Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία

Ανακοίνωση υποστήριξης στον αγώνα των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο και την Περιφέρεια για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα 

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της λεγόμενης «κοινωφελούς» εργασίας προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα και ταυτόχρονα είναι από τα πιο σκληρά εκμεταλλευόμενα τμήματα της εργατικής τάξης. 
Εργάζονται για 500 ευρώ κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με ημερομηνία λήξης παρόλο που στις θέσεις που εργάζονται είναι απολύτως απαραίτητοι. Αντί για εργαζόμενοι όμως, παρότι κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με τους μόνιμους και αορίστου χρόνου συναδέλφους τους, χαρακτηρίζονται «ωφελούμενοι»! Μια από τις ωραίες λέξεις που εφευρίσκουν αυτοί που κυβερνούν για να προσπαθήσουν κρύψουν την εκμετάλλευση. 
Μέσα στα χρόνια της κρίσης, η εντατικοποίηση της δουλειάς εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, οι περικοπές στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ, έχουν οδηγήσει σε καταστάσεις επικίνδυνες, με τους Δήμους να αναδεικνύονται τα τελευταία χρόνια πρωταθλητές στα σοβαρά, ακόμα και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Ενώ δε λείπουν και τα κρούσματα αυταρχισμού, τρομοκρατίας, όπως το πρόσφατα περιστατικό στην Κρήτη όπου κοινοτικός σύμβουλος έφτασε ως τη χειροδικία σε εργαζόμενη του κοινωφελούς προγράμματος. 
Με κατεύθυνση των κεντρικών κυβερνήσεων, την οποία ωστόσο η συντριπτική τους πλειοψηφία αποδέχεται και προωθεί, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, άλλα κομμάτια του κρατικού μηχανισμού, καλύπτουν όπως όπως τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για μόνιμο προσωπικό με τα κάθε λογής αντίστοιχα προγράμματα συμβασιούχων. 
Δεν πρόκειται για πρόχειρο σχεδιασμό, ή ανικανότητα όπως καμιά φορά παρουσιάζεται. Ούτε από την άλλη είναι οι «αντοχές της οικονομίας» που επιβάλλουν αυτή την κατάσταση. Είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή το να διατηρούνται σε ομηρία αυτοί οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα ως φτηνό εργατικό δυναμικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ρόδου υπηρετούν μόλις 20 μόνιμοι εργαζόμενοι (κηπουροί, εργάτες και κλαδευτές για τις ανάγκες όλου του νησιού! 
Μια πολιτική που «σπρώχνει» στις κάθε λογής εργολαβίες οι οποίες κοστίζουν πολλαπλάσια στο λαό και που οι εργαζόμενοι σε αυτές δουλεύουν σε αντίστοιχες συνθήκες. Τα παραδείγματα στην περιοχή μας είναι πολλά. Καθαριότητα, πράσινο, led κ.α. 
Πρόσφατα οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα συγκρότησαν επιτροπή αγώνα συγκροτώντας πλαίσιο αιτημάτων. Παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 
Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στη λεγόμενη κοινωφελή εργασία. 

Καλούμε τα εργατικά Σωματεία τους μαζικούς φορείς της περιοχής να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα τους, γιατί είναι αγώνας που μας αφορά όλους. 

Ρόδος 21 Αυγούστου 2019 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/