Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΛΕΙΑ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΖΗΛΟΣ….

ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 
ΑΤΤΙΚΗΣ 

Αθήνα 23- 12 -2020 
Αρ. Πρωτ.: 354 

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΛΕΙΑ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΖΗΛΟΣ…. 
Φαίνεται πως ο ζήλος να υλοποιηθούν αντεργατικές επιλογές «τυφλώνει» υπηρεσιακά στελέχη και ερμηνεύουν κατά το δοκούν την ισχύουσα νομοθεσία…
Αναφερόμαστε στα υπ’ αριθμ. 927147/1-12-2020 και 981770/18-12-2020 έγγραφα της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, που ζητάει από τους υπαλλήλους της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής Βόρειου Τομέα Αθήνας να δεχτούν να τους αξιολογήσει ο συνταξιούχος πλέον Διευθυντής τους!!!, καλώντας τον να το πράξει!!!
Μάλιστα τονίζει ότι «πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο άμεσα ιεραρχικά προϊστάμενος πρέπει να διενεργήσει και συμβουλευτική συνέντευξη»!!!!
Μετά το πρώτο έγγραφο που έστειλε και τις επισημάνσεις μας ότι οποιαδήποτε υπενθύμιση από την μεριά της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού όφειλε να είχε γίνει πριν την 2η αίτηση παραίτησης του Δ/ντή της υπηρεσίας και δεν νομιμοποιείται πλέον αυτός να διενεργήσει καμιά αξιολόγηση, δεν νομιμοποιείται να υπογράψει οποιοδήποτε υπηρεσιακό έγγραφο, επανήλθε δριμύτερη και έφτασε να γράφει σε ένα μνημειώδες κείμενο ότι «ο αξιολογητής υπέβαλε την 2η αίτηση συνταξιοδότησης στις 30-11-2020, αλλά στις 18-12-2020 δεν έχει λυθεί ακόμα η υπαλληλική του σχέση»!!!!! και τον καλεί να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες!!!!
Παρουσιάζει δε στο έγγραφό της ότι αυτές τις κατευθύνσεις έδωσε και το υπουργείο Εσωτερικών!!!
Φαίνεται ότι όλοι οι υπάλληλοι πρέπει να ξεχάσουμε όσα ξέρουμε… Φαίνεται πως για κάποιους δεν έχουν σημασία όσα αναφέρονται στο άρθρο 148 του Υπαλληλικού Κώδικα, που ρυθμίζει όλα τα ζητήματα της παραίτησης ενός δημοσίου υπαλλήλου και καθορίζουν κατά περίπτωση το πότε λύεται η υπαλληλική σχέση.
Βέβαια το άρθρο 148 του Υπαλληλικού Κώδικα δεν το μνημονεύουν καθόλου στο έγγραφό τους… Μήπως δεν το ξέρουν;
Ας το διαβάσουν: «Αν μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης παραίτησης ο υπάλληλος επανέλθει με δεύτερη αίτηση, εμμένοντας στην παραίτηση του, αυτή γίνεται αυτοδικαίως αποδεκτή και λύεται η υπαλληλική σχέση από την ημέρα υποβολής της δεύτερης αίτησης.».
Η υπαλληλική σχέση στην περίπτωση υποβολής 2ης παραίτησης εντός μηνός λύεται από την ημέρα υποβολής της δεύτερης αίτησης. Εξάλλου γι αυτό και σε όλες τις διαπιστωτικές πράξεις που δημοσιεύονται στη συνέχεια σε περίληψη σε ΦΕΚ γράφουν ότι «Με την αριθ. πρωτ. …. διαπιστωτική πράξη του Περιφερειάρχη Αττικής, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 147, 148 & 156 του Ν. 3528/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.» (ΦΕΚ 26/τ. Α’/9-2-2007) διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής σχέσης λόγω παραίτησης του μονίμου υπαλλήλου της Περιφέρειας Αττικής …………………………,κατηγορίας …, κλάδου , με βαθμό …, από ….., ημερομηνία δεύτερης αίτησης παραίτησης, με την οποία εμμένει στην παραίτησή της (ημερομηνία πρώτης αίτησης παραίτησης ……). (Αριθ. …….. βεβαίωση διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.».
Το πότε θα υπογραφεί η σχετική διαπιστωτική πράξη και πότε αυτή θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ δεν έχει καμιά σημασία. Εξάλλου ούτε στο Δελτίο Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ) που υποβάλλεται από την Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού στη Δ/νση Συντάξεων του ΕΦΚΑ, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες συνταξιοδότησης μνημονεύεται η ημερομηνία υπογραφής της διαπιστωτικής πράξης ή η ημερομηνία δημοσίευσης σε ΦΕΚ.
Και όπως όλοι ξέρουμε αυτά υπογράφονται και ολοκληρώνονται αρκετούς μήνες μετά την λύση της υπαλληλικής σχέσης.
Αφού λοιπόν «επανεγκατέστησαν» στην υπηρεσία τον συνταξιούχο τέως Διευθυντή, τηλεφωνούσε στους υπαλλήλους και τους έδινε εντολή να συμπληρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης και να του τα πάνε… Δεν ξέρουμε για πότε προγραμμάτισε τις συνεντεύξεις….
Ανακεφαλαιώνουμε συνάδελφοι: Σύμφωνα με την Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και τους «αρμόδιους» του ΥΠΕΣ μετά την 2η παραίτησής σας δεν λύεται η υπαλληλική σας σχέση…. και μπορείτε να πηγαίνετε στο γραφείο σας και να υπογράφετε ότι νομίζετε…!!!
Αν δεν καταλάβαμε καλά, ζητάμε από τους ενημερωμένους αρμόδιους να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους…
Υ.Γ. Πάντως, όποιες τυχόν εκθέσεις αξιολόγησης συνέταξε είναι ΑΚΥΡΕΣ και δεν μπορούν να μπουν στους φακέλους των υπαλλήλων.

