Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΔΑΣ-ΟΤΑ Ανακοίνωση για την πανελλαδική πανεργατική απεργία της 17ης Μάη

Ρόδος 11/05/2017

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου σας καλεί να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 17 του Μάη.

Να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση και στα νέα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει στη βάση της συμφωνίας της με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους περιβόητους «θεσμούς». Οι κύριοι άξονες των νέων μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιλαμβάνουν: 
Περικοπή της προσωπικής διαφοράς με αποτέλεσμα η μείωση στις συντάξεις να φτάνει περίπου στο 18%. Θα είναι η 15η μείωση των συντάξεων στην περίοδο της κρίσης, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.
Μείωση του αφορολόγητου που σημαίνει ότι η φορολογία θα ξεκινά από εισοδήματα των 406 ευρώ το μήνα. 
Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, της μοναδικής μέρας ξεκούρασης των εργαζομένων, χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, διευκόλυνση των μαζικών απολύσεων εργαζομένων (ομαδικές απολύσεις)
Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους μέσα από τα «μέτρα» και τα «αντίμετρα». Όπως και να τα ονομάσει έναν στόχο εξυπηρετούν. Το πώς θα καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, π.χ. η μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις από 29% στο 23% είναι αντίμετρο. Αλήθεια, ποιος ωφελείται; 
Ειδικά στον κλάδο η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται. Κυβέρνηση και πλειοψηφία περιφερειαρχών και δημάρχων είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού. Ετοιμάζουν έναν νέο ακόμα πιο αντιδραστικό Καλλικράτη κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των «επενδυτών». Επιπλέον φέρνουν την αξιολόγηση μέσω στοχοθεσίας που τη συνδέουν με τις απολύσεις θέλοντας να μετατρέψουν τους δημόσιους υπαλλήλους σε πειθήνια όργανα, ανοίγοντας ταυτόχρονα την πόρτα στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών. Οι μετατάξεις, αποσπάσεις, η συνυπηρέτηση είναι κατάκτηση και δικαίωμα όλων των εργαζομένων και πρέπει να γίνονται με κριτήριο τις ανάγκες τους. Καμιά σύνδεση των μετατάξεων, αποσπάσεων με την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση».
Στο τέλος του χρόνου καταργούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Ήδη έχουν ψηφίσει νόμο που εναρμονίζουν την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή, αποκρύπτοντας συστηματικά ότι σε καμιά χώρα της ΕΕ δεν υπάρχουν ΒΑΕ. Και όλα αυτά συντελούνται τη στιγμή που οι υπηρεσίες βογκάνε από την υποστελέχωση με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση εργασίας και την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Δεν έχουμε πλέον αυταπάτες, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα άλλο ούτε από τους σημερινούς «σωτήρες», ούτε από τους αυριανούς. Τα μέτρα τα έχουν συμφωνήσει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αυτό που εκκρεμεί είναι το ποιος θα τα υλοποιήσει πιο σωστά και πιο γρήγορα. Δεν μας αξίζει μια χαμοζωή παρακαλώντας για ένα πιάτο φαί για εμάς και τα παιδιά μας και αυτό να μας το δίνουν όποτε αυτοί θέλουν. Δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από το να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να δείξουμε την πραγματική δύναμη μας, ώστε να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή επίθεση. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών μας, για να απαιτήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης.
Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία της 17ης Μάη. Είμαστε σε ετοιμότητα για απεργία νωρίτερα, εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να αιφνιδιάσει και να φέρει για ψήφιση το πακέτο μέτρων σε νεώτερη ημερομηνία. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/