Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Δ. Τ. της Ε.Α.Κ.Π. για την ένταξη των τριετών στο μόνιμο προσωπικό του Π.Σ. και την συνέχιση του αγώνα για την εργασιακή αποκατάσταση όλων των Π.Π.Υ. και συμβασιούχων

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩN 
. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος . 
Τηλ.: 6978520351 - 6934865812, Fax: 2674022211, web site: www.eakp.gr, e-mail: info@eakp.gr

Αθήνα 1 Απρίλη 2018 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 
Με αφορμή την έκδοση της υπ’ αριθμ. 1125/28-03-2018 Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά την ένταξη των τριετών συναδέλφων στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών επισημαίνει τα εξής: 
· Οι πολύχρονοι αγώνες των συναδέλφων τριετών πυροσβεστών έφεραν ένα θετικό, κατ’ αρχήν, αποτέλεσμα για αυτούς και τις οικογένειές τους. Ένα θετικό αποτέλεσμα που κατά την γνώμη μας μένει ανολοκλήρωτο, αφού συνεχίζεται η ομηρία και η αβεβαιότητα των υπολοίπων πενταετών και συμβασιούχων συναδέλφων. 
· Η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και απομένει η έκδοση Π.Δ. που θα αφορούν το καθεστώς εργασίας, τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Τα συγκεκριμένα Π.Δ. πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις διατάξεις που διέπουν το ήδη υπάρχον μόνιμο προσωπικό στο Πυροσβεστικό Σώμα. 
· Δεν δικαιολογείται καμία επανάπαυση, ο αγώνας για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων όλων των Συμβασιούχων και των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης για μόνιμη και σταθερή δουλειά, σύμφωνα με την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π., για όσους πενταετείς και συμβασιούχους δεν πληρούν τα κριτήρια κατάταξης στο Π.Σ., πρέπει να συνεχιστεί. Η πρόταση που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση για 8μηνες συμβάσεις 5.066 περίπου « ωφελούμενων » που θα απασχολούνται στην δασική υπηρεσία για προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, βάζει εμπόδια σε αυτήν την προοπτική για τους 1.800 περίπου πενταετείς και 1.270 συμβασιούχους συναδέλφους μας και φυσικά επιβεβαιώνει τα επιχειρήματα της Ε.Α.Κ.Π. όταν κατέθετε την πρόταση της για την εργασιακή τους αποκατάσταση, ότι δηλαδή υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της δασικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας και θα έπρεπε να απορροφηθούν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι για την κάλυψη τους. 
· Πάγιο αίτημα της Ε.Α.Κ.Π. ήταν και είναι η πλήρης δικαίωση όλων, για την οποία πάλεψε και συμπαραστέκεται έμπρακτα στους αγώνες των Συμβασιούχων επί δύο δεκαετίες τώρα. 
· Μόνο η Ε.Α.Κ.Π. πάλεψε και παλεύει για την ενότητα των όλων των εργαζομένων στο Π.Σ., για την ισχυροποίηση και την μαζικοποίηση των σωματείων και τον κοινό αγώνα όλων των πυροσβεστών, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην υπηρεσιακή, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή. Ενάντια στις πολιτικές που τα γενούν και τσακίζουν την ζωή την δική μας και ολόκληρου του λαού. Οι άλλες δυνάμεις, οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και στον χώρο των μονίμων αλλά και στον χώρο των συμβασιούχων και πενταετών, έβαζαν και συνεχίζουν να βάζουν συνεχώς εμπόδια στην ενότητα αυτή ( ότι δήθεν δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα μόνιμοι και πενταετείς ή συμβασιούχοι κ.α. ), ακολουθώντας την τακτική του διαίρει και βασίλευε περιχαρακώνουν τους εργαζόμενους στο Π.Σ. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η άρνηση του προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας να εγγράψει ως μέλη του συναδέλφους Π.Π.Υ., παρά την απόφαση που πάρθηκε από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κάτω από την συνεχή πίεση της Ε.Α.Κ.Π. και της σχετικής γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου και τα οριζόμενα από το καταστατικό της Ένωσης. 
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που εντάχθηκαν στο μόνιμο προσωπικό του Π.Σ., σε επαγρύπνηση και σε συνεχή οργανωμένο αγώνα για την πλήρη δικαίωση την δική τους, αλλά και των υπολοίπων συμβασιούχων και πενταετών πυροσβεστών, με μόνιμη και σταθερή εργασία. Τους καλούμε επίσης να συστρατευθούν με την Ε.Α.Κ.Π. και να στηρίξουν το πλαίσιο αιτημάτων της και να παλέψουν μαζί της, για λύσεις των προβλημάτων που βιώνουμε καθημερινά. Δυστυχώς τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με την μονιμοποίηση, αντιθέτως μάλιστα κάποια από αυτά θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο, εξ αιτίας των ανατροπών που έγιναν στον κανονισμό μεταθέσεων και από την μη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για το μόνιμο προσωπικό όσον αφορά τον χρόνο εργασίας, την υπερεργασία κ.λ.π. 

Για την Ε.Α.Κ.Π. 
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/