Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΜΕ: Τρίτη 24 Σεπτέμβρη απεργούμε. Συγκέντρωση ΕΚΡ 10.00 πμ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΚΡ 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ 
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ Εργατικό Κέντρο Ρόδου 

Συνάδελφοι, 
Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό η κυβέρνηση ετοίμαζε το νομοσχέδιο που ήδη έχει φέρει για διαβούλευση. Ένα νομοσχέδιο που αποδεικνύει στην πράξη ότι η ανάπτυξή τους όχι μόνο δεν είναι για όλους όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά περνάει πάνω από τα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης. 
Αφού αραδιάζει μια σειρά διευκολύνσεις για τους «επενδυτές», τροποποιώντας ορισμένα σημεία νόμων που είχε ήδη ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, στη συνέχεια προχωρά στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στην ανοιχτή παρέμβαση στη λειτουργία των Σωματείων με στόχο να τα μετατρέψουν σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που κανένα ρόλο δε θα παίζουν στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. 
Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για να γίνει μια σύμβαση υποχρεωτική σε ένα κλάδο, πέρα από όλα τα άλλα εμπόδια, θα πρέπει πρώτα να τεκμηριώνεται ότι δε θα βλάψει την ανταγωνιστικότητα, ενώ επαναφέρονται οι Ενώσεις Προσώπων και η υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων ακόμα και όταν είναι δυσμενέστερες. Επιπλέον οι εργοδότες θα έχουν το δικαίωμα να επικαλούνται την… οικονομική τους δυσμένεια και να ζητούν να μην εφαρμόζεται στην επιχείρησή τους η σύμβαση. Στην πράξη δηλαδή κανένας δε θα εφαρμόζει τις συμβάσεις ακόμα και αν υπογράφονται. 
Όμως το νομοσχέδιο δε σταματά εκεί. Προχωρά από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ την παρέμβαση στη λειτουργία των συνδικάτων με στόχο στην ουσία τη διάλυσή τους. Προχωρά το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις Γενικές Συνελεύσεις, ενώ δίνει την αρμοδιότητα στον υπουργό εργασίας να αποφασίζει για ζητήματα που ρυθμίζονται από τα καταστατικά και τις συλλογικές αποφάσεις των Σωματείων. Άρα λοιπόν στόχος είναι να μπουν τα συνδικάτα στο «γύψο». 
Η πλειοψηφία της Διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο, τα γνώριζε και τα γνωρίζει αυτά τα ζητήματα καλά. Ωστόσο σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΕΚΡ, στις 27/8 και ενώ ήδη οι προθέσεις της κυβέρνησης αναπαράγονταν καθημερινά στα ΜΜΕ, ο πρόεδρος του ΕΚΡ ζητούσε να δώσουμε χρόνο στην κυβέρνηση, αντιγράφοντας το συνοδοιπόρο του Παναγόπουλο που εκείνες τις μέρες συναντιόταν με το Μητσοτάκη. 
Κι ενώ ένα απεργιακό μέτωπο ξεσηκώθηκε σε όλη τη χώρα, με μια σειρά Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια Σωματεία να έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, η ηγετική αυτή ομάδα της ΓΣΕΕ, που την είδαμε κι εδώ στην περιοχή μας να οργιάζει τον Απρίλιο στήνοντας συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους, μπράβους και ανθρώπους του υποκόσμου, εκβίαζε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις προκειμένου να μην πάρουν απόφαση, αλλού έβαζαν πρόταση για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη, μία μέρα μετά δηλαδή. Η χθεσινή καινούρια πλέον γραμμή αφού το κάλεσμα για 25/9 χρεωκόπησε, είναι το κάλεσμα για απεργία στις 2 Οκτώβρη, επικαλούμενοι «πληροφορίες που έχουν» ότι εκείνη την ημέρα θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο. 
