Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

ΔΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ: Για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ) ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Κάλεσμα πάλης προς τους ξενοδοχοϋπάλληλους της Ρόδου
Οι καταστροφικές πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα και στην περιοχή μας τις προηγούμενες ημέρες, μας ανάγκασαν να αναβάλλουμε τοποθέτησή μας για το αποτέλεσμα μιας εκφυλιστικής εκλογικής διαδικασίας.
Θέλουμε κατ’ αρχήν να χαιρετίσουμε τους εργαζόμενους που μας εμπιστεύτηκαν. Οι εργαζόμενοι που ψήφισαν τη ΔΑΣ πέρασαν από πολλά εμπόδια: πιέσεις, απειλές, απαίτηση να πληρώσουν συνδρομή ως και 160€ παρότι είχαν 2 χρόνια να κάνουν μεροκάματο και άλλα πολλά. Ωστόσο επειδή ούτε αυτά εμπόδια ήταν αρκετά επιστρατεύτηκαν και άλλα μέσα. Γι’ αυτά τα ζητήματα όμως θα επανέλθουμε.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα οι δυνάμεις της ΔΑΣ θα συνεχίσουν να παλεύουν μέσα στα ξενοδοχεία, δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν. Θα είναι απέναντι από την εργοδοσία, που είναι στην πραγματικότητα η μεγάλη κερδισμένη των εκλογών. Άλλωστε το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από την εργοδοτική τρομοκρατία, τις πιέσεις, αλλά και φαινόμενα νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας.
Η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με τους νόμους που έφτιαξαν όλες οι κυβερνήσεις, κάνουν τη ζωή των εργαζομένων κόλαση. Πάνω στην ένταση της εκμετάλλευσης και των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με τους χαμηλούς μισθούς, τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τα εξοντωτικά ωράρια, την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας χτίζεται το «θαύμα» της τουριστικής ανάπτυξης. Και σήμερα θερίζουν τα προγράμματα ΣΥΝ-Εργασίας, οι απειλές που αξιοποιούν την πανδημία κλπ. Σήμερα είναι ανάγκη η πάλη και η διεκδίκηση να δυναμώσουν σε γραμμή που να αμφισβητεί τη λογική της ταξικής συνεργασίας, της συνεργασίας δηλαδή με τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις. Γιατί η αλήθεια είναι ότι όσο μπορεί να βγουν κερδισμένοι ταυτόχρονα και ο λύκος και το πρόβατο, άλλο τόσο μπορούν να βγαίνουν κερδισμένοι και οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι.
Μπροστά μας έχουμε κρίσιμα μέτωπα:
· Την επίθεση της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, που επιβάλει εξοντωτικά ωράρια, συνθλίβει τα δικαιώματά μας. Ο νόμος Χατζηδάκη θα κάνει ακόμα πιο εφιαλτική την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και πρέπει να μείνει στα χαρτιά.
· Τη νέα αύξηση κοροϊδία των 0,52 λεπτών του € την ημέρα, μετά τη νέα εφαρμογή του νόμου Βρούτση- Αχτσιόγλου, από την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ.
· Την επίθεση στο ασφαλιστικό, που έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων.
· Την πανδημία, που η κυβέρνηση τη διαχειρίζεται με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου, και ειδικά των μεγαλοξενοδόχων. Με υγειονομικά πρωτόκολλα- λάστιχο, με την καλλιέργεια της λογικής της ατομικής ευθύνης, την ώρα που το κράτος δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, ανάγοντας σε μοναδικό όπλο τον εμβολιασμό. Έναν εμβολιασμό που με τις αντιφάσεις της πολιτικής της, την έλλειψη συστήματος ΠΦΥ, η ίδια η κυβέρνηση υπονομεύει.
· Την πυρκαγιά στο νησί και την ανάγκη να αποζημιωθούν οι πληγέντες, να αποκατασταθεί η ζημιά στο περιβάλλον.
· Την κατάσταση στην παιδεία, καθώς έχουν ψηφιστεί νόμοι που υπονομεύουν το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση, ενώ και η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει με κενά και χωρίς μέτρα για να μην κλείσουν τα σχολεία εξαιτίας της πανδημίας.
Για μας το κύριο είναι τα προβλήματα που είναι μπροστά.
Δεσμευόμαστε απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της πάλης, επιδιώκοντας να βελτιώσουμε αδυναμίες και κενά που πράγματι έχουμε. Ένα είναι όμως σίγουρο. Ότι αν το τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής και οι άνθρωποί τους, νομίζουν ότι τώρα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, ν΄αλλάξουν πλευρό!

Ρόδος, 9 Αυγούστου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/