Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για την απεργία στις 2 Οκτώβρη

Ανακοίνωση 
Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Οκτώβρη, και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου , στις 10:30 πμ 
Η συμμετοχή εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις 24 Σεπτέμβρη, έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα. Μπορούμε να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία. 
Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ανάπτυξη παντού” είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, με παράλληλο τσάκισμα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων. 
Η ανάπτυξη τους γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους! Όλοι στον αγώνα! 
Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους. 
Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει: 
· Την κατάργηση στην ουσία των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Πέρα από όλα τα άλλα εμπόδια που ήδη υπάρχουν για να είναι υποχρεωτικές για τον εργοδότη, τώρα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι η συλλογική τους σύμβαση, οι μισθοί τους δηλαδή και οι όροι που δουλεύουν, δε θα βλάψουν την ανταγωνιστικότητα των αφεντικών! 
· Επαναφέρει τις ενώσεις προσώπων, που όταν υπογράφουν σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Σε πολλά ξενοδοχεία της περιοχής μας τα αφεντικά έστησαν τα προηγούμενα χρόνια τέτοιες ενώσεις με πρόεδρο το διευθυντή και γραμματέα το λογιστή και μείωσαν τους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα 586 ευρώ μικτά. 
· Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή, ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω! Οι εξελίξεις με την πτώχευση της Thomas Cook είναι βούτυρο στο ψωμί των ξενοδόχων της περιοχής μας για να απαιτήσουν τέτοια σύμβαση 
· Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος που είχαν οι εργαζόμενοι για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ. 
Το νομοσχέδιο στοχεύει να βάλει και τα συνδικάτα στο γύψο για να μην αντιδρούν στη μόνιμα βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, όπως φαίνεται είτε με κρίση είτε με ανάπτυξη, γι’ αυτό καθιερώνει ηλεκτρονικό μητρώο των Σωματείων και ηλεκτρονική ψηφοφορία στις Γενικές Συνελεύσεις γενικά και αόριστα. Τις "λεπτομέρειες", που μόνο τέτοιες δεν είναι, θα τις καθορίσουν με τη γνωστή τακτική των «εγκυκλίων» και των υπουργικών αποφάσεων. 
Με άλλα λόγια ο υπουργός Εργασίας, θα παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει σε αυτούς που τα ζητούν, για παράδειγμα στους εργοδότες μας ή στους εισαγγελείς και την αστυνομία, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει τελικά τα καταστατικά των σωματείων μας σε "κουρελόχαρτα". 
Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται με "φόρα" να συμπληρώσει τον απεργοκτόνο νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, μόνο οργάνωση και ο αγώνας μπορεί να είναι η απάντησή μας! 
Απέναντι στους εργαζόμενους έχει στηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-υπουργείου εργασίας-εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ, τους τοπικούς αντιπροσώπους τους στην πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και ορισμένων πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ρόδου για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις. 
Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ανοιχτά και ξεδιάντροπα παίζει το ρόλο της, στην υπηρεσία της κυβέρνησης, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, όπως της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Είναι οι σύγχρονοι “Εφιάλτες” του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να σπείρουν σύγχυση, μοιρολατρία, να αποδυναμώσουν την απάντηση και την ενημέρωση των εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι τους έχουν καταλάβει, γι’ αυτό και είναι πλήρως απαξιωμένοι. Βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, σταθεροί απόντες από τα μεγάλα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να απαξιώσουν τα συνδικάτα, το μεγάλο όπλο της συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων το οποίο χτυπιέται και με το πολυνομοσχέδιο. 
Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! 
Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα! 
Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία! 
Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Οκτώβρη, και στη συγκέντρωση στη Ρόδο, στην πλατεία Κύπρου στις 10:30 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/