μαστού του Γενικού Νοσοκομείο Ρόδου
Σε συνέχεια των από 13/11/2020 (Α.Π.1742), από 26/11/2020 (Α.Π.2125), από 12/02/2021 (Α.Π.4145), από 07/05/2021 (Α.Π.6407) με τελευταία την 14/09/2021 (Α.Π.9005) αναπάντητων ερωτήσεων που έχω καταθέσει αναφορικά με θέματα υπολειτουργίας του νοσοκομείου Ρόδου, τώρα, με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Δημοκρατική», ενημερωνόμαστε ότι το ιατρείο μαστού του νοσοκομείου της Ρόδου, έπειτα από 19 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού, κάτι που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο «ήταν ουσιαστικά μονόδρομος έπειτα από τη χορήγηση γονικών αδειών, μιας συνταξιοδότησης και μιας παραίτησης που λειτούργησαν ως «καραμπόλα» εξελίξεων καθιστώντας απαγορευτική τη λειτουργία του». Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, με ανακοίνωσή του διαψεύδει ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ Ρουμάνης αναφέροντας πως «Παρά τις επίπονες προσπάθειες κάποιων για δημιουργία εντυπώσεων το Γ.Ν. Ρόδου θα συνεχίσει να λειτουργεί και να βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.»
Στο συγκεκριμένο άρθρο της «Δημοκρατικής» η υπεύθυνη ιατρείου μαστογραφίας/υπερήχων ελαστογραφίας μαστού κ. Λιάνα Σουλούνια, απευθύνει έκκληση να βρεθεί λύση για την επαναλειτουργία, πριν το οριστικό λουκέτο, του τμήματος μαστού που παραμένει κλειστό από τον Αύγουστο, ενώ υπολειτουργούσε ήδη από τον περασμένο Μάιο εξυπηρετώντας περίπου 30 άτομα μηνιαίως όταν οι ανάγκες είναι υπερπολλαπλάσιες. Όπως αναφέρει η κα Σουλούνια, λόγω ελλείψεως ιατρών, ελλείψεις που προέκυψαν από λανθασμένους χειρισμούς για την παραμονή των ιατρών στη θέση τους, εκείνη καλείται να καλύψει τα κενά του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για το τακτικό ιατρείο μαστού, που άλλοτε εξυπηρετούσε περίπου 200 με 220 ασθενείς τον μήνα.
Μάλιστα, η κ. Σουλούνια, η οποία έχει υποβάλει την παραίτησή της ήδη από τον Ιούλιο από το τμήμα μαστού, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει σχετική απάντηση, αναφέρει ότι εξαιτίας των καταστάσεων που βιώνει και των συνθηκών που επικρατούν στο νοσοκομείο της Ρόδου, σκέφτεται πολύ σοβαρά πλέον να συνταξιοδοτηθεί από το επόμενο έτος, παρότι ο σχεδιασμός της δεν ήταν αυτός.
Στο ίδιο άρθρο φιλοξενείται και η άποψη της πρόεδρου του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κας Μαρίας Κρητικού, που χαρακτηρίζει ως ιδιαιτέρως δυσμενή την εξέλιξη με το κλείσιμο του τμήματος μαστού καθώς πολλές καρκινοπαθείς δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιώτη γιατρό για την παρακολούθησή τους, και ζητά να βρεθεί τρόπος να παραμείνει στη θέση της η κα Σουλούνια.
Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένη τη σπουδαιότητα ύπαρξης εξειδικευμένου κέντρου μαστού στα νοσοκομεία της χώρας μας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που συμβάλλει να σωθούν ανθρώπινες ζωές,

Ερωτάται ο κος Υπουργός:
1. Ποια είναι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου;
2. Πόσα κενά ιατρών υπάρχουν στο νοσοκομείου Ρόδου και ποιων ειδικοτήτων;
3. Είναι ή όχι κλειστό το κέντρο μαστού του νοσοκομείου Ρόδου και αν ναι, από πότε και για ποιο λόγο;
4. Πόσα άτομα απασχολούνται αποκλειστικά και μόνο στο κέντρο μαστού του νοσοκομείου Ρόδου;
5. Η υπεύθυνη ιατρείου μαστογραφίας/υπερήχων ελαστογραφίας μαστού κα Σουλούνια ποια κενά εκλήθη να καλύψει και για πόσο διάστημα;
6. Ποιος ακριβώς είναι ο προγραμματισμός της Διοίκησης ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί τόσο το κέντρο μαστού και να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Ρόδου;


Η ερωτώσα βουλευτής
Φωτεινή Μπακαδήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/