Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Ανακοίνωση
3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑμεΑ

Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, μέσα στο κτήριο του ΙΚΑ,  εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων η δραματική κατάσταση που βιώνουν τα Άτομα με Αναπηρία, αποτέλεσμα μιας πολιτικής, που τους εξοντώνει. Τα ΚΕΠΑ, όπως έχουν διαπιστώσει χιλιάδες ΑμεΑ, αποτελούν βασικά όπλα της κυβέρνησης για τον αποδεκατισμό τους.
Από την άλλη πλευρά η ηρωική προσπάθεια των αθλητών ΑμεΑ στο Βενετόκλειο , αποτέλεσε ευκαιρία σε επιχειρήσεις να χτίσουν «κοινωνικό προφίλ» μέσω των χορηγιών,  αλλά και σε τοπικούς παράγοντες να δείξουν ότι συμμετέχουν στην στήριξη των ΑμεΑ, την ίδια στιγμή που στηρίζουν την πολιτική που οδηγεί τα άτομα αυτά  στην εξαθλίωση.
 Είναι μια πολιτική χωρίς έλεος, που θεωρεί την υγεία, την αναπηρία κόστος και ζημιά για τους καπιταλιστές που τα απαιτούν όλα.
Αποκαλυπτικά της απόλυτης εξαθλίωσης που έχουν οδηγηθεί τα ΑμεΑ είναι τα στοιχεία με βάση τα οποία,  από την απογραφή των δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων το 2012, αυτοί ανέρχονταν σε 210.000, το 2013 ανακοίνωσαν 181.000 δικαιούχους, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, αυτοί που λαμβάνουν κάποιο προνοιακό επίδομα είναι 160.000.
Δεν σταματούν όμως εδώ. Στην  έκθεση  - οδηγία του ΟΟΣΑ προβλέπεται να γίνουν μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑμΕΑ . Στα επιδόματα αναπηρίας,  η κατεύθυνση είναι οι περίπου 160.000 σημερινοί δικαιούχοι, να γίνουν 100.000.  Για τις αναπηρικές συντάξεις ενώ από 14% που ήταν επί του συνόλου των συντάξεων πριν από μερικά χρόνια, σήμερα μειώθηκαν περίπου στο 8%, με προοπτική να φτάσει στο 5%.
Την ίδια στιγμή, με βάση τα στοιχεία των επιστημονικών εταιρειών στη χώρα, οι βαριά ανάπηροι ανέρχονται στις 500.000 και το 10% του πληθυσμού έχει κάποια αναπηρία ή χρόνια πάθηση. Δηλαδή, ούτε 2 στους 5 βαριά ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες δεν παίρνουν προνοιακό επίδομα.
Η ανελέητη επίθεση αφορά και το ύψος των επιδομάτων, αφού αυτά θα ανέρχονται σε ποσά που δε θα ξεπερνούν τα 150 - 200 ευρώ το μήνα - με ελάχιστες εξαιρέσεις - καταδικάζοντας τους αναπήρους και τις οικογένειές τους στην απόλυτη εξαθλίωση. Αυτήν την βαρβαρότητα που επιβάλλει η ΕΕ και η κυβέρνηση στην καθημερινή ζωή των Ατόμων με Αναπηρία πρέπει να την αναχαιτίσει το λαϊκό κίνημα.
Γι αυτό οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες των λαϊκών οικογενειών μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να συμμετέχουν μαζικά στο δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας που μπορεί σήμερα να εμποδίσει  τα χειρότερα και να διεκδικήσει :
Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς με μέτρα υγείας και ασφάλειας. Προστασία της ζωής της νεολαίας και του λαού μας στο δομημένο περιβάλλον, στα σχολεία, στους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, στους δρόμους από τα τροχαία ατυχήματα.
Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας Υγεία-Πρόνοια-Παιδεία-Ειδική Αγωγή για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
Μαζικές προσλήψεις άμεσα αναπήρων, χρονίως πασχόντων και γονιών και κηδεμόνων ΑΜΕΑ  με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ευθύνη του Κράτους. Με την αποφοίτησή τους από την εκπαίδευση (γενική ή επαγγελματική, ΑΕΙ ή ΤΕΙ) οι ανάπηροι να βρίσκουν δουλειά με πλήρη δικαιώματα με ευθύνη του κράτους.
Καμία περικοπή στα επιδόματα και τις συντάξεις των ΑΜΕΑ.
Όχι στη συρρίκνωση των ΚΕΠΑ. Να μπορούν στα νησιά τα ΑΜΕΑ να περνούν από πιστοποίηση αναπηρίας χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν. Να μην κόβεται το επίδομα ή η σύνταξη των ΑΜΕΑ για όσο διάστημα περιμένουν να εξεταστούν από τα ΚΕΠΑ.
Όχι στο σχέδιο κατακρεούργησης των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ με τον απαράδεκτο διαχωρισμό στους άνω και κάτω του 80%.
Μέτρα ολόπλευρης στήριξης των ανέργων με επίδομα 1.120€ για όσο κρατάει η ανεργία, με πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Κανένας ανάπηρος ή χρόνιος πάσχοντας χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα και  θεραπείες επειδή δεν έχει να πληρώσει. Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας, καμία διακοπή ρεύματος, νερού ή σταθερού τηλεφώνου στους άνεργους ΑΜΕΑ, γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ και σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν.
Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλα τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους με 1.000€ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από την κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.
Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων τεχνολογικών βοηθημάτων, απαραίτητο για την εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση και την καθημερινή ζωή των ΑΜΕΑ.
Ίδρυση δημόσιου δικτύου προστατευμένων εργαστηρίων  με εγγυημένα τα εργασιακά δικαιώματα αναπήρων και μη, με εξασφάλιση 100% της απορρόφησης των προϊόντων τους από το Κράτος.

Ρόδος 3/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/