Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΤΣΙΦΛΙΚΙ» ΚΑΝΕΝΟΣ

Αθήνα 29- 9 -2021
Αρ. Πρωτ.: 192

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ
ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΤΣΙΦΛΙΚΙ» ΚΑΝΕΝΟΣ
ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ

Ολοένα και περισσότερο «έρχονται στο φως» περιπτώσεις παρεμβάσεων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας από την Περιφερειακή Αρχή, από τα Γραφεία Αντιπεριφερειαρχών, συμβούλων και λοιπών.
Παρεμβάσεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα που στόχο έχουν να ρίξουν στα «μαλακά» επιχειρηματίες, κόντρα στην επιστημονική κρίση των υπαλλήλων, «θεσμοθέτηση» παράτυπων διαδικασιών που επιβάλουν στους πολίτες να περνούν από τα γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών, προκειμένου να παραλάβουν τις διοικητικές πράξεις, που τους αφορούν.
Είναι χαρακτηριστική η συστηματική παρέμβαση από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα πχ στη Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Κ.Τ. Με τηλεφωνήματα στη Διεύθυνση της υπηρεσίας «παραγγέλνουν» να «παγώσουν» έγγραφα που συντάσσουν οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας και να μην πάρουν υπογραφή, για να εξυπηρετήσουν γνωστούς τους κλπ. Έτσι δόθηκε «εντολή» να μην προχωρήσει η σφράγιση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο οι Επόπτες έκριναν ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία (!), καθώς και άλλες υποθέσεις που καταμαρτυρούν συνάδελφοι.
Αυτό είναι το ενδιαφέρον τους για τη Δημόσια Υγεία που το διαφημίζουν με κάθε μέσο!!!
Να μας απαντήσουν με ποιο επιστημονικό κριτήριο παρεμβαίνουν και κρίνουν ποιος πρέπει να έχει κυρώσεις που παραβιάζει την υγειονομική νομοθεσία;
Κατά τα άλλα, επιδίδονται σε προπαγανδιστικού χαρακτήρα ενέργειες, συνεχίζοντας να συμμετέχουν σε υγειονομικούς ελέγχους με κάμερες και φωτογράφους, όπως τελευταία έγινε σε σχολεία, αντί να τα ενισχύσουν με μέτρα για την υγεία των παιδιών μας. Ταυτόχρονα ασκούν έναν αντιπαραγωγικό, ασφυκτικό έλεγχο των συναδέλφων Eποπτών, ο οποίος δεν σχετίζεται με την ορθή εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά γεννά υποψίες για την παραπέρα εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Με τέτοιου είδους παρεμβάσεις απαξιώνουν το επιστημονικό δυναμικό της Περιφέρειας, υποτιμούν την υπηρεσιακή ακεραιότητα των υπαλλήλων και χειρίζονται τις υπηρεσίες σαν οφίτσια για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, για ψηφοθηρία κλπ.
Και βέβαια ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ας βγάλει ο κάθε συνάδελφος τα συμπεράσματα του, ότι ενώ η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής κατέστειλε πριν ένα χρόνο με λύσσα την κινητοποίηση των Εποπτών στα δικαστήρια, που διεκδικούσαν τα αυτονόητα για να κάνουν ολοκληρωμένα τη δουλειά τους και με ασφάλεια (οδοιπορικά, υπηρεσιακά αυτοκίνητα με οδηγό, ανθυγιεινό επίδομα, μέσα προστασίας κλπ), ένα χρόνο μετά δεν έχει κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι της για την ικανοποίηση αυτών των αυτονόητων! Να δούμε τι θα ισχυριστούν τώρα στο Εφετείο…, δεδομένου ότι στις 5/10/2021 εκδικάζεται η Έφεση της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΥΑΠΕ) στην απόφαση να κηρυχτεί η αποχή των Εποπτών παράνομη.
ΛΕΜΕ ΩΣ ΕΔΩ!
Κανείς συνάδελφος να μην φοβάται. Συσπειρωμένοι στο Σύλλογο μας στεκόμαστε απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία, σε κάθε παρέμβαση στα υπηρεσιακά μας καθήκοντα, απέναντι σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης της επιστημονικής και υπηρεσιακής μας ακεραιότητας.
Π.Α.
Υπουργείο Εσωτερικών
– Γραφείο Υπουργού
– Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.
Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου
Ε.Α.Δ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/