Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο Νταβούτογλου έρχεται στην Αθήνα ενώ εξακολουθεί να υφίσταται η απειλή πολέμου

ΔΗΚΚΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Επιτροπή Ελλάδα-Κύπρος
Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289
Ο ερχομός του Πρωθυπουργού της Τουρκίας  κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα,  στις 5 Δεκεμβρίου, αποτελεί   νέο επεισόδιο της υποχωρητικής πολιτικής, που απειλεί με όλο και περισσότερα δεινά τη χώρα μας. Γιατί  είναι απολύτως βέβαιο, ότι μέσα σε συνθήκες  αποδυνάμωσης Ελλάδας και Κύπρου και ενώ οι ηγετικοί κύκλοι  της ΕΕ τηρούν πολιτική ίσων αποστάσεων,  ο κ. Νταβούτογλου δεν πρόκειται να «κομίσει γλαύκας» υπό τη μορφή γενικών διακηρύξεων  συνεργασίας : Αντίθετα είναι  βέβαιο ότι θα εκθέσει και θα προωθήσει   τις αναθεωρητικές απαιτήσεις της Άγκυρας, έστω και εάν  έρχονται σε ρήξη με το Διεθνές Δίκαιο.
Ο κ. Νταβούτογλου έρχεται στην Αθήνα ενώ  εξακολουθεί να υφίσταται η απειλή πολέμου σε περίπτωση άσκησης του νομίμου ελληνικού δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Ενώ ο τουρκικός στρατός παραμένει στην Κύπρο μετά την εισβολή του 1974, ενώ ο παράνομος εποικισμός συνεχίζεται, το δε Μπαρμπαρός ακυρώνει τα  νόμιμα δικαιώματα της νόμιμης κυβέρνησης της μεγαλονήσου επί της ΑΟΖ. Ενώ συνεχίζονται οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, ενώ στη Θράκη εκτελείται   η συνταγή της Κοσοβοποίησης και απόσπασης από την Ελλάδα. 
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ενώ είναι εμφανής η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και η διαχρονική φύση του τουρκικού ηγεμονισμού, ο ελληνικός λαός θα περίμενε άλλες ενέργειες.  Ο ελληνικός λαός θα περίμενε πρωτίστως την δραστήρια αμυντική θωράκιση Ελλάδας και Κύπρου, σε συνδυασμό με την σύσφιγξη των σχέσεων οικονομικής συνεργασίας και αλληλεγγύης. Θα περίμενε την ανάληψη διπλωματικών δράσεων σε επίπεδο ΕΕ αλλά και εκτός αυτής, για μια ουσιαστική  πολυδιάστατη διεθνή πολιτική : Με έμφαση στις διακηρύξεις και αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών αλλά και στις συμπαρατάξεις με χώρες όπως η Ρωσσία.   
Στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη, σε όλα τα προχωρημένα φυλάκια του σύγχρονου Ελληνισμού, η υπεράσπιση των εθνικών δικαίων επιβάλλει μια στάση αγωνιστικής επαγρύπνησης. Επιβάλλει να κατανοήσουν όλοι οι Έλληνες ότι η «Κύπρος δεν είναι μακράν», ότι η ακεραιότητα και αξιοπρέπεια της χώρας απαιτεί μια αποφασιστική και θαρραλέα αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Ο κ. Νταβούτογλου και η τουρκική ηγεσία συνολικά πρέπει να πάρει  άλλα μηνύματα και μάλιστα από τη δέουσα απόσταση. . Αλλά αυτό ακριβώς δεν έχει σχέση με τις αναμενόμενες διπλωματικές “περιπτύξεις”  της 5ης Δεκεμβρίου,  που σε τελική ανάλυση εξισώνουν το χρόνιο θύμα με τον χρόνιο θύτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/