Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΚΥΠΡΟΣ 2016 - Η ΑΠΕΙΛΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ

Συζητούν οι Θ. Στοφορόπουλος Π. Μαντάς, Π. Τουμανίδης, Γ.Παπαγιαννόπουλος. Συντονίζει ο Ανδρέας Ζαφείρης

Τρίτη 17 Μαΐου 2016 ώρα 8.00
Κωλέτη 14, Εξάρχεια οργανώνει η επιτροπή Ελλάδα-Κύπρος

Η Κύπρος βαδίζει προς τις εκλογές της 22ας Μαϊου, έχοντας κατά νου τα μεγάλα υπαρξιακά θέματα που βάζουν τα σχέδια περί Διζωνικής – Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Το «νεοπροτεινόμενο» Σχέδιο Ανάν, πολιτικό «ζόμπυ» από το 2004, με κραυγαλέες αποκλίσεις από τις διακηρυγμένες αρχές του Ευρωπαϊκού Νομικού Πολιτισμού , με την παραγραφή της τουρκικής εισβολής του 1974 και την προώθηση ενός παραλυτικού και δυσλειτουργικού πολιτειακού συστήματος, προκαλεί την εύλογη ανησυχία των πατριωτικών δυνάμεων της Κύπρου, σε μεγάλα και μικρά κόμματα. Από την άλλη πλευρά η ρευστή διεθνής κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, η αμφίβολη έξοδος της Κύπρου από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, η αμφισβήτηση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στους φυσικούς της πόρους και η όξυνση του Τουρκικού επεκτατισμού, απειλούν με μια «κρίσιμη μάζα» καταστάσεων που θα προσβάλλει θανάσιμα το αγωνιστικό φρόνημα του κυπριακού Ελληνισμού. 
Μέσα σε αυτό το σκηνικό γίνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαραίτητη η κοινή δράση Ελλαδιτών και Κυπρίων. Η ανάκαμψη του αισθήματος ασφαλείας του κυπριακού λαού προϋποθέτει συλλογικές δράσεις του οικουμενικού Ελληνισμού, απεξάρτηση από το "άγχος της μη λύσης" που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για νέους κύκλους υποχωρήσεων, υπέρβαση κάθε λεγκαλιστικής και ευρωπαϊζουσας αυταπάτης που θεωρεί εκ προοιμίου θετική την παρέμβαση διεθνών, δικαστικών και ευρωπαϊκών κύκλων..
Η επιτροπή Ελλάδα – Κύπρος προκαλεί τη συγκεκριμένη συζήτηση για τα τρέχοντα προβλήματα της κυπριακής δημοκρατίας . Η επιτροπή δεν πιστεύει στη μαγική δύναμη των υπογραφών κειμένων, των διακηρύξεων, των επαφών «κορυφής», των συμβατικών δράσεων, αλλά πρωτίστως στη ζωντανή σχέση και συνέγερση των Δημοκρατικών και Πατριωτικών δυνάμεων.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ! Είναι σε αλληλεξάρτηση με το Εθνικό Κέντρο, στο ίδιο χαράκωμα του ενιαίου, Δημοκρατικού, Αντιϊμπεριαλιστικού και Αντιμνημονιακού Μετώπου, που χρειάζεται η χώρα μας και η ειρήνη στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/