Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για τη δίωξη συνδικαλίστριας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις αρχές Αυγούστου, ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά και χωρίς καν να έχει ενημερωθεί η υπηρεσία της, η μετακίνηση της συνδικαλίστριας Ντέπης Μιχαηλίδη, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου και στελέχους του ΠΑΜΕ. Τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής προσπάθησαν με προσχηματικές επικλήσεις σε υπηρεσιακές ανάγκες οι οποίες δε στέκουν, να κρύψουν τον ελέφαντα πίσω από τη βελόνα. Να κρύψουν δηλαδή ότι πρόκειται για καραμπινάτη πολιτική – συνδικαλιστική δίωξη.
Είναι λογικό να μη θέλει μια Δημοτική Αρχή ταγμένη στην εφαρμογή της πολιτικής που υπηρετεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους -- και με αυτό το κριτήριο πορεύεται σε όλες τις αποφάσεις της -- να έχει μέσα στα πόδια της εργαζόμενους που να αναδεικνύουν και στους ίδιους τους Δημοτικούς Υπαλλήλους αλλά πολύ περισσότερο στο Ροδιακό λαό και την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και που το πάει η Δημοτική Αρχή.
Τέτοιες είναι οι παρεμβάσεις που έγιναν ενάντια στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης των εργαζομένων στη Δ/νση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων, η καταγγελία ενάντια στην προώθηση ιδιωτικοποίησης της υγείας - πρόνοιας, μέσω της «συνεργασίας» με την ιδιωτική κλινική EUROMEDICA, καθώς και το ξεμπρόστιασμα της Δημοτικής Αρχής για τη διαχρονική κωλυσιεργία σχετικά με τα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται και δεν τους χορηγούνταν επί 6 χρόνια, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό για την υγεία τους. 
Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα στο Δήμο οξύνονται μέρα με τη μέρα. Το προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας σε υπηρεσίες και δομές, έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν πολλές υπηρεσίες του, να υποβαθμίζονται και να οδηγούνται, είτε σε συρρίκνωση και κλείσιμο, είτε σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση, που πάλι οι Ροδίτες – και κυρίως τα λαϊκά στρώματα όπως πάντα άλλωστε- θα πληρώσουν ποικιλοτρόπως.
Άλλωστε Δήμαρχοι και κυβέρνηση έχουν βάλει μπροστά τις ιδιωτικοποιήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, του νερού, των φυσικών πόρων και του Περιβάλλοντος, με συνέπεια υπηρεσίες όπως το Πράσινο, η Καθαριότητα, κ.α. να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε απαξίωση και διάλυση! Με αυτό συνδέεται η μετακίνηση της υπαλλήλου με 16ετή εμπειρία από το τμήμα μελετών – έργων, η οποία πρόκειται να δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στην απόδοση της υπηρεσίας της, δίνοντας ενδεχομένως και άλλοθι στη δημοτική αρχή να απευθυνθεί σε... εξωτερικούς συνεργάτες!
Η Δημοτική αρχή, στην πραγματικότητα επιδιώκει να μπει φίμωτρο στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση των εργαζομένων, ακριβώς επειδή τους θέλει πειθήνιους, αμίλητους αποδέκτες της βάρβαρης πολιτικής της Ε.Ε., των κομμάτων και των κυβερνήσεών της, την πολιτική δηλαδή που ευθύνεται για όσα ζούμε σήμερα, για το καθημερινό μαρτύριο της επιβίωσης των λαϊκών οικογενειών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πάντα είχαν και θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Για αυτό το λόγο η μετακίνηση της συναδέλφισσας Μιχαηλίδη, ήταν προσχεδιασμένη. Βεβαίως αν νομίζει με τέτοια τερτίπια θα ξεμπερδέψει με το ταξικό εργατικό κίνημα, την ενημερώνουμε ότι… λάθος πόρτα χτύπησε! Απαιτούμε, εδώ και τώρα να ακυρωθεί η μετακίνηση της συναδέλφισσας Μιχαηλίδη.
Τέλος να επισημάνουμε ότι με αυτή τη στάση η δημοτική αρχή στρώνει και το δρόμο της κυβέρνησης η οποία έτσι κι αλλιώς ετοιμάζεται να βάλει… «απαγορευτικό» στο δικαίωμα στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση το αμέσως επόμενο διάστημα, κατ’ εντολήν ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων, ενόψει της περιβόητης δεύτερης αξιολόγησης. Το ίδιο άλλωστε κάνουν και πολλοί μεγαλοεργοδότες διαφόρων κλάδων, τα κρούσματα έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα. Η κατάργηση θεμελιωδών δικαιώματων και ελευθεριών των εργαζομένων με πρώτο στη λίστα το δικαίωμα της απεργίας είναι στην ημερήσια διάταξη και από αυτή την άποψη το εργατικό κίνημα οι εργαζόμενου στους χώρους δουλειάς πρέπει να το κουβεντιάσουν και να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

18 Αυγούστου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/