Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                             

ΣΧΟΛΙΟ
Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη για τα υδατοδρόμια, αλλά και η πρακτική του Χωρικού  Αντιπεριφερειάρχη κου Κόκκινου να βάλει πλάτη στην  λειτουργία των καταστημάτων  και την Τρίτη Κυριακή μέσα στον Δεκέμβρη (28-12-2014),  επιβεβαιώνουν την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι  η Περιφερειακή Αρχή   Νότιου Αιγαίου είναι σε  διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών ομίλων, στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Οι τοποθετήσεις   του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου και του  περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στις 23 Ιουλίου 2014 με τις οποίες χωρίς περιστροφές ομολογούν ότι «Στόχος μας είναι τα υδροπλάνα να αποτελέσουν μια μορφή εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος και όχι ένα νέο συγκοινωνιακό μέσο τακτικού χαρακτήρα», και  ότι «παράλληλα θα δημιουργηθούν συμπράξεις που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος», είναι αποκαλυπτικές.
Τα υδατοδρόμια  θα είναι άλλη μια υποδομή πληρωμένη από τον Ελληνικό λαό για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Δεν θα λύσουν το πρόβλημα της συγκοινωνίας, το οποίο θα οξυνθεί για τους κατοίκους των νησιών μετά την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και τις αλλαγές που προετοιμάζουν τα επιτελεία εφοπλιστών και κυβέρνησης. Οι αλλαγές πατάνε στο έδαφος της «απελευθέρωσης» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που διαμορφώνεται με την σταδιακή εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άρση του καμποτάζ.
Το ζήτημα των συγκοινωνιών αεροπορικών και  ακτοπλοϊκών είναι πριν από όλα δικαίωμα του λαού των νησιών, δικαίωμα που δεν μπορεί να χωρέσει στα ασφυκτικά πλαίσια της ιδιοκτησίας, των υποδομών και των μέσων μεταφοράς από τις ιδιωτικές εταιρείες των υδροπλάνων,  τους εφοπλιστές και της στρατηγικής της «απελευθέρωσης» της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες υιοθετούνται και υλοποιούνται  και από την Τοπική Διοίκηση.

                                                                                     Ρόδος 16-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/