Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης με μειώσεις 15% από την ομοσπονδία


Εργαζόμενοι στον επισιτισμό, τουρισμό, ξενοδοχεία

          Η υποταγμένη στην εργοδοσία πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού αποφάσισε να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας με μείωση στους βασικούς μισθούς 15%, μέχρι το τέλος του 2013!
          Το αναμενόμενο εδώ και πολλές μέρες έγκλημα δεν εκπλήσσει τους εργαζόμενους και τα ταξικά σωματεία που οργάνωσαν τον αγώνα για να μην περάσει καμιά λογική υποχώρησης, που θα έβαζε ταφόπλακα στην προσπάθεια να διατηρήσουμε μισθούς και δικαιώματα. Τα δείγματα που έχουν δώσει αυτές οι παρατάξεις στην Ομοσπονδία και σε όσα κλαδικά Συνδικάτα είναι πλειοψηφία έκαναν το έγκλημα προμελετημένο. Δεν άφησαν κινητοποίηση του κλάδου που να μην την υπονομεύσουν. Προσπάθησαν με λύσσα να ακυρώσουν τις μάχες που έδωσαν οι εργαζόμενοι απέναντί στην εργοδοσία, στο πολιτικό της προσωπικό και όλους τους μηχανισμούς της.
          Αφού οδήγησαν το κίνημα σε ήττα, στηρίζοντας όλες τις αντεργατικές επιλογές των κομμάτων που κυβέρνησαν ως σήμερα, τώρα αξιοποιούν τις συνθήκες που οι ίδιοι δημιούργησαν για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους να υπογράψουν την εξαθλίωση όλου του κλάδου. Προσβάλλουν τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που συμμετείχαν στην 48ωρη απεργία αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματά τους, λέγοντας τους ότι «ο κλάδος διασύρθηκε κυριολεκτικά από την 48ωρη απεργία στις 10 & 11/7/12». Διασυρμό προκάλεσε η συγκέντρωσή αυτών που υπέγραψαν το έγκλημα (15 άτομα) στην πλατεία Κοραή, την ίδια ώρα που οι απεργοί εργαζόμενοι του κλάδου έδιναν τη μάχη της περιφρούρησης.
          Οι ύβρεις στους εργαζόμενους του κλάδου και τα ψέματα που συνοδεύουν το γκεμπελικό δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας, που ενημερώνει για την ΣΣΕ-καρμανιόλα των μισθών μας, δεν αγγίζουν κανένα τίμιο αγωνιστή που αποφάσισε να μην υποταχτεί στο κάλεσμα εργοδοτών-κυβέρνησης-Ομοσπονδίας και να παλέψει για τη ζωή του.
          Κι επειδή «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει», η λάσπη θα γυρίσει στα μούτρα τους. Καλούμε όλα τα σωματεία που δεν ακολούθησαν τον κατήφορο των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και των συναμαρτούντων, να συνταχτούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο, να συνεχίσουμε τον αγώνα υπεράσπισης των μισθών μας και των άλλων δικαιωμάτων μας. Να πετάξουμε έξω από τα σωματεία και την Ομοσπονδία, τους εχθρούς των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας.
          Καλούμε τους εργαζόμενους να μην νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους αυτό το έγκλημα, αυτή τη σύμβαση. Να μην αποδεχτούν καμιά μείωση σε μισθούς και δικαιώματα. Να συμπορευτούν με τα ταξικά Συνδικάτα και να αγωνιστούν για τη ζωή που δικαιούνται.

Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, είναι δική τους,
όπως είναι και τα χρέη τους.
Όποιος λείψει από τον αγώνα θα είναι απέναντι στη ζωή του και την οικογένειά του. Απαιτούμε αυτά που μας ανήκουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/