Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Στάση εργασίας σήμερα στα Πράκτικερ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
email. idiotikoirodos@gmail.com

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η εταιρία Praktiker Hellas για άλλη μια φορά φαίνεται «πρωτοπόρα» στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά με το να προχωρήσει σε απόλυση εκλεγμένου συνδικαλιστή από το κατάστημα της Λάρισας, όταν ο συνάδελφος αρνήθηκε την βλαπτική μεταβολή της σύμβασης του και αφού η Επιθεώρηση Εργασίας είχε κρίνει παράνομη τη μεταβολή αυτή.
Ο στόχος είναι διπλός και δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο συνάδελφο, ούτε μόνο το κατάστημα της Λάρισας.
Ουσιαστικά είναι μια από τις πρώτες προσπάθειες εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη που δικαίως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας χαρακτήρισαν τερατούργημα. Από τη μια σιγά σιγά να ξεμπερδεύουν με ειδικότητες (ειδικά όσες έχουν παραπάνω κόστος για την εργοδοσία, βλέπε βαρέα και ανθυγειινά), να ξεμπερδεύουν δηλαδή με τα δικαιώματα μας. Να βγάζουμε ο καθένας δουλειά που αντιστοιχεί σε δύο και πλέον εργαζόμενους, να είμαστε λάστιχο, διαθέσιμοι πάντα στους εκάστοτε “στόχους” της εταιρίας.
Από την άλλη θέλουν να χτυπήσουν τη μόνη δύναμη που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι, την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση με το να στοχοποιούν τους εκλεγμένους μας. Να δώσουν μήνυμα ότι δεν πρέπει να σηκώνουμε κεφάλι, να συζητάμε και να παλεύουμε συλλογικά απέναντι στα προβλήματά μας.
Οι εργαζόμενοι έχουμε δύναμη! Δεν είναι μονόδρομος να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Δεν είναι μονόδρομος να βλέπουμε τη ζωή μας να χειροτερεύει και να μένουμε θεατές.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου στηρίζει την Πανελλαδική στάση εργασίας και την κινητοποίηση των εργαζομένων στην Praktiker Hellas, και καλεί τους εργαζόμενους του νησιού να σταθούν δίπλα στον αγώνα για να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου, για να μην περάσει η τρομοκρατία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ!
ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 28 /9 12 – 4.00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/