Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες «οφειλές» στην Εφορία

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ανακοίνωση

Σε μαζική ενεργοποίηση των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και σε κλιμάκωση των εκβιασμών για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες «οφειλές» στην Εφορία, προχωρούν την επόμενη περίοδο η συγκυβέρνηση και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους. 

Ετοιμάζουν νέα φουρνιά αντιλαϊκών φόρων και μέτρων, την ίδια ώρα που τα εξαντλημένα και αφαιμαγμένα οικονομικά ήδη λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα νέα χαράτσια της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , ούτε αυτά που έχουν αφήσει «παρακαταθήκη» οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Για τους κατοίκους των νησιών, η επιβάρυνση από την εκτίναξη της ακρίβειας λόγω της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, που φορτώθηκε στα εμπορεύματα της μαζικής λαϊκής κατανάλωσης, σε συνδυασμό με την εποχιακή απασχόληση, θα κάνει ακόμα πιο σφιχτή τη θηλειά των πλειστηριασμών και των αναγκαστικών κατασχέσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία. Θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους. 

Δεν αφήνει περιθώρια εξάλλου το «τεχνικό μνημόνιο» συνεργασίας συγκυβέρνησης-κουαρτέτου, που προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στοχοθεσία για κατασχέσεις 5 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες. 

Συγκεκριμένα έχει συμφωνηθεί:

· Επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) στο 52% των οφειλετών έως το Σεπτέμβρη και στο55% έως το τέλος του έτους.

· Είσπραξη 1,73 δισ. ευρώ έως το Σεπτέμβρη και 2,05 δισ. έως το Δεκέμβρη από τα παλαιότερα ληξιπρόθεσμα χρέη. 
Αύξηση της εισπραξιμότητας όλων των φόρων στο 78% το Σεπτέμβρη και στο 81,5% το Δεκέμβρη. 
Αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών ανά Ταμείο ως εξής: ΙΚΑ 95% (91% πέρσι), ΟΑΕΕ 65% (57% πέρσι), ΕΤΑΑ 80% (63% πέρσι), ΟΓΑ 77% (72% πέρσι). 

Η βελτίωση της «εισπραξιμότητας», που περιλαμβάνεται στις «νησιωτικές πολιτικές» της κυβέρνησης, σαν «αντισταθμιστικό όφελος» για τους κατοίκους των νησιών από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, στοχεύει τελικά, στη συγκέντρωση νέων και παλιών ληξιπρόθεσμων «οφειλών» από τα λαϊκά νοικοκυριά με κάθε τρόπο.

Μπροστά σ' αυτήν την αβάσταχτη πραγματικότητα που διαμορφώνουν, χωρίς έλεος, χωρίς τέλος, η μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση και η πάλη τους σε γραμμή ρήξης και ανατροπής αυτής της καταστροφικής για το λαό καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ρόδος 19/08/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/