Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Με βαρύ τίμημα ο λευκός καπνός στο Eurogroup

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις για την πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, παρουσία του Επιτρόπου Μοσκοβισί παρενέβη ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην ομιλία του τόνισε τις αρνητικές συνέπειες που θα έχουν η αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών στην προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, η οποία είναι "το μείζον κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας". Ο Ευρωβουλευτής επισήμανε επίσης στην "διαγενειακή αδικία" των μέτρων, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "οι νέοι, όσοι τουλάχιστον από αυτούς εργάζονται θα πληρώσουν μεγαλύτερες εισφορές για μικρότερες συντάξεις".

Σημείωσε επίσης ότι "το έλλειμμα στρατηγικής για καλύτερες μέρες, αναδεικνύει την απουσία οράματος" ενισχύοντας έτσι την δυσπιστία προς την Ευρώπη.

Τέλος κάλεσε τους πάντες αντί να χρησιμοποιούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως άλλοθι να προσπαθήσουν ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του να ζητήσει την αποχώρησή του, ασκώντας την ανάλογη πολιτική πίεση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Καλό σημάδι ο λευκός καπνός από το Eurogroup αλλά με βαρύ το τίμημα για την Ελληνική οικονομία.

Περισσότεροι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές στις παραγωγικές δυνάμεις δεν προοιωνίζουν, την μείωση της ανεργίας, που είναι το μείζον κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας.

Διαγενειακή αδικία, καθώς Διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις για την πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα. Η ευθύνη βαρύνει τους δανειστές και την Ελληνική κυβέρνηση.

Το έλλειμμα στρατηγικής για καλύτερες μέρες αναδεικνύει την απουσία οράματος.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που, όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι αδυνατούν να εντοπίσουν στην σημερινή Ευρώπη, τις αρχές και τις αξίες που γιορτάσαμε μόλις χθες.

Τέλος αν πιστεύετε πραγματικά πως το ΔΝΤ είναι εμπόδιο για μια δικαιότερη λύση, ας ζητήσουμε ως Κοινοβούλιο να αποχωρήσει από το Ελληνικό πρόγραμμα. Εκτός αν τελικά χρησιμοποιείτε την παρουσία του ως άλλοθι.

Δείτε το βίντεο της τοποθέτησης εδώ: https://youtu.be/mnale4c9dKc

Διαβάστε Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/