Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Η εργοδοσία στο Miramare με προκλητικές και παράνομες ενέργειες τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.

Για τη στάση του ομίλου Sunwing στο Miramare

Η εργοδοσία στο Miramare (πολυεθνικός όμιλος Sunwing), που κατά τα άλλα οικοδομεί τη φήμη του “καλού εργοδότη” στην περιοχή, με προκλητικές και παράνομες ενέργειες τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.
Αφορμή είναι η πρόσκληση για διαπραγμάτευση με στόχο την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας την οποία εδώ και μερικές ημέρες έχει απευθύνει το Σωματείο στην επιχείρηση όπως προβλέπεται. Δεν πρόκειται άλλωστε για κάτι πρωτάκουστο, η διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων είναι βασικό κομμάτι της δραστηριότητας των Σωματείων.
Όμως, φαντάζει αδιανόητο για το ξενοδοχειακό κεφάλαιο οι εργαζόμενοι ενός κλάδου να διεκδικούν συμβάσεις με αυξήσεις, με κάλυψη των απωλειών που είχαν τα χρόνια της κρίσης. Ότι ακουμπά την κερδοφορία τους, απαγορεύεται!
Έτσι, έχει ξαμολύσει τα στελέχη της να διαδίδουν στους εργαζόμενους ότι δε θα πληρωθούν για το Μάϊο εξαιτίας του Σωματείου, ότι τώρα δεν ισχύει η κλαδική σύμβαση και άλλα τέτοια αντίστοιχου περιεχομένου. Ο ίδιος ο διευθυντής βιντεοσκοπούσε τον πρόεδρο του Σωματείου που κουβέντιαζε με εργαζόμενους ενώ προϊστάμενος δήλωσε ότι θα μηνύσει τον πρόεδρο του Σωματείου επειδή τάχα τον απείλησε.
Παράλληλα προσπαθούν να αποσπάσουν την υπογραφή εργαζόμενων κάτω από ένα κείμενο το οποίο καταδικάζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου με την οποία διεκδικεί Συλλογική Σύμβαση, καλώντας τους εργαζόμενους να έρθουν ακόμα και από το σπίτι τους ένας ένας στο γραφείο του διευθυντή.
Ξεκαθαρίζουμε στην εργοδοσία ότι από το 2011 που ιδρύθηκε το Σωματείο, έχουμε αντιμετωπίσει πολλές τέτοιες καταστάσεις και πάντα η προσπάθεια της εργοδοσίας έπεσε στο κενό. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Το μόνο που καταφένει είναι να δημιουργεί τεχνητή ένταση. Την καλούμε να “μαζέψει” τα στελέχη της διότι πρόκεται για καραμπινάτη προσπάθεια τρομοκράτησης και παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης η οποία αν δεν σταματήσει εδώ και τώρα, θα πάρουμε μέτρα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ρόδος, 13 Μάη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/