Π.Α. 
1. Υπουργείο Εσωτερικών 
Δ/νση Προσωπικού Τ.Α 
2. Εκτελεστικό Γραμματέα Π.Α. 
3. Εθνική Αρχή Διαφάνειας 
4. Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας 
5. Προϊσταμένη Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού 
*****

Αθήνα 23- 12 -2020 
Αρ. Πρωτ.: 355 

Δεν μπορεί να είναι στο κρύο οι εργαζόμενοι στο ΚΤΕΟ Χολαργού 
Έξω στο κρύο, χωρίς καμιά θερμαντική στήλη είναι οι εργαζόμενοι του ΚΤΕΟ Χολαργού, μετά την κατάληψη του 1ου ορόφου από τον Αντιπεριφερειάρχη ΚΤΕΟ και τους συμβούλους του. 
Δεν φτάνει που δεν έχουν κατάλληλο κλειστό χώρο, δεν τους εγκαθιστούν και κατάλληλη για εξωτερικό χώρο θερμαντική στήλη, για να μην κινδυνεύουν από το κρύο, ούτε βέβαια λύνουν το ζήτημα της θέρμανσης και του ισόγειου χώρου. 
Φαίνεται και πάλι πως μόνο οι προμήθειες που αφορούν τους εργαζόμενους είναι δύσκολο και χρονοβόρο ζήτημα!!!! 
Οι συνθήκες αυτές προστίθενται στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα με την μη χορήγηση των προβλεπόμενων ατομικών μέσων προστασίας, την μη χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος κλπ. 
Ζητάμε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο ΚΤΕΟ Χολαργού. 

Π.Α. 
1.Περιφερειάρχη Αττικής 
κ. Πατούλη Γεώργιο 
2.Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο ΚΤΕΟ 
κ. Αγγελόπουλο Γεώργιο 
gaggelopoulos@patt.gov.gr 
3. Παρατάξεις Π.Σ. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/