Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΜΕ: Απαράδεκτη απόφαση του ΕΦΚΑ για εργατικό ατύχημα

Απαράδεκτη απόφαση ΕΦΚΑ για εργατικό ατύχημα 

Τον περασμένο Οκτώβριο, εργαζόμενος στη γαλακτοκομική επιχείρηση ΛΙΜΠΕΡ ΑΕΒΕ, είχε εργατικό ατύχημα με το φορτηγό της δουλειάς σε χώρο όπου είχε μεταβεί για να παραδώσει εμπορεύματα της επιχείρησης 
Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενου ο οποίος χρειάστηκε επέμβαση στον ώμο. 
Παρά τις απειλές που δέχθηκε, κατήγγειλε κανονικά το ατύχημα ως εργατικό όπως προβλέπεται. 
Ωστόσο ο ΕΦΚΑ αφού «ερεύνησε» το ζήτημα, εξέδωσε απόφαση με την οποία χαρακτηρίζει το ατύχημα «εξωεργατικό» με την αιτιολογία ότι «δεν προκύπτει ο ακριβής χρόνος και τόπος του ατυχήματος». Στην προσπάθειά του να «τεκμηριώσει» την απόφασή του, ο ΕΦΚΑ μιλά για ατύχημα το οποίο δε διέκοψε την εργασία, τη στιγμή που ο εργαζόμενος είχε λιποθυμήσει και ο εργοδότης έστειλε στο χώρο άλλους δύο εργαζόμενους, έναν για να παραλάβει το φορτηγό και έναν για να μεταφέρει τον τραυματία στο νοσοκομείο. 
Αποδέχεται ότι ο εργαζόμενος είχε σχολάσει στις 14.00 επειδή αυτό το ωράριο είχε δηλώσει ο εργοδότης, όταν στις 15.00 όταν συνέβη δηλαδή το ατύχημα, ο εργαζόμενος έκανε ακόμα διανομή. Έτσι αφού ο εργοδότης δήλωσε ότι ο εργαζόμενος είχε σχολάσει στις 14.00 και στο νοσοκομείο η άφιξή του έχει καταγραφεί στις 16.10, ο ΕΦΚΑ πολύ βολικά θεωρεί ότι είχε παρέλθει η δίωρη προθεσμία που απαιτείται να καταφύγει ο εργαζόμενος σε ιατρική βοήθεια, προκειμένου να χαρακτηριστεί το ατύχημα εργατικό! 
Αντί λοιπόν να τιμωρήσει τον εργοδότη που δηλωνε ψευδώς το ωράριο του εργαζόμενου ώστε να πληρώνει λιγότερες εισφορές κλέβοντας και το ταμείο και τον εργαζόμενο, βγάζει ψεύτη τον εργαζόμενο οποίος χτύπησε πέφτοντας από το φορτηγό της επιχείρησης, σε χώρο όπου είχε πάει να κάνει διανομή εμπορευμάτων. 
Ο εργαζόμενος φυσικά έκανε ένσταση, συμπεριλαμβάνοντας και μαρτυρίες συναδέλφων του. 
Απαιτούμε να ανακληθεί εδώ και τώρα αυτή η απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση που βγάζει λάδι την εργοδοσία σε μια περίοδο που όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνουν τα εργατικά ατυχήματα εξαιτίας της εντατικοποίησης της δουλειάς και της έλλειψης μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία 

14 Δεκεμβρίου 2019 
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/