Το σίγουρο είναι ότι ημερομηνία δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι η ομάδα αυτή των εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ δε θέλει να γίνει απεργία. Γιατί έχει έρθει σε συμφωνία με την κυβέρνηση. Έχει πάρει ανταλλάγματα στις διάφορες συναντήσεις που έχει κάνει με Μητσοτάκη, Βρούτση, Χρυσοχοϊδη. Το βασικό αντάλλαγμα είναι να διατηρήσουν τις καρέκλες τους και να κάνουν συνέδριο με την υποστήριξη των ΜΑΤ! 
Βεβαίως η προσπάθεια αυτή υπονόμευσης δε φαίνεται να τους βγαίνει όπως θα ήθελαν, αφού η ΑΔΕΔΥ, μια σειρά μεγάλες Ομοσπονδίες και συνδικάτα του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, προχωρούν κανονικά με τις αποφάσεις τους για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη. Ωστόσο επιμένουν να υπονομεύουν και να διασπούν το απεργιακό μέτωπο όπου μπορούν. 
‘Έτσι στη Ρόδο, ενώ αρχικά όπως μας ενημέρωσαν εργαζόμενοι, η πλειοψηφία του ΕΚΡ προσανατολίζονταν να αποφασίσει απεργία στις 25 Σεπτέμβρη, η ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ λίγο πριν τη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΚΡ άλλαξε γραμμή και έστειλε email με το οποίο καλεί σε απεργία στις 2 Οκτώβρη. Ένα μισάωρο ήταν αρκετό για να… προσαρμοστεί η Διοίκηση του ΕΚΡ στα νέα δεδομένα. Επιδεικνύοντας αστραπιαία ευελιξία, η αλλιώς έχοντας μετατρέψει σε τσιφλίκι τους το Εργατικό Κέντρο, πρότειναν απεργία για τις 2 Οκτώβρη. 
Από τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΡ που έχουν εκλεγεί με την παράταξη της πλειοψηφίας, η ΟΤΟΕ η ομοσπονδία του προέδρου του ΕΚΡ απεργεί στις 24/9, η Ομοσπονδία των Οικοδόμων στην οποία υπάγονται άλλα δύο μέλη του ΔΣ εκλεγμένα με την πλειοψηφία απεργεί στις 24/9, η ο ΟΣΜΕ, ομοσπονδία μεταφορών στην οποία υπάγονται τρία Σωματεία της περιοχής και ένα μέλος του ΔΣ στο ΕΚΡ εκλεγμένο με την πλειοψηφία απεργεί στις 24/9. Στις τοποθετήσεις τους λοιπόν όταν ρωτήθηκαν είπαν ότι… στηρίζουν την απεργία στις 24/9 ως εργαζόμενοι των κλάδων, αλλά ως μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου καταψήφισαν την απεργία! 
Όχι δεν πρόκειται για διχασμένες προσωπικότητες. Είναι συνειδητή η επιλογή τους να κάνουν ότι μπορούν για να μην κουνηθεί φύλλο για να περάσουν τα μέτρα αυτά με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. Όποιος πιστεύει ότι μια τέτοια στάση δεν τον εκφράζει πρέπει να διαφοροποιηθεί, διαφορετικά μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι. 
Χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση του πρόεδρου του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου και γραμματέα του Εργατικού Κέντρου (του ανθρώπου δηλαδή που ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με τον πρόεδρο των ξενοδόχων και σημερινό Δήμαρχο) ότι το Σωματείο Οικοδόμων θα βγάλει μια ανακοίνωση και όποιος θέλει ας απεργήσει! 
Επειδή εμείς λοιπόν ΘΕΛΟΥΜΕ, θα απεργήσουμε. Καλούμε όσα πρωτοβάθμια Σωματεία δεν καλύπτονται από αποφάσεις δευτεροβάθμιων οργάνων να πάρουν αποφάσεις παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. 
Η απεργία και η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνουν κανονικά και καλούμε τα Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα σε συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου. 
Για τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, 
Κώστας Γιαννόπουλος 
Στέλιος Φαρμακίδης 
Μιχάλης Κατσουράκης 

Ρόδος 20 Σεπτεμβρίου 2019 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/