Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη, η συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη και οι προκλητικές δηλώσεις τους περί συνεργασίας στα πλαίσια των «κοινών αξιών για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και την Ειρήνη», μόνο ως παραπέρα εμπλοκή της περιοχής μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων μπορεί να θεωρηθεί.

Τα πολεμικά πλοία της δολοφονικής μηχανής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που αλωνίζουν τη Μεσόγειο, αποστολή έχουν να εξασφαλίζουν και να προωθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των πολυεθνικών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών. Σε ό,τι αφορά «την διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή» που δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης, την βλέπουμε σήμερα στη Συρία, προηγούμενα στο Ιράκ, την Λιβύη, παλιότερα στο Λίβανο. Τις συνέπειες της «ασφάλειας και της ειρήνης» τις είδαμε και συνεχίζουμε να τις βλέπουμε καθημερινά στα πρόσωπα των παιδιών χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας.

Ο λαός μας έχει πληρώσει ακριβά τις «κοινές αξίες της δημοκρατίας» με τις ΗΠΑ στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα και στη συνέχεια με την ολόπλευρη στήριξη του μετεμφυλιακού κράτους των εκτελέσεων, των φυλακίσεων , των διώξεων εκατοντάδων χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών πατριωτών. Είναι επίσης γνωστός ο ρόλος τους στην εγκαθίδρυση της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα, όπως και στην στρατιωτική κατάληψη του 40% της Κύπρου από την Τουρκία.

Πλήρωσαν και πληρώνουν ακριβά οι γειτονικοί μας λαοί τις «κοινές αξίες του διεθνούς δικαίου» , της «ειρήνης» με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, και την δημιουργία προτεκτοράτων στα βόρεια σύνορα της χώρας μας.

Όσο για τις επενδύσεις , που τόσο διαφημίζουν και μεθοδεύουν, πρωθυπουργός, υπουργοί, περιφερειάρχες, αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα αστικά κόμματα, όντως έχουν μέλλον και για την περιοχή μας. Μετά το ξεπούλημα του αεροδρομίου και του «ΓκόλφΑφάντου», υπάρχει το λιμάνι της Ρόδου, η Νέα Αγορά, η εκμετάλλευση των νησιών μας για Αιολική ενέργεια, οι υδάτινοι πόροι, κ.α.

Να επαγρυπνούμε οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι νέες της Δωδεκανήσου, οι συνταξιούχοι, αγρότες και μικροεπαγγελματίες. Η επίσκεψη του Αμερικάνου Πρέσβη δεν είχε μόνο οικονομικά κίνητρα και σχεδιασμούς. ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αξιοποιούν την προθυμία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δώσει «γη και ύδωρ» στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας». Το ενδεχόμενο δημιουργίας στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ στη Κάρπαθο με πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας παραμένει με την συγκατάθεση της κυβέρνησης.

Ρόδος 1 Σεπτέμβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/