Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ για το αναπτυξιακό συνέδριο ΣΤΗ ΡΟΔΟ 16-17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα ένα "περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο", το 13ο στη σειρά, αυτή τη φορά στην περιοχή μας, στις 16 και 17 Απριλίου . 
Συνάδελφοι, αυτή η κυβέρνηση, που υπηρετεί πιστά τα μονοπώλια, τους τραπεζίτες, που μας κλέβει τη ζωή, έρχεται στη γειτονιά μας να μας υποσχεθεί τις "δοξασμένες μέρες που θα έρθουν". Αυτή την κυβέρνηση έχουμε χρέος να την υποδεχτούμε "θερμά". 
Ένα συνέδριο που στόχο έχει να βάλει μπροστά στο φουλ τις μηχανές για να σπρώξει δυναμικά μπροστά την ανάπτυξη με μοναδικό κριτήριο τη κερδοφορία μεγαλοεπιχειρηματιών στο τουρισμό, την ενέργεια, το εμπόριο, τις μεταφορές, τη διαχείριση απορριμμάτων, νερού και δημόσιας περιουσίας. 
Ένα συνέδριο που ενώ προωθεί συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων και μονοπωλίων στη περιοχή, παρουσιάζεται με μανδύα αριστεροπασπαλισμένο με μπόλικη δήθεν "κοινωνική πολιτική", που μεταφράζεται σε διαχείριση εξαθλίωσης της ζωής μας, αφού ούτε καν διανοούνται ν’ αλλάξουν τα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα, παρά μόνο προς το χειρότερο. 
Τη «δίκαιη ανάπτυξη» την νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας! 
Απλά αυτά τα συνέδρια-φιέστες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί κυβέρνηση-περιφέρεια-δήμος χέρι-χέρι, βοηθώντας ο ένας τον άλλον είναι αποφασισμένοι να μας τσακίσουν τα κόκκαλα για να κερδίζουν οι πλουτοκράτες. 
Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη των tour operαtors, των ξενοδόχων, των μεγάλων τουριστικών ομίλων με κίνητρα, με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα, για όσο δουλεύει η κρεατομηχανή της κερδοφορίας τους. Οι μικροεπαγγελματίες στο τουρισμό, θα περιμένουν να τα βγάλουν πέρα με ό,τι περισσεύει από τους «μεγάλους», για ν’ ακουμπήσουν μετά, ένα μεγάλο μέρος του μόχθου τους στην εφορία, στα δάνεια και στις υποχρεώσεις τους. 
Η κυβέρνηση κατ’ εντολή της εργοδοσίας, είναι αποφασισμένη να γενικευτούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, επιβεβαιώνοντας αυτό που συναντάμε σαν σωματεία στους εργασιακούς χώρους.Η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα, το πετσόκομμα των συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους. 
Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξή» τους. 
Καμιά λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με ένα εισόδημα που συνεχώς μειώνεται, φορολογείται όλο και περισσότερο, (μείωση του αφορολόγητου, ΕΝΦΙΑ, κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ). Δεν μπορεί ν’ ανταπεξέλθει στους λογαριασμούς της ιδιωτικοποιημένης ενέργειας, της ιδιωτικοποιημένης παιδείας και υγείας. Αδυνατεί να πληρώνει πανάκριβα τέλη και λογαριασμούς νερού και τηλεφωνίας. 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΥΨΟΥΝ ΟΣΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ 
Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα. 
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για «δίκαιη ανάπτυξη» είναι άλλη μια κοροϊδία, όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. 
Δεν διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για ν’ αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. 
Η ΝΑΤΟϊκή παρουσία στη θάλασσα του Αιγαίου με πρόσχημα τους πρόσφυγες, κλιμάκωσε την προκλητικότητα της Τουρκίας. Αυξήθηκαν οι παραβιάσεις θαλάσσιου και εναέριου χώρου με κλιμάκωση της έντασης καθημερινά από την Τουρκία. 
Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο. Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με θύματα τους λαούς. 
Η κυβέρνηση με αυτό το ρόλο που έχει αναλάβει, έχει τεράστιες ευθύνες για τη βάση της Σούδας που τη διατηρεί και την αναβαθμίζει, για τη διαμόρφωση μιας σειράς νέων ΝΑΤΟικών βάσεων σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια του ανταγωνισμού ΗΠΑ - Ρωσίας. Μας ετοιμάζουν για να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση από το λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, όλα γίνονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς. Οι εργάτες πρέπει να έχουν καθαρό ότι αυτοί που σήμερα τους παίρνουν το σπίτι, τους αφήνουν άνεργους, τους κόβουν τους μισθούς, είναι οι ίδιοι που αύριο θα τους βομβαρδίζουν τα σπίτια, θα τους ξεκληρίζουν τις οικογένειες, είναι οι ίδιοι που στο τέλος του πολέμου θα θέλουν να σου ξαναπάρουν το σπίτι, να σε αφήσουν άνεργο, να σου κόψουν το μισθό. 
Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξή» τους. 
Απαιτούμε Τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς. Έξω τώρα η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. 
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις. Η Κυβέρνηση πρέπει να βρει απέναντι της και εδώ στην ΡΟΔΟ τη μαχητική απάντηση των εργαζομένων στην κοροϊδία που θέλει να πλασάρει. 
Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει : Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. 
Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας 
Αγώνας – οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας 
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας. Είναι ανάγκη ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε: 
· Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. 
· Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων, 
· Επαναφορά των ΣΣΕ, Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια αυτά 
· Υγεία και Παιδεία αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν με μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν τις διευρυνόμενες ανάγκες. 
· Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. 
Εμείς δούλοι δεν θα γίνουμε. Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τα καταφέρουμε 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/4 
ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΥΠΡΟΥ στις 6.00 το απόγευμα 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΦΙΑΛΟΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ ΡΟΔΟΥ 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MIRA-MARE 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA-MARE & PARADISE VILLAGE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SHERATON 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ 
ΟΓΕ ΡΟΔΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/