Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προκλητική στάση του διευθυντή του ξενοδοχείου Rodos Village (όμιλος Μήτση)


Καταγγελία

Καταγγέλλουμε στους εργαζομένους της Ρόδου Στέλιου Ματσίγκου.

Ο συγκεκριμένος, γνωστός από τη θητεία του σε άλλο ξενοδοχείο του ιδίου ομίλου - όπου και πάλι είχε προκαλέσει παρόμοιο επεισόδιο - με την υποστήριξη και άλλων διευθυντικών στελεχών, επιχείρησε με τραμπουκισμούς, απειλές και χυδαιολογία να απαγορεύσει την περιοδεία στελεχών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι είναι εκλεγμένα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στα ξενοδοχεία της νότιας Ρόδου, στα οποία επικρατεί στην κυριολεξία εργασιακός μεσαίωνας, στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στον κλάδο.

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, όπως και σε όλα του ομίλου Μήτση στη Ρόδο, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί σχεδόν καθόλου για τη φετινή σαιζόν. Είναι λοιπόν τουλάχιστο πρόκληση η στάση αυτή απέναντι στους συνδικαλιστές αλλά και η εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων. Έχει όμως εξήγηση. Οι μεγαλοξενοδόχοι θέλουν με το βούρδουλα να επιβάλλουν το “δίκιο της τάξης τους”, τη σύγχρονη σκλαβιά, στους εργαζομένους.

Τους τρομάζει το ενδεχόμενο  οι εργαζόμενοι να σηκώσουν κεφάλι να οργανώσουν την πάλη τους και να συμπορευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα γι αυτό αμολάνε τα “μαντρόσκυλά” τους.

Να πως αποκαλύπτεται μέσα στους τόπους δουλειάς ο πραγματικός χαρακτήρας της “δημοκρατίας” μόλις θιγούν τα συμφέροντά των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Το περιστατικό αυτό, που δεν είναι μεμονωμένο αλλά ο κανόνας στους τόπους δουλειάς, πρέπει να αποτελέσει πρόσθετο κριτήριο για να μπουν οι εργαζόμενοι στον αγώνα, να οργανωθούν, με επιτροπές αγώνα σε κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά.

Ένα εργατικό κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, μαζικό, περιφρουρημένο έχει τη δύναμη να κόψει το χέρι σε αυτούς που το απλώνουν στους εργάτες.

Να ξέρει το συγκεκριμένο διευθυντικό στέλεχος ότι με τη στάση του άνοιξε λογαριασμούς με το εργατικό κίνημα της περιοχής.

Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ

Ρόδος, 11 Ιούλη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/