Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ο αμείλικτος ανταγωνισμός του τραπεζικού κεφαλαίου οδήγησε στην ανάκληση άδειας λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ  ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Ο αμείλικτος ανταγωνισμός  του τραπεζικού κεφαλαίου οδήγησε στην ανάκληση άδειας λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών της Δωδεκανήσου, Δυτικής Μακεδονίας και Ευβοίας, με μεταφορά του συνόλου των καταθέσεων στην Alpha Bank, αφήνοντας στο έλεος του θεού τους εργαζόμενους και έκθετους τους δανειολήπτες αλλά και τους μικρομεριδιούχους. Αβέβαιη είναι και η  συνέχεια της εξυπηρέτησης των κατοίκων των μικρών νησιών που είχε την ευθύνη η Τράπεζα Δωδ/σου.
Η εξέλιξη αυτή είναι ενταγμένη στη προσπάθεια που κάνει η ΕΕ να επιταχύνει τη διαδικασία συγκεντροποίησης του ευρωπαϊκού τραπεζικού κεφαλαίου, ο έλεγχος του οποίου θα περάσει σε ακόμα λιγότερα χέρια.
Οι εξελίξεις στον κύκλο συγχωνεύσεων – εξαγορών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα επιβεβαιώνουν ότι στην οικονομία της ανταγωνιστικότητας κουμάντο θα κάνουν οι ιδιοκτήτες των τραπεζικών ομίλων. Όσες μετοχές και ν’ αγοράσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι , οι αυτοαπασχολούμενοι για να στηρίξουν την δική τους ύπαρξη   στην βιωσιμότητα των τραπεζών, είτε δημόσιες είναι, είτε ιδιωτικές ή συνεταιριστικές η εξαφάνισή τους από τους ισχυρότερους τραπεζικούς κολοσσούς  είναι νομοτελειακή.  
Το κλείσιμο της Τράπεζας Δωδεκανήσου μέσα στο Σαββατοκύριακο αποκάλυψε και πόση ζημιά κάνει η καλλιέργεια αυταπατών , ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων  για τον κοινωνικό ρόλο των τραπεζών, για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας , για την απασχόληση εργαζομένων. Η  αποδοχή μειώσεων των μισθών από τους ίδιους τους εργαζόμενους της Τράπεζας για να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητά της,  τελικά αξιοποιήθηκαν για να περάσουν τα σχέδια των τραπεζιτών για αύξηση των κερδών τους και αυτό συμβαίνει  σε όλες τις τράπεζες με τις πλάτες της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΤΟΕ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ –ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα που έχουν ζημιωθεί από τις εξελίξεις αυτές να μην συμβιβαστούν με τους εκβιασμούς, την ανεργία, το φόβο και τους πλειστηριασμούς για να κερδίσουν τα παράσιτα.
Να διεκδικήσουμε άμεσα να παρθούν μέτρα  ώστε να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι με τα ίδια δικαιώματα που έχουν σήμερα στην Alpha Bank και τα υποκαταστήματά της. Πήραν τα λεφτά να πάρουν και τα προσωπικό. Να διασφαλιστούν οι δανειολήπτες από κατασχέσεις και επιβολή άλλων όρων δυσμενέστερων αποπληρωμής των δανείων που είχαν συνάψει με τη Τράπεζα Δωδεκανήσου. Να μην χάσουν  τα χρήματά τους οι μικρομεριδιούχοι της Τράπεζας Δωδ/σου , επειδή επέλεξαν την Τράπεζα Δωδ/σου να αγοράσουν μετοχές  με τους όρους που παρείχε στους Δωδεκανήσιους .

Ρόδος 9/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/