Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Για την Ιστορία του Αθλητικού Συλλόγου «Ιπποκράτης» της Κω μίλησε ο τ. Υφυπουργός Γ. Νικητιάδης

Για την Ιστορία του Αθλητικού Συλλόγου «Ιπποκράτης» της Κω και για την διαδρομή, που οδήγησε την ομάδα γυναικών Μπάσκετ στην Α1 Εθνική Κατηγορία, μίλησε ο τ. Υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης προσκληθείς να είναι ο κεντρικός ομιλητής από την Ένωση Κώων της Αθήνας, σε εκδήλωση που οργάνωσε η ένωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πρωτεύουσας.
Ο π.βουλευτής Δωδεκανήσου περιέγραψε με λεπτομέρειες την εξέλιξη της ομάδας , κάνοντας ειδικές αναφορές σε πρόσωπα όπως : ο αείμνηστος Μητροπολίτης Ναθαναήλ και άλλοι Κώοι που με εθελοντική εργασία και προσφορές βοήθησαν για να γίνει το πρώτο γήπεδο του Μπάσκετ και για να μπούνε τα θεμέλια για την εξαιρετική ομάδα γυναικών που διαθέτει σήμερα η Κως.
Ειδικότερα η ομιλία του κ.Νικητιάδη έχει ως εξής :
«Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητά μέλη του Δ.Σ, αγαπητέ φίλε Στήβ Γιατζόγλου , αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες μου.
Όταν μου ζητήθηκε να είμαι ομιλητής στην τελετή βράβευσης των «χρυσών κοριτσιών» του αθλητισμού της Κω, αναζήτησα τους λόγους της επιλογής, αλλά η απάντηση του Προέδρου της Ένωσης δεν μου άφηνε περιθώρια για δεύτερη σκέψη «Ήσουνα Υφυπουργός Αθλητισμού μου είπε, ήσουνα από τους πρώτους μπασκετμπολίστες στο Γυμνάσιο της Κω, παρακολουθείς πολλούς αγώνες της ομάδας, ποιος άλλος να μας μιλήσει; …”
Aγαπητές φίλες και φίλοι, με το μπάσκετ της Κω, η σχέση μου είναι βιωματική. Όχι μόνο επειδή με το Ιπποκράτειο Γυμνάσιο ως αρχηγός της ομάδας αγωνιζόμουνα όταν κερδίσαμε τον πρώτο Δωδεκανησιακό Μαθητικό Πρωτάθλημα, αλλά κυρίως διότι με τους πρωταγωνιστές που έβαλαν τα θεμέλια του Μπάσκετ στην Κω είχα στενότατη σχέση.
Να πούμε όμως δυο λόγια για τη δημιουργία του συλλόγου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ». Την ιδέα και την πρωτοβουλία είχε ο Ιπποκράτης. Όχι ο αρχαίος, ο νεώτερος. Ο Ιπποκράτης Κουρούνης, που έπαιζε ο ίδιος για χρόνια μπάσκετ και υπήρξε προπονητής των κοριτσιών και αγοριών του Ιπποκράτειου επειδή οι γυμναστές της περιόδου εκείνης δεν γνώριζαν αρκετά καλά την καλαθοσφαίριση.
Ο κ.Κουρούνης λοιπόν, μαζί με τον Γιώργο Λουκόπουλο ξεκίνησαν την ιδέα για να γίνει μια ομάδα ξεχωριστή από τον  Ανταγόρα  για να ασχοληθεί με τον Στίβο, το Βόλεϊ και το Μπάσκετ.
Και πήγανε καλά. Κατ’αρχήν έπρεπε να αποκτηθεί γήπεδο που δεν υπήρχε.
Εδώ ο εθελοντισμός και η φιλοτιμία των Κώων και των κατοίκων της Κω, έδειξε όλες του τις δυνατότητες. Αρκεί να αναφέρω ορισμένα μόνο ονόματα από τα ιδρυτικά μέλη. Προσέξτε!!! Από τους πρώτους, ο αείμνηστος Μητροπολίτης Ναθαναήλ, μαζί οι αείμνηστοι Λεωνίδας Βουκουβαλίδης , Νίκος Μουζάκης, Ιωάννης Κουρούνης. Όλοι Ιδρυτικά μέλη. Μαζί με αυτούς οι νεώτεροι.
