Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΜΕ: Για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για στήριξη των μεγαλοξενοδόχων

Στήριξη των μεγαλοξενοδόχων η πρώτη απόφαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου! 
Από την πρώτη ακόμα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η νέα Δημοτική Αρχή θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι στέκεται εχθρικά απέναντι στις εργατικές – λαϊκές διεκδικήσεις και αγωνίες αλλά και ταυτόχρονα αρωγός των μεγαλοξενοδόχων της περιοχής. Επέδειξε ακαριαία αντανακλαστικά φέρνοντας ως πρώτο θέμα της 1ης συνεδρίασης τα μέτρα ενίσχυσης των ξενοδόχων εξαιτίας της πτώχευσης της Thomas Cook. 
Στη συνεδρίαση ήταν φυσικά καλεσμένη η Ένωση Ξενοδόχων. Όταν όμως ζήτησαν το λόγο εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ο ένας μάλιστα από ξενοδοχείο της Thomas Cook για να εκφράσουν τη γνώμη τους όπως προβλέπεται από τον ίδιο τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησαν να το απαγορεύσουν. Όταν τελικά το επέτρεψαν αλλά αυτά που άκουγαν δεν τους άρεσαν, διέκοψαν τις ομιλίες φωνάζοντας όρθιοι όλοι μαζί. 
Θλιβερή φιγούρα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου που εμφανίστηκε αλαφιασμένος στην αίθουσα για να δηλώσει κι αυτός την ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις αλλά να…στηριχθούν βέβαια και οι εργαζόμενοι. 
Τα όσα είπαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος, δίνουν σαφές στίγμα. Οι 150.000 έκτακτη χρηματοδότηση που αποφάσισαν να δώσουν από τον προϋπολογισμό του Δήμου για τη δωρεάν διαφήμιση των μεγαλοξενοδόχων, θεωρήθηκαν από το Δήμαρχο ψίχουλα για έναν «εύρωστο» οικονομικά Δήμο όπως ο Δήμος της Ρόδου, αφού όπως είπε ο τουρισμός αποφέρει 990 εκατομμύρια ευρώ στο νησί. 
Ωστόσο αυτό που ξέχασε να πει είναι ότι τα ιλιγγιώδη αυτά ποσά (τα οποία κατά την τράπεζα της Ελλάδος είναι τουλάχιστο τα διπλά), δε μπαίνουν ούτε στα ταμεία του Δήμου, ούτε στο ταμείο των λαϊκών νοικοκυριών της περιοχή μας που το χειμώνα ζούνε όλα μαζί με όσα μπορεί να δώσει ένας μόνο μεγαλοξενοδόχος για να ανακαινίσει τη μονάδα του. 
Αφού λοιπόν δε θεωρήθηκαν αρκετά τα 150.000 ευρώ, η μείωση 15% στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΡ και η απαλλαγή από το τέλος παρεπιδημούντων, ο ίδιος ο Δήμαρχος προανήγγειλε και νέες απαλλαγές το επόμενο διάστημα. 
Προσπάθησαν μάλιστα να παρουσιάσουν τη μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΡ ως ένα μέτρο που θα αγγίξει και τους εργαζόμενους της περιοχής. Λες και είναι το ίδιο 15% έκπτωση στο λογαριασμό του νερού σε ένα λαϊκό νοικοκυριό και οι εκατοντάδες χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν οι μεγαλοξενοδόχοι στη ΔΕΥΑΡ και κάθε τόσο τους χαρίζεται ένα τμήμα με ρυθμίσεις. 
Η ψηφοφορία ήταν επίσης αποκαλυπτική αφού ήταν σχεδόν ομόφωνη, συμπεριλαμβανομένης και της ψήφου του προέδρου του Σωματείου Ξεναγών που είναι δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου. Οι μόνες δύο αρνητικές ψήφοι ήταν αυτές του Τάκη Πότσου και του Κώστα Τσουρούτη στελεχών του ΠΑΜΕ οι οποίοι είναι και εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. 
Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να μην εφησυχάζουν, καθώς δημιουργείται κλίμα για να τους φορτώσουν τις συνέπειες της χρεωκοπίας του τουριστικού μονοπωλίου. Να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ που είναι το μοναδικό αποκούμπι για τους εργαζόμενους στην περιοχή. Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κύπρου. 

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ 
28 Σεπτέμβρη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/