Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΔΑΣ: Ετήσια απολογιστική Συνέλευση ΕΚΡ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ) ΣΤΟ ΕΚΡ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
Πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια συνέλευση του ΕΚΡ σε μια περίοδο κρίσιμων εξελίξεων για την εργατική τάξη. 
Ωστόσο, ήταν συνειδητή επιλογή της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου να εκφυλίσει αυτή τη διαδικασία για ακόμη μια χρονιά. Αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι την ουσιαστική συζήτηση. Δεν αξίζει να σταθούμε στο ότι οι εισηγήσεις που υποτίθεται έχουν εγκριθεί δόθηκαν την ώρα της έναρξης, ή στο ότι ο απολογισμός, πέρα από την καθιερωμένη πια λογοκλοπή, στην ουσία αποτελείται από Δελτία Τύπου ή δράσεις ορισμένων πρωτοβάθμιων Σωματείων και όχι του Εργατικού Κέντρου. Αυτά, δεν είναι βέβαια δευτερεύουσας σημασίας, αλλά όπως παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΚΡ σε μια αναλαμπή ειλικρίνειας, είναι για την πλειοψηφία «πάγια τακτική»! 
Το ουσιαστικό ζήτημα είναι ότι δε βρήκαν μια κουβέντα να πουν για τον οδοστρωτήρα που περνά πάνω από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Αυτή την ατέλειωτη σκυταλοδρομία που δε σταμάτησε ούτε την εποχή της κρίσης ανεξάρτητα ποιος ήταν στην κυβέρνηση αλλά ούτε και τώρα στην περίοδο της ανάπτυξης. Δε βρήκαν λέξη να πουν για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς της περιοχής μας και πως θα την αντιμετωπίσουν τα Σωματεία, την επίθεση της εργοδοσίας, το σχέδιο της κυβέρνησης να απαγορεύει τις διαδηλώσεις των εργαζομένων και να καταδικάζονται αυτόματα όσοι δεν υπακούσουν. Δεν είπαν φυσικά ούτε κουβέντα για το ασφαλιστικό. 
Οι ίδιοι μπορεί να ήταν πιο προσεκτικοί, ωστόσο ένας από τους ομοϊδεάτες τους προσκεκλημένους πρώην προέδρους, αποκάλυψε στο χαιρετισμό του ποια είναι η αντίληψή που εξηγεί τη στάση τους: Σιγά σιγά επανερχόμαστε στην κανονικότητα! 
Όπως ήταν αναμενόμενο υπερασπίστηκαν το συνέδριο των νόθων που επιχείρησε η ΓΣΕΕ να στήσει στη Ρόδο. Επιχείρησαν, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία είναι η αλήθεια, να αναπαράγουν τα χοντροκομμένα ψέματα περί άγριων ξυλοδαρμών. 
Μπορεί η πλειοψηφία να μην τα κατάφερε και τόσο καλά, ωστόσο επιχείρησε με πιο «ραφιναρισμένο» τρόπο να κάνει συμψηφισμούς ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της ομοσπονδίας ξεναγών, ρίχνοντας τις ευθύνες και στις «δυο πλευρές». Εκεί όμως που πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό του ήταν όταν ζήτησε να μην υπάρχουν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ μπράβοι και ιδιωτικές εταιρείες security, γιατί «αυτό είναι δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας»! 
Καλούμε την εργατική τάξη του νησιού να σταθεί απέναντι σε όλους όσους στηρίζουν τον αντεργατικό κατήφορο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ , απέναντι σε όλους όσους θέλουν με «νύχια & με δόντια» να κρατήσουν στις καρέκλες τους την ηγετική της ομάδα, αξιοποιώντας την τρομοκρατία, την καταστολή, τη νοθεία και το ψέμα.
Η απόφαση της ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ να κάνει ένα Συνέδριο παρωδία στις 25 Φλεβάρη, ένα Συνέδριο με διαδικασίες «ψεκάστε-σκουπίστε-ψηφίστε», χωρίς νομιμοποίηση αντιπροσώπων, χωρίς καμιά συζήτηση, αλλά με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού, είναι κατάπτυστη και πρέπει να καταδικαστεί. 
Καλούμε την εργαζόμενους της Ρόδου να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση των σωματείων και από τα κάτω να ανατρέψουν εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που λειτουργούν σαν δεκανίκια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Γιατί μόνο μέσα από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα θα μπορέσουμε εμείς οι εργαζόμενοι να ανατρέψουμε την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας
Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία. 

Ρόδος, 20 Φλεβάρη 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/