Ο Γιάννης Κασιώτης, ο Μιχάλης Βασιλειάδης, ο διατελέσας και πρώτος Πρόεδρος του Ιπποκράτη Μιλτιάδης Φάκκος , ο Γιάννης Γερακιός ο Γυμναστής και πολλοί άλλοι μεταξύ των οποίων πρωταγωνιστής ο Μανώλης Καβουκλής άνθρωπος που έδωσε το όνομα, που βάφτισε τον «Ιπποκράτη» και προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του για να γίνει το καταστατικό του Συλλόγου.Και ξεκινάει η δημιουργία του γηπέδου δίπλα από το γήπεδο του ποδοσφαίρου μια και γήπεδο δεν υπήρχε.
Σωρεία οι εθελοντές που προσφέρουν τις εργασίες τους.
Ο Νίκος Ξενικός που προσφέρει δωρεάν τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ο Γιάννης Σαμαράς τις κολώνες φωτισμού, ο Μιχάλης Μπαλαλής τα σιδηρουργικά και τις περιφράξεις, ο Λευτέρης Σκουμπουρδής τα μπετά, ο εργολάβος Κοτσίφης τα οικοδομικά, ο Παράσχος ο Τσιμησήρης τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και πολλοί άλλοι. Και έτσι γίνεται και το γήπεδο το ανοιχτό. Πολύ αργότερα γίνεται και το κλειστό γήπεδο.
Είναι μια περίοδος που το μπάσκετ ανθεί στην Κώ. Η ομάδα των αγοριών του Γυμνασίου φθάνει στον τελικό του Μαθητικού Πρωταθλήματος. Η ομάδα των κοριτσιών του Γυμνασίου φθάνει στους 4 του Πανελλήνιου Μαθητικού. Αντιλαμβάνεστε αγαπητές και αγαπητοί φίλοι ότι δημιουργείτε στην Κώ, σχολή καλαθοσφαίρισης, κουλτούρα καλαθοσφαίρισης, αγάπη για το Μπάσκετ. Όλο και περισσότερα παιδιά νέοι και νέες αρχίζουν να συμμετέχουν, να παίζουν, να γυμνάζονται , να παρακολουθούν.
Μέσα σ’αυτό το κλίμα γεννιέται ο Ιπποκράτης το 1978 με έδρα το ανοιχτό γήπεδο. Το γυναικείο τμήμα, απορροφώντας το τμήμα του Αντιγόρα γεννιέται το έτος 2000.
ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΠΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΟΣ. Ο ΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΤΟΣΟ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΌΣΟ ΚΑΙ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΑΝΕΛΑΚΗ ΚΑΛΙΟΠΗ, ΔΡΟΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΝΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΤΗ ΔΑΝΕΛΑΚΗ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρησης αποτελούμενο από αθλήτριες του νησιού μας πάντοτε είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα τοπικά πρωταθλήματα της Δωδ/σου, ενώ πολλές φορές διεκδίκησε την άνοδο του σε εθνική κατηγορία. Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια στέφθηκε πρωταθλήτρια Δωδ/σου τις παρακάτω χρονιές:
ΑΓΩΝ.ΠΕΡ.2003-04:ΑΣΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
ΑΓΩΝ.ΠΕΡ.2005-06:ΑΣΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
ΑΓΩΝ.ΠΕΡ.2007-08:ΑΣΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
ΑΓΩΝ.ΠΕΡ.2008-09:ΑΣΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
ΑΓΩΝ.ΠΕΡ.2009-10:ΑΣΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
ΑΓΩΝ.ΠΕΡ.2010-11:ΑΣΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 έφτασε εκεί που δεν έχει φτάσει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία των ομαδικών αθλημάτων στο νησί, δηλαδή στην Α2 εθνική κατηγορία. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ιπποκράτη, αποτελούμενη κατά πλειοψηφία από αθλήτριες του νησιού μαζί με συμπαίκτριες τους εγνωσμένης αξίας, έβαλαν στόχο να ανεβάσουν ψηλά την Κω, μέσα από το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα,
- Την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 πρωταγωνίστησαν στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών νότου, κατακτώντας την 4η θέση στο πρωτάθλημα
- Την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 κατέκτησε τη 2η θέση στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών νότου και μετά από αγώνες μπαράζ έκανε το θαύμα να ανέβει στην Α1 εθνική κατηγορία. ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
- Την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 αγωνίζεται στα σαλόνια της Α1 Εθνικής κατηγορίας, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει μία αντίστοιχη πορεία. Είναι η μοναδική εκπρόσωπος του γυναικείου μπάσκετ στο δωδεκανησιακό αθλητισμό σε εθνική κατηγορία αλλά και ολόκληρης της επαρχίας, έχοντας να αντιμετωπίσει ιστορικούς συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως Παναθηναϊκό, ΄Άρη, Αθηναϊκό, Ελληνικό, ΠΑΟΚ κ.λ.π.
