Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Καταγγελία της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Δεν πρόλαβε ακόμη να στεγνώσει το μελάνι του νόμου-λαιμητόμου των κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που ψηφίστηκε στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρόδου συμβάλλει με τις ενέργειές της στην άμεση υλοποίησή του.

Με έγγραφό της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου που κοινοποιεί στους εργαζόμενους των Δ/νσεων Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου, Τεχνικών Υπηρεσιών και Τροχαίου Υλικού, μνημονεύει τα ΦΕΚ Β΄1503/2006 και Β΄1323/2007 με βάση τα οποία ο εργοδότης (Δήμος Ρόδου) είναι υποχρεωμένος να χορηγεί τα μέσα ατομικής προστασίας, το γάλα και την προληπτική ιατρική στους υπάλληλους που τα δικαιούνται λόγω της απασχόλησής τους σε ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας (εργαζόμενοι σε χωματερές, απορριμματοφόρα, οδοκαθαρισμό, νεκροταφεία, πάρκα κλπ). Βέβαια από όλα τα παραπάνω τίποτα δεν έχει χορηγηθεί μέχρι σήμερα από το Δήμο στους εργαζόμενους παρά τις υποσχέσεις του προ δύο μηνών. 

Σε συνέχεια του εγγράφου γνωρίζει στους εργαζόμενους πως θα “υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο”, πραγματοποιώντας “ακτινογραφία θώρακος και εμβολιασμό” στην κλινικήEUROMEDICA, “ΔΩΡΕΑΝ”. Μάλιστα με βιαστικό και επιτακτικό τρόπο ζητήθηκαν από την προηγούμενη ημέρα τα ΑΜΚΑ των εργαζομένων για να δημιουργηθούν λίστες δέκα-δέκα ατόμων ώστε να σταλούν στην ιδιωτική κλινική. Από πού λοιπόν προκύπτει το ΔΩΡΕΑΝ αφού ζητάνε τα ΑΜΚΑ;

Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή δείχνει μεγάλη προθυμία στο να ενισχύσει μια ιδιωτική μονάδα υγείας αντί να συνεργαστεί με μια οποιαδήποτε δημόσια δομή υγείας ως όφειλε (ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομείο). Έτσι, οι εξετάσεις και οι εμβολιασμοί θα πληρωθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσω του ασφαλιστικού τους ταμείου και όχι από τον εργοδότη τους. Το ζήτημα όμως είναι σοβαρό και παίρνει κι άλλες διαστάσεις αφού δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα φτιάξει και ποιος θα διαχειριστεί τους φακέλους των εργαζομένων που θα περιέχουν και προσωπικά δεδομένα. 

Το άνοιγμα προς τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες επισφραγίστηκε με την ψήφιση του νόμου-λαιμητόμου και μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική υπόθεση. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, αφού εξασφαλίζει την προστασία και την κάλυψη των εργαζομένων, περιέχει την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική προστασία, την πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, το θεσμό των Βαρέων κι Ανθυγιεινών, την προστασία απ' τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις άδειες ανάπαυσης και τοκετού.

Δε θα αφήσουμε να εφαρμοστεί η κατάργησή της.

Ρόδος 11/05/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/