Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

«Ασύμμετρη απειλή», η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ για την αντιμετώπιση των προσφύγων

Να τσακίσουμε τους ναζί και την κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες

Πριν μερικές μέρες έξω από το χώρο που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής τα «πρωτοπαλίκαρα» της χτυπούν υπό την προφανή προστασία των κρατικών αρχών την Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρο της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Την περίοδο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εθνικιστικά και ρατσιστικά σκουπίδια πετούν πέτρες στο σπίτι του Αμίρ, ανήλικου Αφγανού μαθητή του δημοτικού, λόγω του «θράσους» του να διαμαρτυρηθεί, επειδή του αρνήθηκαν να κρατήσει τη σημαία του σχολείου του. Στις αρχές Οκτώβρη τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτίθεται και χτυπάει άγρια Πακιστανούς εργάτες γης. Αυτή είναι η δράση της Χρυσής Αυγής που με μία άνευ προηγουμένου κάλυψη και νομιμοποίηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα όργανά της, επιχειρεί να κάνει δημόσια εκδήλωση στα Τρίκαλα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, με τον Μιχαλολιάκο, στοχεύοντας στη διάδοση και εμπέδωση του εθνικιστικού και ναζιστικού της δηλητηρίου.

Σε μία περίοδο που οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή μας και ευρύτερα οξύνονται, και οι αστικές δυνάμεις μαζί με το γενικευμένο κοινωνικό πόλεμο που εξαπολύουν στην κοινωνική πλειοψηφία των μητροπόλεων τους, «ζεσταίνουν» διαρκώς και την πολεμική τους μηχανή, η φασιστική και εθνικιστική ρητορεία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο συνεκτικό στοιχείο της κυρίαρχης πολιτικής. Τα δόγματα και οι ιεραρχήσεις εξάλλου της αστικής πολιτικής όλο και περισσότερο προσεγγίζουν τον ολοκληρωτισμό και το καθεστώς εξαίρεσης για όλους τους αδύνατους, που αποτελεί την πολιτική βάση του φασισμού και των μορφωμάτων του. 

Η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ για την αντιμετώπιση των προσφύγων ως «ασύμμετρη απειλή», η αναβάθμιση του πολεμικού ρόλου της χώρας στην περιοχή (επίσκεψη στις ΗΠΑ, αναβάθμιση ΝΑΤΟικού στρατηγείου Λάρισας, συζήτηση για νέες βάσεις κτλ) και κυρίως η αντιδραστική αφήγηση για την «ανάπτυξη» και την «παραγωγική ανασυγκρότηση» που ουσιαστικά θα πατήσει πάνω στο πτώμα των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας, αποτελούν την υλική πολιτική και οικονομική βάση αλληλεξάρτησης της κυβέρνησης και της Χρυσής Αυγής. 

Η πανκινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων (βλ. Αλμυρό, Λάρισα, Τρίκαλα κτλ) σαν ομπρέλα ασφαλείας στην ομαλή τέλεση του έργου της Χρυσής Αυγής, σε κάθε επιχείρηση δημόσιας εμφάνισης των στελεχών της, αποτελεί απλά την επισφράγιση όλων των παραπάνω. Καμία επικοινωνιακή τρίπλα δεν μπορεί να ακυρώσει την ελευθερία κινήσεων που δίνουν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί στο έργο της Χρυσής Αυγής. 

Καλούμε το λαό της Θεσσαλίας να διαδηλώσει ενάντια στην εμφάνιση του αρχιφασίστα Μιχαλολιάκου στην πόλη των Τρικάλων και να μετατρέψει την εκδήλωσή τους σε μια απομονωμένη και αυτοαναφορική μάζωξη που τελείται σε αντιπαράθεση με το σύνολο της πληττόμενης πλειοψηφίας. Να διαδηλώσουμε ενάντια σε όποιος θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως τα προβλήματα μας θα λυθούν αν «πιούμε το αίμα» των αδυνάτων (μεταναστών, ανέργων κτλ), αν εκκινήσουμε ένα «σαφάρι» για το ποια εκμεταλλευόμενη ομάδα θα έχει λιγότερα δικαιώματα από την άλλη, συσκοτίζοντας πως τα δικαιώματα κατακτώνται μόνο με πάλη εναντίων των πλουσίων και των δυνατών. Να αντεπιτεθούμε ενάντια στο ρεύμα του ανορθολογισμού και του σκοταδισμού που επιχειρεί να απαξιώσει κάθε προσπάθεια υπέρβασης της υφιστάμενης τάξης πραγμάτων και να εγκλωβίσει την ανθρώπινη αναζήτηση στην άβυσσο των εθνικιστικών μυθευμάτων.

Πάνω απ όλα όμως να παλέψουμε ενάντια στο γενικευμένο καθεστώς «εκτάκτου ανάγκης» που απειλεί να κλείσει για χρόνια της ζωές μας στο «γύψο», για να κατακτήσουμε στο επίπεδο της διαβίωσης, άλλα και της ελευθερίας τους όρους θεμελίωσης μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. 

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους και στις κοινωνικές μάχες. Για αυτό παλεύουμε να χάσουν οι φασίστες κάθε δυνατότητα σποράς του ναζιστικού τους κηρύγματος στις πόλεις, στις γειτονιές, στους χώρους δουλείας, στους χώρους της νεολαίας. Για αυτό παλεύουμε να κλείσουν τα γραφεία τους παντού, και στα Τρίκαλα. Για αυτό θα είμαστε στο δρόμο ενάντια σε όλα τα μαντρόσκυλα της αστικής πολιτικής.
 
Όλοι στην πανθεσσαλική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 11/11 στις 17:00 στην πλατεία Ρ. Φεραίου στα Τρίκαλα.
Τοπικές επιτροπές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Θεσσαλία
http://feeds.feedburner.com/~r/blogspot/myptt/~4/nWnUUFTtyfo?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/