Η ομάδα που έφθασε στην Α1 κατηγορία αποτελείτο από τις:
ΔΡΕΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΣΑΡΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ, ΣΒΥΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΤΜΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ, ΜΠΑΛΑΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ ΗΡΩ, ΧΕΛΙΩΤΗ ΞΕΝΙΑ, ΤΕΛΛΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΒΙΚΗ, ΓΟΥΝΑΡΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ, ΜΠΑΣΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ :        ΚΑΝΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ
ΔΑΝΕΛΑΚΗ ΠΟΠΗ.
Η ομάδα, ανανεωθείσα, με νέο αίμα, αποτελείται σήμερα από :
ΔΡΕΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΣΑΡΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ, ΣΒΥΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΤΜΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ, ΜΠΑΛΑΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ ΗΡΩ, ΧΕΛΙΩΤΗ ΞΕΝΙΑ, ΚΕΧΑΓΙΑ ΖΩΗ, RASHEED NIVEEN, ΙΣΚΙΟΓΛΟΥ ΕΛΙΝΑ, ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΒΙΚΗ, ΜΠΑΣΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΚΚΙΝΟΒΑΣΙΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ :
ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΑΝΕΛΑΚΗ ΠΟΠΗ, ΣΤΕΦΑΔΟΥΡΟΣ ΣΑΚΗΣ.
Η ομάδα ανεβαίνει στην Α1 Εθνική κατηγορία με Πρόεδρο τον Σταμάτη Μαντούκο. Ενώ πρόεδροι καθ’όλα άξιοι έχουν διατελέσει επίσης οι Νίκος Πουλιού, Γιώργος Δρόσος και Δημήτρης Δρόσος.
Οφείλω εδώ να αναφερθώ, σε ένα καλό φίλο που από τη θέση της Διοικούσας επιτροπής ξεπέρασε πολλές φορές τον εαυτό του, τον Γιάννη Σταματιάδη. Όπως επίσης οφείλω αναφορά στη σημερινή  διοικούσα επιτροπή αποτελούμενη από τις Ελένη Δρετάκη και Μένη Πασπαρά καθώς επίσης και στον Δ.Κυροχρήστο.
Θα ήθελα να κάνω μια ειδική αναφορά στην Ελένη Δρετάκη.
Η Ελένη είναι παίκτρια, είναι Διοικούσα επιτροπή, είναι παράγοντας , είναι άνθρωπος που κάνει τα πάντα.
Με τον σημερινό Πρόεδρο τον κ.Ζωγραφάκη, ελπίζουμε η ομάδα, να συνεχίσει την καλή της πορεία και βεβαίως το ευχόμαστε όλοι ολόψυχα.
Κλείνοντας αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες μου θα μου επιτρέψετε ακόμη λίγα λόγια που θεωρώ σημαντικά, αφού σημειώσω εδώ την παρουσία του Δ.Χόνδρου, τον Στ. Μήτση και μιας μεγάλης δόξας του Ελληνικού Μπάσκετ, του φίλου μου Στηβ Γιατζόγλου.
Ο Αθλητισμός υπήρξε για τη χώρα μας, τρόπος ζώης.
Το αρχαίο πνεύμα αθάνατο, ο Ολυμπιακός Ύμνος, η Αρχαία Ολυμπία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες , οι Μαραθώνιοι ήτανε πάντα στο αίμα μας. Το ευ αγωνίζεσθε αποτελούσε πάντα Ελληνική αξία. Ο Διαγόρας και η Καλλιπάτειρα ήτανε δικοί μας συμπατριώτες.

Αυτή την Ιστορία, αυτό τον πολιτισμό οφείλουμε  να τα συνεχίσουμε. Ο Αθλητισμός σήμερα, βοηθάει και τον έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ για να μείνουν οι νέοι μας αφοσιωμένοι σε ιδανικά. Αυτά τα κορίτσια που τιμάμε σήμερα , αυτό το μεγάλο έργο που επιτελούν και γι’αυτό τις ευχαριστούμε όπως ευχαριστούμε και το νέο Δ.Σ της Ένωσης που είχε την άριστη ιδέα να φέρει αυτά τα κορίτσια σήμερα κοντά μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/