Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Να επιληφθούν οι αρμόδιοι και να μπει ένα τέλος στις αυθαιρεσίες στις παραλίες

Ρόδος, 25 Αυγούστου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Να επιληφθούν οι αρμόδιοι και να μπει ένα τέλος στις αυθαιρεσίες στις παραλίες
Ολοένα και αυξάνονται οι καταγγελίες για τις αυθαιρεσίες στις παραλίες του νησιού μας. Το πρόβλημα, άρχισε να παίρνει διαστάσεις την τελευταία διετία.
Στην κεντρική παραλία του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, έγινε διαγωνισμός για τις ξαπλώστρες στην παραλία και για την καντίνα, με αντίτιμο που έφθασε τις 320.000 ευρώ. Εν συνεχεία ακυρώθηκε ο διαγωνισμός, λόγω παρέμβασης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που δεν επέτρεψε την τοποθέτηση της τροχήλατης καντίνας.
Για το θέμα έχουν γίνει πολλές καταγγελίες και από μέλη της δημοτικής αρχής, για παρέμβαση ακόμη και στους …βράχους της συγκεκριμένης παραλίας .
Αφού ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την λειτουργία της καντίνας πως συνεχίζει να λειτουργεί ; Έλεγχοι για το θέμα αυτό έγιναν από τους έχοντες την ευθύνη; Επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις ;
Επίσης είναι γνωστόν ότι ετοιμάζεται μία νέα επένδυση σε οικόπεδο που έχει ενοικιαστεί ήδη στην κεντρική παραλία της Λίνδου.
Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να συμβουλευτούν την Αρχαιολογία διότι όλοι γνωρίζουν ότι το ακίνητο είναι σε αρχαιολογικό χώρο.
Τι να πούμε για τις ακτές στις περιοχές ΈΛΛΗ και Ψαροπούλα; Εκεί οι συμπολίτες μας βλέπουν να φυτρώνουν πλατφόρμες με τραπεζοκαθίσματα.
Κι όταν όλα αυτά συμβαίνουν σε απόσταση αναπνοής από τις δημόσιες υπηρεσίες ακόμη και αυτές που έχουν την ευθύνη για αυτά τα θέματα, φανταστείτε τι μπορεί να γίνει στις υπόλοιπες παραλίες.
Πως γίνεται σε κατάστημα για το οποίο έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης του αυθαιρέτου να ξαναγίνει καινούργιο και πολύ μεγαλύτερο;
Τι να πούμε και για τη μεγάλη επένδυση στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Πως γίνεται σε ένα χώρο, που έχει χαρακτηριστεί ως ακρωτήριο να επεκτείνονται κατασκευές ακόμη και κοντά στο κύμα;
Αν γίνονταν όμως έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές θα γίνονταν και γνωστός ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων που δικαιούται κάθε επιχείρηση και τι επεκτάσεις έχει κάνει για να επιβληθούν πρόστιμα και να γίνει και ανάκληση αδείας.
Τι να πούμε και για τις ομπρέλες που κοντεύουν να φυτρώσουν μέσα στην θάλασσα και όποιος πολίτης, τολμήσει να βάλει την πετσέτα του στην άμμο διώκεται από τους καταστηματάρχες;
Εφαρμόζεται και στην προκειμένη περίπτωση, η νομοθεσία που καθορίζει την απόσταση των τραπεζοκαθισμάτων από τη θάλασσα;
Επιτέλους μπει ένα φρένο σε όλα αυτά .Επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες τους η Αστυνομία, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου το Υγειονομείο και κάθε άλλη αρμόδια αρχή για να πάψουν να αισθάνονται πολίτες δεύτερης διαλογής οι υπόλοιποι καταστηματάρχες της εστίασης που τηρούν τη νομοθεσία.

Υστερόγραφο 1
Ο διευθυντής της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, αντί να βγάζει δελτία τύπου και να ψάχνει καταδότες για τον επενδυτή στη Γ λύστρα να ασχοληθεί με όλες αυτές τις καταγγελίες των συμπολιτών μας και να εφαρμόσει τη νομοθεσία .

Υστερόγραφο 2
Όσοι ονειρεύονται με αυτές τις κατασκευές η Ρόδος να γίνει Μύκονος καλύτερα να πάνε οι ίδιοι στη Μύκονο και να αφήσουν το νησί με τις
φυσικές του ομορφιές όπως την γνώριζαν και την επισκέπτονταν μεγάλες προσωπικότητες τις δεκαετίες 60, 70 και 80.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/