Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Στάχτη στα μάτια επιχειρούν να ρίξουν Κυβέρνηση και Περιφέρεια με αφορμή τις εξαγγελίες για τη «Νησιωτικότητα και τη Νησιωτική Πολιτική»

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ανακοίνωση

Με τη «Νησιωτικότητα και τη Νησιωτική Πολιτική» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ωφελεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών και εμπαίζει τα λαϊκά στρώματα.

Η στάχτη στα μάτια των νησιωτών που επιχειρούν να ρίξουν Κυβέρνηση και Περιφέρεια με αφορμή τις εξαγγελίες για τη «Νησιωτικότητα και τη Νησιωτική Πολιτική», φαίνεται ότι θα φροντίσουν να αιωρείται όλο το επόμενο διάστημα, κρύβοντας τελικά ότι οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν στοχεύουν καθαρά στη στήριξη παραπέρα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί και να πιστέψει ότι από την «Νησιωτικότητα και τη Νησιωτική Πολιτική», που διαμορφώνει η κυβέρνηση μέσω διαφόρων συσκέψεων, θα προκύψουν οφέλη για τους κατοίκους των νησιών.

Την ώρα που τα εργατικά- λαϊκά στρώματα των νησιών αντιμετωπίζουν τις δραματικές συνέπειες των συνεχιζόμενων αντιλαϊκών μέτρων. Την ώρα όπου αρκετά νησιά έχουν μετατραπεί σε ζώνη εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και στο Αιγαίο αλωνίζουν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ εντάσσοντας πιο βαθιά την χώρα στους επικινδύνους ανταγωνισμούς και τις πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών, η κυβέρνηση επιχειρεί να καθησυχάσει τους νησιώτες με εξαγγελίες περί λήψης μέτρων, που δήθεν θα αφορούν τη στήριξή τους.

Τα περί «Εφαρμογή ρήτρας νησιωτικότητας σε όλα τα νομοσχέδια», «μέτρα αντιστάθμισης της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ.», η «Διαμόρφωση Θεσμών για τη χάραξη και υλοποίηση της νησιωτικής πολιτικής» κ.α. είναι, σε ότι αφορά το λαό, κούφια λόγια χωρίς αντίκρισμα. Το πραγματικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής για τα νησιά είναι η κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ, είναι η συνεχιζόμενη φοροεξόντωση των λαϊκών στρωμάτων και οι δραστικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, είναι οι τραγικές και επικίνδυνες ελλείψεις στα νοσοκομεία, είναι η παράδοση των μεγάλων αεροδρομίων και των λιμανιών και των χρυσοφόρων ακινήτων του δημοσίου του Αιγαίου στο μεγάλο κεφάλαιο, είναι η διαρκής στήριξη των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων με νέα προνόμια και ενισχύσεις. 

Καμιά αυταπάτη ότι οι υποδομές είτε αφορούν τα Υδατοδρόμια, είτε τις μονάδες αφαλάτωσης, θα λειτουργήσουν για να εξυπηρετήσουν ανάγκες των νησιωτών. Οι νησιώτες θα βάλουμε το χρήμα (μέσω του προϋπολογισμού) και οι επιχειρηματίες θ’ αναλάβουν την διαχείρισή τους. Γνώμονας, το κέρδος των επιχειρηματιών που θα πληρωθεί ξανά από τους νησιώτες. 

Αυτή η πολιτική έχει την ψήφο και την ουσιαστική συμφωνία της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του συστήματος .

Οι κάτοικοι των νησιών, πρέπει να έχουν ξεκάθαρο ότι με τη λεγόμενη νησιωτική πολιτική η πρόθεση της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της ΕΕ είναι να χρηματοδοτηθεί και θα στηριχθεί αποκλειστικά και μόνο ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της κερδοφορίας που κεφαλαίου όπως π.χ. το «μεταφορικό ισοδύναμο», που αποτελεί πάγιο αίτημα των εφοπλιστών. Με αυτό το κριτήριο θα χρηματοδοτηθούν τα όποια έργα γίνουν και όχι για τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών.

Απ’ όλες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, μία είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί: Αυτή της εισπραξιμότητας, δηλαδή η ένταση της φοροληστείας και το ανελέητο κυνήγι των φτωχών και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα των νησιών του Αιγαίου να απορρίψουν συνολικά την πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια και στην ανασφάλεια προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. 

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η συμμαχία των μισθωτών, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων, εμπόρων και αγροτών ενάντια στην άγρια επίθεση που δεχόμαστε. 

Κανένας συμβιβασμός και καμιά ανοχή στα βάρβαρα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. 

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη και η αντεπίθεση για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να μη συμμετέχει η χωρά σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Ρόδος 3/08/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/