Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Τρία χρόνια εργαζόμασταν στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ρόδου και σήμερα βρισκόμαστε απολυμένοι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είμαστε οι εργαζόμενοι-συμβασιούχοι που επί τρία χρόνια εργαζόμασταν στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ρόδου και σήμερα βρισκόμαστε απολυμένοι από την κυβέρνηση που θα μας μονιμοποιούσε........μέσω ΑΣΕΠ!
Με ΑΣΕΠ προσληφθήκαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά η πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους απασχολήσιμους και όχι να έχουν σταθερή δουλειά, αλλά περιπλανώμενους στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, ευάλωτους, όμηρους και κακοπληρωμένους, μας πέταξε στα αζήτητα.
Αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε εξ αρχής να δεχτεί την πρόταση νόμου που είχαμε καταθέσει πέρσι στη Βουλή και κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, έκανε ελιγμό με παράταση των συμβάσεών μας μέχρι το Μάρτη του 2018, προκηρύσσοντας ταυτόχρονα για όλους τους δήμους 8.166 θέσεις, ενώ οι ανάγκες στην καθαριότητα των δήμων είναι τριπλάσιες.
Γνωρίζουμε ότι δεν θέλουν ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι δήμαρχοι, αλλά ούτε και οι ευρωπαίοι εταίροι τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δεν θέλουν εργαζόμενους με δικαιώματα και αξιώσεις για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Θέλουν τους ιδιώτες να μπαίνουν στις δημόσιες υπηρεσίες και να ξεκοκκαλίζουν το χρήμα που βγαίνει από τη φτώχεια μας ως λαός. Ακόμα και για τους 8.166 εργαζόμενους που μπήκαν στις υπηρεσίες καθαριότητας, το κράτος δεν θα πληρώνει ούτε ένα ευρώ, αφού θα πληρώνονται από τα ανταποδοτικά των Δήμων, δηλαδή τα πανάκριβα τέλη που φορτώνουν σε όλους μας οι Δημοτικές Αρχές.
Εμείς οι απολυμένοι πρώην συμβασιούχοι - παρατασιούχοι, που εργαστήκαμε στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ρόδου τα τελευταία τρία χρόνια, δηλώνουμε τα εξής :

Δε δεχόμαστε την απόλυση και την επιστροφή των οικογενειών μας στην ανασφάλεια και την εξαθλίωση.
Δε δεχόμαστε να γυρίσουμε πάλι στην περιπλάνηση από δουλειά σε δουλειά, να είμαστε μισοάνεργοι - μισοεργαζόμενοι.
Δε θα καταφέρουν να μας βάλουν σε αντιπαράθεση με τους χιλιάδες ανέργους που διορίστηκαν τώρα.  Δε θα μας μετατρέψουν σε κανίβαλους, να σκεφτόμαστε «ο θάνατός σου η ζωή μου» για μια μπουκιά ψωμί. Θέλουμε δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια για όλο το λαό.
Θα παλέψουμε για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε.

Ρόδος    5/4/2018



Ακολουθούν οι υπογραφές των απολυμένων συμβασιούχων-παρατασιούχων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/