Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Στελέχη του ΠΑΜΕ ανάρτησαν γιγαντοπανώ έξω από την αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

Δελτίο Τύπου

Δεκάδες εξορμήσεις περιοδείες και δράσεις κάνουν αυτές τις μέρες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για το ασφαλιστικό το φορολογικό και τα σκληρά μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση, καλώντας τους σε οργάνωση και πάλη. 

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου στελέχη του ΠΑΜΕ ανάρτησαν γιγαντοπανώ έξω από την αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάη, ενώ συνεχίζονται οι περιοδείες.

Σχετικά με ανακοίνωση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων που αναπαράχθηκε σε ΜΜΕ της Ρόδου έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:

1ον Το παραμύθι του δήθεν αναδιανεμητικού χαρακτήρα του νέου ασφαλιστικού που επαναλαμβάνουν μονότονα και οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ έχει προ πολλού γίνει ανέκδοτο, δεν πείθει κανένα, ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη αναδιανομή που γίνεται και μάλιστα με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο, είναι η αφαίρεση δικαιωμάτων από την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους και η ενίσχυση στο μεγάλο κεφάλαιο. 

Αυτό το χαρακτήρα έχει το μαζικό πετσόκομμα συντάξεων, παλιών και νέων, η κατάργηση παροχών, το άνοιγμα του δρόμου στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Το ίδιο σε αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που με εισφορές και φορολογία τους βγάζουν από την παραγωγή βίαια για να δώσουν χώρο στους μεγαλοεπιχειρηματίες, για τους οποίους άμεσα θα ρεύσει ζεστό χρήμα με τον αναπτυξιακό νόμο.

2ον Ο ΣΥΡΙΖΑ από μαθητής έγινε δάσκαλος στον κοινωνικό αυτοματισμό. Στην ανακοίνωσή τους τα βάζουν με την απεργία των ναυτεργατών γιατί μένουν λέει χωρίς εμπορεύματα τα νησιά. Όλο τον υπόλοιπο καιρό όμως τους έχει πιάσει μουγκαμάρα για το ακτοπλοϊκό. Τι έκανε αλήθεια η κυβέρνηση για να λύσει αυτό το ζήτημα; Πανάκριβα εισιτήρια (60 ευρώ κατάστρωμα Ρόδο – Πειραιά), ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση, ειδικά μεταξύ των νησιών και οι εφοπλιστές να κάνουν πανηγύρι. Business as usual δηλαδή αγγλιστί!

Τα ταξικά ναυτεργατικά Σωματεία όμως που είναι η ψυχή των αγώνων των ναυτεργατών ιεραρχούν ψηλά στην πάλη τους το αίτημα για φτηνές, ποιοτικές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με σύνθεση προσωπικού και με συγκροτημένα δικαιώματα, με Συλλογική Σύμβαση για τους ναυτεργάτες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε κάνοντας πλάτη στους εφοπλιστές, να μην εφαρμόζεται. Κατά τα άλλα όπου σταθούν κι όπου βρεθούν δηλώνουν στήριξη στους αγώνες… 

Η καλύτερη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάη στην πλατεία Κύπρου στις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/