Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.ΥΥ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.ΥΥ
Tο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο  μαζί με την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση  Επαγγελματοβιοτεχνών (Π.Α.Σ.ΕΒΕ). το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ  και τον Σύλλογο  Επιστημονικού κ Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Ρόδου πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Υποκατάστημα ενημερώνοντας τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους για τον νέο  Ενιαίο Κανονισμό Πρωτοβάθμιας Υγείας, για την καταιγίδα των αντιασφαλιστικών μέτρων  στην Κοινωνική Ασφάλιση και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Ο ι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα κάλεσαν για άλλη μια φορά τα Σωματεία στο νησί να ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ και να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΥΓΕΙΑΣ. Το ζήτημα της Πρωτοβάθμιας Υγείας (Πρόληψη-Πρόνοια) αφορά το σύνολο των εργαζομένων ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο.
Είναι καιρός να ξεκόψουμε με τις αυταπάτες του τύπου: Ξαφνικός θάνατος-ΣΟΚ-φταίει η Φιλελεύθερη πολιτική, φταίει ο Υπουργός κ.α. Οι εξελίξεις  στην Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας είναι δρομολογημένες κοντά τρείς δεκαετίες ,καλά επεξεργασμένες στην ‘’Λευκή Βίβλο΄΄ και την Στρατηγική της ΕΕ μέχρι το 2020.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΓΣΕΕ, στο ΕΚΡ, στην ΑΔΕΔΥ στην ΠΟΣΕ-ΙΚΑ-Π.Ο.ΥΓ-ΙΚΑ- Π.Ο.Σ.Ε.ΥΠ-ΙΚΑ φέρουν τεράστια ευθύνη  με την στάση που κράτησαν μέχρι τώρα. Αποπροσανατόλιζαν συστηματικά τους εργαζόμενους παραπέμποντας σε λύσεις και προτάσεις διαχειριστικού χαρακτήρα , αφήνοντας στο απυρόβλητο τις πολιτικές αιτίες και τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων στο να  κερδοσκοπήσουν στο χώρο του Φαρμάκου και της Διάγνωσης. Δεν απεμπολούν την δράση τους στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και καλούν τους εργαζόμενους να συμβιβαστούν με την συνύπαρξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα στην Υγεία.
Οι αριθμοί και τα ποσοστά και στον χώρο του Φαρμάκου , αλλά και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μιλούν από μόνα τους.
Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε μια σειρά από παροχές του ΕΟΠΥΥ, είτε με το χέρι βαθιά στη τσέπη(50%), είτε μέσω των ασφαλιστικών Ταμείων (40%).
Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 και σύνταξη να υπολογίζεται στο σύνολο του εργάσιμου βίου.
Συρρίκνωση των εφάπαξ και απορρόφηση των επικουρικών ταμείων από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης(ΕΤΕΑ) και διακοπή της κρατικής εγγύησης.
Μείωση των εργοδοτικών εισφορών με την καταλυτική συμφωνία των εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ και το ΕΚΡ .
Η αποδοχή της υγιούς επιχειρηματικότητας από τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό  που συνοδεύεται με συνθήκες εργασιακού  μεσαίωνα, μαζικές απολύσεις και ανεργία στο όνομα του μεγαλύτερου εγγυημένου ποσοστού κέρδους αλλά και φοροαπαλλαγές και σειρά φοροελαφρύνσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους εδώ και δεκαετίες.
Γιγάντωση των επιχειρηματικών ομίλων στο Φάρμακο και την Πρωτοβάθμια  Υγεία.
Οι Προκρούστηδες της Κοινωνικής Ασφάλισης κρύβονται πίσω από το πρόσωπο του ‘’Κακού Υπουργού’’και αποποιούνται των ευθυνών τους μέσα από την συμμετοχή τους στα τραπέζια του ΄΄κοινωνικού διαλόγου. Διαχρονικά από την δεκαετία του ‘90μεχρι τον ‘’Νόμο Λοβέρδου το 2010’’συστηματικά οργανώθηκε το σμπαράλιασμα των κατακτήσεων στην Πρωτοβάθμια Υγεία και Πρόνοια όχι μόνον στην χώρα μας αλλά στο σύνολο της ΕΕ, ανεξάρτητα από το βάθος της κρίσης και τα Μνημόνια.
Δεν ήταν οι δυνάμεις του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ(ΔΗΣΥΕ) ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ όλα αυτά τα χρόνια που συνυπέγραψαν την μετατροπή των ασφαλιστικών ταμείων  σε μετόχους των Τραπεζών και προώθησαν και ενίσχυσαν την λογική ου ανταποδοτικού κεφαλαιοποιητικού  συστήματος και άρα και το τζογάρισμα τους στο χρηματιστήριο με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα για τα αποθεματικά των ταμείων;
Το Π.Α.ΜΕ  με τα ταξικά Σωματεία  καλούν το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων , των εργατοϋπαλλήλων, των ανέργων να μην αφήσουν να πάει μέρα χαμένη.Να συστρατευθούν  στις γραμμές του Π.ΑΜΕ , της Π.Α.Σ.Υ. τη ΟΓΕ και του Μ.Α.Σ. που με συνέπεια αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και φάρμακο σε όλους.
Καθημερινά έρχονται στα αυτιά μας πληροφορίες  για συνανθρώπους μας που ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στο νησί, χωρίς νερό , θέρμανση , ρεύμα και γάλα για τα παιδιά , ανασφάλιστοι καθώς και για αύξηση της χρήσης ναρκωτικών παραμένοντας αβοήθητοι περιμένοντας το Κοινωνικό Φαρμακείο-Παντοπωλείο-Ιατρείο την Μητρόπολη και ένα σωρό ΜΚΟ να τους λύσουν το πρόβλημα.
Την ίδια ώρα ετοιμάζονται νέες ανατροπές στην διαδοχική ασφάλιση και αύξηση ορίων ηλικίας μέχρι και 12 χρόνια για μητέρες με ανήλικα παιδιά, και διακοπή του ΕΚΑΣ για συνταξιούχους κάτω των 65.Παραπέρα μείωση των κρατικών δαπανών στο ΕΟΠΥΥ και μετατροπή του σε αγοραστή Υπηρεσιών από του Ιδιώτες και άρα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Καθιέρωση της βασικής σύνταξης στα 360 ευρώ και προβλέπεται νέα μείωση που θα ξεπεράσει το 35%. Ετοιμάζουν γενική επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, στέγης – κατοικίας, στις συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια.
Να  απαντήσουμε οργανωμένα μέσα από τα Σωματεία φανερώνοντας τις αιτίες στο κάθε πρόβλημα. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και συνταγές. Ο δρόμος της ανατροπής αυτής της πολιτικής, προϋποθέτει και σύγκρουση  μέσα στο Σωματείο και στο χώρο δουλειάς με τις λογικές που καλλιεργούν την αυταπάτη της συνύπαρξης του Ιδιωτικού και του Δημόσιου χαρακτήρα της Πρωτοβάθμιας Υγείας.
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ  ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Ρόδος 11/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/