Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Προσυνεδριακή Συνέλευση ΡΟΔΕΠΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ (ΡΟΔΕΠΕΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ
Η ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ συγκαλεί προσυνεδριακή συνέλευση εν όψει του Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ το οποίο πραγματοποιείται στις 30 Οκτώβρη.
Η συνέλευση οργανώνεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα φορτισμένη με γεγονότα τόσο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο όσο και παγκόσμια με τα γεγονότα να εξελίσσονται ραγδαία. Στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο, μόνιμες είναι οι απειλές της τουρκικής άρχουσας τάξης σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο. Η ουσιαστική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης στο ζήτημα της αμυντικής θωράκισης της χώρας, της προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων και τη διατήρηση των συνόρων ακολουθεί την πολιτική που χάραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπογράφει της συμφωνίες που εκείνη προετοίμασε: επικείμενη πενταετή ανανέωση της «Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις» και την «Αμυντική συμφωνία Ελλάδας –Γαλλίας».
Η ΡΟΔΕΠΕΙ υποστηρίζει ότι τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη και οι συμμαχίες τους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, ούτε να υποστηρίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Στη σημερινή πραγματικότητα, τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων είναι αυτά που καθορίζουν τις σχέσεις μεταξύ των κρατών και το συσχετισμό και όχι οι διάφορες διακηρύξεις που σύντομα ξεχνιούνται. Κάθε είδους «συμμαχική συνδρομή» ή «παρέμβαση» ή «βοήθεια» εξυπηρετεί τις γεωπολιτικές επιδιώξεις των ισχυρών «συμμάχων» και τελικά περιπλέκουν τα προβλήματα. Η ΡΟΔΕΠΕΙ τονίζει ότι οι επιδιώξεις αυτές είναι αντίθετες με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και δεν εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας.
Η «Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις» θα ενισχύσει τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε ευρύτερα πεδία γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων τροφοδοτώντας και τον ανταγωνισμό με την Τουρκία.
Ανάλογα χαρακτηριστικά έχει και η «Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας» :
Αναγνωρίζει το ΝΑΤΟ ως θεμέλιο της ευρωπαϊκής ασφάλειας, όταν το ΝΑΤΟ βρίσκεται πίσω από 17 στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
Ανοίγει το δρόμο σε γαλλικές στρατιωτικές βάσεις και υποδομές στην Ελλάδα πέρα από τις αμερικανικές και ΝΑΤΟικές.
Θέτει θέμα Ευρωπαϊκού στρατού για να ασκήσει η ΕΕ πιο προωθημένα την επιθετική της πολιτική και όχι βέβαια για να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα.
Υιοθετεί η Ελληνογαλλική συμφωνία όλα τα προσχήματα περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας, για δήθεν μη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής (πυρηνικά, χημικά), τη μετανάστευση κ.α. Πρόκειται για τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποιήθηκαν σε όλες της ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους των τελευταίων είκοσι χρόνων.
Το καθήκον των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είναι η εξασφάλιση της άμυνας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Και όμως σήμερα, στα πλαίσια της πολιτικής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ελληνικές φρεγάτες βρίσκονται στη Μαύρη θάλασσα συμμετέχοντας στη επιδίωξη περικύκλωσης της Ρωσίας και αλλού. Ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα περιπολούν πάνω από τα Δυτ. Βαλκάνια. Ελληνικοί πύραυλοι και στρατιωτικοί βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία. Ανάλογες υποχρεώσεις θα έχουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με βάση την Ελληνογαλλική συμφωνία, ήδη προετοιμάζουν το έδαφος για αποστολή δύναμης στο Σαχέλ της Αφρικής.
Για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ η χώρα μας διαθέτει 6,6 δισ. ευρώ ή 3,82% του ΑΕΠ την ώρα που για νοσοκομεία, σχολεία και μισθούς «το ταμείον είναι μείον».
Η ΡΟΔΕΠΕΙ υποστηρίζει την άμεση επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, την κατάργηση των συμφωνιών αυτών, το ξήλωμα των βάσεων του θανάτου, την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους .
Παρακολουθούμε τη συνεχή διεύρυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ –ΝΑΤΟ – ΕΕ, με τη Ρωσία, την Κίνα, καθώς και τις εσωτερικές αντιθέσεις σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών. Μαίνεται η μάχη για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών και ενώσεων, το ενδεχόμενο τοπικών και περιφερειακών συγκρούσεων, ακόμη κι ενός γενικευμένου πολέμου έχει μπει για τα καλά στην ημερήσια διάταξη. Η μάχη για την πρωτοκαθεδρία και η αναδιάταξη των δυνάμεων είναι και η κύρια αιτία της απόσυρσης των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Το Σεπτέμβρη δημιουργήθηκε η συμμαχία Αυστραλίας - Ηνωμ. Βασιλείου και ΗΠΑ (AUKUS), οξύνοντας τις αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ – ΓΑΛΛΙΑΣ-ΕΕ. Η Αυστραλία θα αποκτήσει πυρηνικά υποβρύχια και πρόσβαση στα κατασκοπευτικά δίκτυα των ΗΠΑ και του Ηνωμ. Βασιλείου. Μετά από τη συμφωνία αυτή θα οξυνθούν περισσότερο τα προβλήματα, οι αντιθέσεις και οι κίνδυνοι στην περιοχή Ειρηνικού – Ινδικού.
Η ΡΟΔΕΠΕΙ καλεί όλους τους Ροδίτες που ανησυχούν για την ειρήνη, που απαιτούν την προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και υποστηρίζουν τις ισότιμες, φιλικές σχέσεις με όλους τους λαούς της περιοχής και όλου του κόσμου να συμμετάσχουν στον αγώνα της ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για ειρήνη και πρόοδο.
Τους καλούμε να πάρουν μέρος στη συνέλευση της ΡΟΔΕΠΕΙ να συμμετάσχουν στη συζήτηση να διατυπώσουν τη γνώμη τους , τις απορίες και τις αντιρρήσεις τους, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου ώρα 6:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο PLAZA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/