Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Πρόταση για συζήτηση θέματος για την προ ημερήσια διάταξη στο Δ.Σ. της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 4/12/2019

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας . 
Τηλ.: 6974881331, fax: 2674022211, web site: www.eakp.gr, email: info@eakp.gr

Λαμία 3 Δεκεμβρίου 2019 

Προς: Προεδρείο Δ.Σ. Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας 
Κοιν/ση: Μέλη Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδος 

Θέμα: « Πρόταση για συζήτηση θέματος για την προ ημερήσια διάταξη στο Δ.Σ. της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 4/12/2019 » 

Συνάδελφοι, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδος, υποβάλλει το παρακάτω σοβαρό θέμα για να συζητηθεί ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 4/12/2019. 
Θέμα προ Ημερήσιας Διάταξης: « Η Ενωτική Κίνηση Πυροσβεστών φέρνει για συζήτηση το σοβαρό θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης λόγο των νέων αρνητικών εξελίξεων που δρομολογούνται από την κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα, που αφορά τους συναδέλφους μας αλλά και όλους τους εργαζόμενους ». 
Οι εναλλαγές των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια και οι νόμοι για το Ασφαλιστικό, που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον, δυνάμωσαν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, την πλήρη αλλαγή του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει. Έφεραν και ενίσχυσαν την κατεύθυνση για επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Ως εκ τούτου δεν έχει αφήσει και το Πυροσβεστικό Προσωπικό ανεπηρέαστο. 
Ο στόχος και της σημερινής κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει τον νόμο Κατρούγκαλου και όχι να τον καταργήσει, να τον βελτιώσει ακόμα και από νομικά κενά και να τον βάλει στη ζωή μας για να παραδοθούν τα αποθεματικά των Ταμείων στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των περίφημων «επενδυτών της κεφαλαιαγοράς». Με αυτό τον τρόπο θα πετύχει να απαλλαγούν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία. Είδη έχει δρομολογηθεί η παραμονή μας στην εργασία για «μακρύτερο χρονικό διάστημα», ώστε να διασφαλίζεται η «βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού συστήματος, δηλαδή παραπέρα αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης. Έχει δρομολογηθεί η «Ελαχιστοποίηση των περιπτώσεων πρόωρης συνταξιοδότησης», τόσο για όλους τους εργαζόμενους όσο και σχετικά με ορισμένα επαγγέλματα, όπως τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ζητήματα π.χ. αναπηρίας από ένα ατύχημα, μια επαγγελματική ασθένεια κ.ο.κ. 
Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για το τελειωτικό χτύπημα και τη διαμόρφωση ενός Ασφαλιστικού στο οποίο πρόσβαση θα υπάρχει αν έχεις να πληρώσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας μυριστεί ισχυρό πεδίο κερδοφορίας, έχουν πυκνώσει τους τελευταίους μήνες οι δραστηριότητες και οι παρεμβάσεις των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, των πάσης φύσεως εμπόρων της Υγείας. Ο νόμος του Κατρούγκαλου συμβάλει, στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, στην υλοποίηση των αλλαγών που προωθούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις από τις αρχές της δεκαετίας του '90 για την κατάργηση αυτής της μεγάλης κατάκτησης των εργαζομένων. 
Η ιδιωτική ασφάλιση, είναι καθαρά κερδοσκοπική επιχείρηση, στηρίζεται στις διακυμάνσεις της αγοράς και υπόκειται στο νόμο του κέρδους των χρηματιστηριακών ομίλων, στην «προσφορά - ζήτηση», στη λογική κόστους - κέρδους, στην «ανταποδοτικότητα», σε ατομικά συμβόλαια για ορισμένο πλαίσιο παροχών, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με επώδυνους όρους αφαίμαξης του εισοδήματος μας. 
Το ασφαλιστικό σύστημα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κόστος. 
Η Ε.Α.Κ.Π. είχε και έχει έγκαιρα προειδοποιήσει τους συναδέλφους για όλα αυτά. Έχοντας λοιπόν απέναντι μας τον υπαρκτό κίνδυνο για το μέλλον, πρέπει με κάθε τρόπο να προετοιμάσουμε και το έδαφος για να οργανωθεί η αγωνιστική μας αντίδραση. Η προώθηση της στρατηγικής των τριών πυλώνων με στόχο το κτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης θα βάλει σε νέες περιπέτειες τα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων που θα μετατραπούν σε επαγγελματικά και θα δημιουργήσει συνθήκες γενικευμένης εξαθλίωσης για τους νυν και τους μελλοντικούς συνταξιούχους. 
Η Ε.Α.Κ.Π. εδώ και μία 15ετία συνεχώς είχε προειδοποιήσει για την εξέλιξη αυτή τους πυροσβέστες και είχε κάνει άπειρες παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, αναλύσεις για το σύστημα των τριών πυλώνων. Επίσης ήταν η μόνη παράταξη που αγωνίστηκε από το 2006 για να σωθούν τα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων από τις επενδύσεις σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα όπως αμοιβαία κεφάλαια κ.λ.π . 
Θεωρούμε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση πρέπει να εξασφαλίζει στους εργαζόμενους αξιοπρεπείς συντάξεις και ανθρώπινη περίθαλψη και παροχές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των συνταξιούχων και εργαζόμενων, είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στο δημόσιο. Η πείρα όλων των αντασφαλιστικών νόμων έδειξε ότι η χειρότερη εκδοχή τους σύντομα επεκτάθηκε σε όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων, ακόμα και αν από τους νόμους αυτούς εξαιρούμασταν αρχικά. Χρειάζεται να ενταθούν οι μορφές πάλης και αντίστασης για ενιαίο, δημόσιο, καθολικό και υποχρεωτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. 
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/