Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Η Διοίκηση του ξενοδοχείου Miramare υποχρεώνει τους εργαζόμενους να κάνουν έγγραφη δήλωση ότι δε θέλουν να είναι μέλη του Σωματείου!!

ΕΠΙΧEIΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ MIRAMARE WONDERLAND

Η Διοίκηση του ξενοδοχείου Sunprime Miramare δεν έχει σταματήσει λεπτό τη φετινή τουριστική περίοδο την οργανωμένη και με μοιρασμένους ρόλους προσπάθεια να αποδυναμώσει και να διαλύσει το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Miramare της Ρόδου.

Η καθημερινή αποστολή των στελεχών της διεύθυνσης του ξενοδοχείου είναι να προσπαθούν με ασφυκτικές πιέσεις που φτάνουν στο σημείο του ψυχολογικού πολέμου να αποσπάσουν έγγραφη δήλωση των εργαζομένων ότι δε θέλουν να είναι μέλη του Σωματείου.

Μάλιστα, απαιτούν να έχει η δήλωση «γνήσιο της υπογραφής». Έτσι το πρώτο διάστημα έστελναν τους εργαζόμενους στο ΚΕΠ. Όμως επειδή φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό, έχει πλέον επιστρατευτεί και αστυνομικό τμήμα!!! Η εργοδοσία στέλνει πλέον τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους, να παρουσιαστούν στο αστυνομικό τμήμα και να θεωρήσουν υπεύθυνη δήλωση που λέει ότι δε θέλουν να είναι μέλη του Σωματείου!Φαινόμενα που θυμίζουν άλλες εποχές.

Έχουμε πολλές φορές προειδοποιήσει την εργοδοσία να σταματήσει τέτοιες πρακτικές.

Έχουμε όμως ως ταξικό κίνημα μακρόχρονη πείρα και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα και δεν είμαστε διατεθημένοι να παρακολουθούμε παθητικά την εταιρεία να διαλύσει ένα Σωματείο που με ιδρώτα και θυσίες χτίσαμε και έχει εμπνεύσει τους αγώνες των ξενοδοχοϋπαλλήλων της περιοχής. Αυτό άλλωστε είναι που ενοχλεί περισσότερο απ΄όλα και γι αυτό αυτή η προσπάθεια έχει τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων και του κρατικού μηχανισμού.

Θυμίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε όταν ζητήσαμε το αυτονόητο: Σε μια περιοχή που οι εργοδότες στον κλάδο του τουρισμού στην ουσία δε γνώρισαν κρίση, να υπογράψουμε μια επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς μας που να αναπληρώνουν τις απώλειες μας. Αυτό όμως που είναι αυτονόητο για τους εργαζομένους είναι αδιανόητο για την εργοδοσία και το κράτος της.

Καλούμε τα Σωματεία της περιοχής και τα Σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν την πάλη του Σωματείου, να καταδικάσουν τη βρώμικη εκστρατεία της εταιρείας να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.

Αν τώρα όλο αυτό το «κυνήγι μαγισσών» δεν είναι σχεδιασμός της εταιρείας αλλά μεμονωμένων στελεχών, την καλούμε να παρέμβει άμεσα, σταματώντας τις παράνομες και απαράδεκτες αυτές πρακτικές.

Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σκεφτούν για ποιόν λόγο η εργοδοσία θέλει να αποδυναμώσει την δράση του σωματείου; Μήπως γιατί μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια της εργοδοσίας είτε για απολύσεις είτε για μειώσεις μισθών για την επόμενη σεζόν; Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο με το σωματείο και όχι να απομακρύνονται από αυτό γιατί με αυτήν την πράξη τους δίνουν χέρι βοηθείας στην εργοδοσία να υλοποιήσει τα σχέδια της, τα οποία δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ρόδος 01/09/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/