Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021

Αθήνα 27 -9-2021
Αρ. Πρωτ.: 188

Προς
Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 με παρόντα 17 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Άλκη Ζαβερδινό, Καζάκο Βαγγέλη, Κοκοβιάδου Σωτηρία, Αγάκου Βάντα, Γιάννη Ανδρεαδέλλη, Παγανέλη Αριάδνη, Παναγιώτη Ντόντο, Σωτήρη Δοξακίδη, Κορκίδου Σωτηρία, Σαραντοπούλου Κάκια, Σπιθάκη Ρένα, Πνακά Χάρη, Φωτεινό Σταύρο, Κοκμοτό Ευθύμιο, Μπουκουβάλα Αχιλλέα και Αποστολή Μαρία (αντικατάστησε τον Αχιλλέα Μπουκουβάλα), αφού συζήτησε για όλες τις εξελίξεις, και τα θέματα που περιέχονταν στην ημερήσια διάταξη έλαβε μεταξύ άλλων, τις παρακάτω αποφάσεις:
Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τα Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι μας για να ανατραπεί το αντεργατικό έκτρωμα του νόμου Χατζηδάκη και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Η πάλη για το ξήλωμα όλων των αντεργατικών νόμων, η διεκδίκηση σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και η προστασία των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, η αντίθεση των συνδικάτων ενάντια στην εφαρμογή του κρατικού μητρώου στο ηλεκτρονικό φακέλωμα, στην ηλεκτρονική ψηφοφορία πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή της δράσης όλων των συνδικάτων.
Στη κατεύθυνση αυτή ο Σύλλογος μας ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα Συνδικάτων της Αττικής και θα συμμετέχει στη Σύσκεψη που διοργανώνεται την Τρίτη 5 Οκτωβρίου – στις 6.30μ.μ. – στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.
Να προχωρήσει στην προκήρυξη Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης. Η 3η κατά σειρά (σύμφωνα με το καταστατικό) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Οκτώβρη 2021, στις 8.30 πμ, στο ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΣΟΣ», Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως. Η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει τον Διοικητικό – Οικονομικό Απολογισμό – Πρόγραμμα Δράσης – την Προκήρυξη εκλογών και την εκλογή Εφορευτικών Επιτροπών.
Το ΔΣ θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες (ανακοινώσεις, αφίσα, περιοδείες κλπ) ώστε η Συνέλευσή μας να αποτελέσει μια μαζική αγωνιστική διαδικασία, με συμμετοχή όλων των συναδέλφων, με ολοκληρωμένη συζήτηση τόσο του απολογισμού δράσης, όσο και του παραπέρα προγραμματισμού, με αποφάσεις που θα δώσουν ώθηση στα αιτήματά μας.
Δεδομένων των εξελίξεων και των αντικειμενικών δυσλειτουργιών των Τοπικών Διοικουσών των Παραρτημάτων, το Δ.Σ. αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η εκλογή όλων των Εφορευτικών Επιτροπών στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.
Έγινε ενημέρωση για την σημασία της Απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που ακύρωσε την «μετακίνηση» του συναδέλφου Π. Ντόντου, δικαιώνοντας έτσι τις καταγγελίες και την εναντίωσή μας σε όλες τις αυθαίρετες τιμωρητικές, εξοντωτικές «μετακινήσεις», που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Αρχή Πατούλη υπηρετώντας διαφόρων ειδών σκοπιμότητες, διώκοντας κάθε φωνή, που σηκώνει ανάστημα στην αυθαιρεσία και τακτοποιώντας ταυτόχρονα τους «ημετέρους» του κυβερνητικού – εργοδοτικού μηχανισμού. Τονίζουμε δε, την ετοιμότητα που πρέπει να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να «νομιμοποιεί» τέτοιου είδους ενέργειες και να προσπαθεί να «αντιστρέφει» τέτοιου είδους αποφάσεις, που είναι αμετάκλητες και άμεσα εκτελεστές, αξιοποιώντας όλα τα αντεργατικά «εργαλεία» του αστικού κράτους.
Να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (νομικές, παρεμβάσεις, κλπ) για το ζήτημα της μη προκήρυξης επιλογής κάλυψης των θέσεων ευθύνης.
Να προχωρήσει σε νομική διερεύνηση, προκειμένου να υπάρξει απάντηση σε συκοφαντικές αναρτήσεις για το προεδρείο και το Δ.Σ. του Συλλόγου από μέλη συγκεκριμένης παράταξης.
Να προχωρήσει σε κινητοποίηση τις ημέρες εκδίκασης των Εφέσεων ενάντια στις πρωτόδικες αποφάσεις, που έβγαλαν παράνομη την προκήρυξη αποχής από την εξωτερική υπηρεσία των Εποπτών Δημόσιας Υγείας
Να εκφράσει την συμπαράσταση των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής στους εργαζομένους της e-FOOD και στον δίκαιο αγώνα τους, ενάντια στον εκβιασμό της εργοδοσίας που επιδίωκε να μετατρέψει τους διανομείς από μισθωτούς εργαζόμενους σε «συνεργάτες»!!!!
Να πραγματοποιήσει άμεσα την εκδήλωση επιβράβευσης των μαθητών και των μαθητριών που πέρασαν φέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και σε όλους γενικά που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων.
Να συνεχίσει τις επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους κλπ, σε συνεργασία με ξεναγούς, που συνεργαζόμαστε.
Έγινε συζήτηση, για τις απαράδεκτες ενέργειες αναπομπής που μόνο σκοπιμότητες υπηρετούν, αναγνώρισης προϋπηρεσίας συγκεκριμένων συναδέλφων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, κατά παράβαση των αρχών της χρηστής διοίκησης, της εύρυθμης λειτουργίας της διοίκησης, της αρχής της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης, και γενικά των κανόνων δικαίου και μάλιστα σε περιπτώσεις που δεν μεταβάλλεται το ουσιαστικό αποτέλεσμα της εφαρμογής του κανόνα δικαίου.
Εγκρίθηκαν αιτήσεις εγγραφής μελών.
Εγκρίθηκαν απολογιστικά τα οικονομικά της περιόδου από 9-7-2021 έως 20-9-2021.
Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/