Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ του ΠΑΜΕ Ρόδου ΓΙΑ ΤΙΣ Σ.Σ.Ε., ΔΕΥΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ο.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ

Δ.Α.Σ. - Ο.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια καταιγιστική επίθεση που αφορά τη ζωή μας. Η νομοθέτηση του κόφτη και το νέο κύμα φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, αμέσως μετά την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, αποδεικνύει πως η επίθεση δεν έχει τέλος αν δεν τη σταματήσουμε εμείς.
Η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται συγκυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ, εφοπλιστές και τραπεζίτες έχει καταδικάσει τις οικογένειές μας στην ανεργία, στη φθηνή εργασία, στην απληρωσιά και στην δουλειά-λάστιχο! Οι νόμοι που ψηφίστηκαν από τους προηγούμενους και τους οποίους διατηρεί στο ακέραιο η σημερινή κυβέρνηση, κάνουν καλά τη δουλειά τους, αφού το νομικό-εργασιακό πλαίσιο είναι απαράδεκτο για τους εργαζομένους, με την εργοδοσία να έχει λυμένα τα χέρια της!
Μόνο οι απώλειες στις αποδοχές των εργαζομένων έριξε το κόστος εργασίας προς όφελος των εργοδοτών κατά 26,3% στο σύνολο της οικονομίας, μεταξύ 2009-14. Ειδικότερα, στο Δημόσιο μειώθηκε κατά 26%, στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (πρώην ΔΕΚΟ) κατά 35,4%, στις τράπεζες κατά 30%, στον ιδιωτικό τομέα (χωρίς τις τράπεζες) κατά 27,4%, ενώ ο κατώτερος μισθός μειώθηκε κατά 24,8%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015 (σύστημα «Εργάνη»), το 29,5% των μισθωτών (τρεις στους δέκα) έχει εισόδημα λιγότερο και απ' αυτό του κατώτερου μισθού (584€ μεικτά), ενώ από το σύνολο των εργαζομένων του 2015 το 60% αυτών βίωσε τουλάχιστον μια απόλυση!
Στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, πάνω από μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά απολύτως προστασία μπροστά στο ενδεχόμενο της απόλυσης, αφού εργάζονται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις (έως 20 υπάλληλοι). Σε μεγάλες επιχειρήσεις (πάνω από 150 υπάλληλοι) έχουν τη δυνατότητα οι εργοδότες να απολύουν μέχρι και 30 εργαζομένους το μήνα και στις υπόλοιπες (από 20 έως 150 υπάλληλοι) μέχρι 6 εργαζομένους το μήνα! Πρακτικά, μέσα σε λίγους μήνες η εργοδοσία στέλνει στον Καιάδα το προσωπικό που θεωρεί «πλεονάζον»!
Παράλληλα, ψηφίστηκαν Νόμοι και πρόσθετες διευκολύνσεις στους εργοδότες, καθιστώντας ακόμα πιο φθηνές γι’ αυτούς τις απολύσεις, αφού μειώθηκε το ποσό της αποζημίωσης, περιορίστηκε το χρονικό διάστημα προειδοποίησης καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη, αυξήθηκε η δυνατότητα καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση απόλυσης!
Αυτό μαρτυρούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία αλλά και η καθημερινή εμπειρία των εργαζομένων σε κάθε χώρο εργασίας, που ζουν στο πετσί τους τα όργια της εργοδοσίας. Πάνω σ’ αυτό το έδαφος η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τις εργοδοτικές ενώσεις (ΣΕΒ, Ένωση Τραπεζών) προωθούν τη λογική του «μικρότερου κακού», που νομιμοποιεί τη σημερινή εργασιακή ζούγκλα στις συνειδήσεις των εργαζομένων, ώστε κάτω από την απειλή του φόβου να συναινέσουν στη σφαγή τους!
Για όλα τα παραπάνω ο εργοδοτικός συνδικαλισμός μέσα από Ομοσπονδίες (ΓΣΕΕ, ΠΟΕ - ΟΤΑ) και Σωματεία, όχι απλά δεν έβγαλε κουβέντα, όχι μόνο δεν οργάνωσε κινητοποιήσεις, αλλά στα πλαίσια της «εθνικής» γραμμής και του «κοινωνικού διαλόγου» βάζει πλάτη για να περιορίσει και να αποπροσανατολίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο νέο αντεργατικό γύρο καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού και αναμονής, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι ανατροπές στα εργασιακά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και οδηγίες της ΕΕ. Οι λεγόμενες «βέλτιστες πρακτικές», ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, η κατάργηση των ΣΣΕ και η αντικατάστασή τους από επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η δομή και λειτουργία των σωματείων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών τους, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης (καταδίκη και απολύσεις συνδικαλιστών για κινητοποιήσεις), η επαναφορά της εργοδοτικής ανταπεργίας κα, θα ντυθούν με τον μανδύα της «εξυγίανσης» του συνδικαλιστικού κινήματος, που χρόνια απαξιώνεται από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,
Δύο επιλογές έχουμε μπροστά μας! Ή θα δεχτούμε τη νέα βάρβαρη επέλαση με νέες απώλειες δικαιωμάτων ή θα έρθει στο προσκήνιο το αγωνιστικό κάλεσμα των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για οργάνωση της πάλης στο μέτωπο των ΣΣΕ, με πλαίσιο την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, τη διεκδίκηση της ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

ΗΜΕΡΙΔΑ του ΠΑΜΕ Γραμμ. Ρόδου ΓΙΑ ΤΙΣ Σ.Σ.Ε., ΔΕΥΤΕΡΑ, 08-08-2016, 19:30 , στην Αίθουσα του Ε.Κ.Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/