Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Θυσία στη βορά των διαπλεκόμενων της «Μητσοτάκης Α.Ε.», οι ελληνικές δημόσιες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης .

Ρόδος, 18 Ιουνίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Θυσία στη βορά των διαπλεκόμενων της «Μητσοτάκης Α.Ε.», οι ελληνικές δημόσιες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης .
Σήμερα αναρτήθηκε στο Διαύγεια η απευθείας ανάθεση μελέτης δημιουργίας «Ακαδημίας Τουρισμού», με κόστος 74400€, σύμφωνα με την με Α.Π. 12113 / 17/06/2022 απόφαση του τμήματος προμηθειών και διαχείρισης υλικού και εγκαταστάσεων, της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού. Η εν λόγω μελέτη θα έχει χαρακτηριστικά που περιγράφονται στην με ΑΠ 7834 / 15/04/2022 πρόσκληση τού ίδιου τμήματος
Σκανδαλώδεις είναι οι τοποθετήσεις της πρόσκλησης που ουσιαστικά αποδίδει τα εξαιρετικά ιστορικά κτίρια των Σχολών στους διαπλεκόμενους της «Μητσοτάκης ΑΕ» και χρησιμοποιεί τους σπουδαστές και το προσωπικό, για να εργάζονται σαν δουλοπάροικοι στις Σχολές τους, με ένταξη στο 5ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, υποβαθμίζοντας τες από το 6ο που βρίσκονταν σαν πρώην ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την πρόφαση του χαρακτήρα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, δήθεν πως δεν υπάρχει στο 6ο επίπεδο. Ταυτόχρονα χρυσώνει το χάπι για τις ΑΣΤΕ, με συγγραφή διατάξεων για δυνατότητα δήθεν αναβάθμισης του πτυχίου με κατάταξη σε 4ο έτος ΑΕΙ Τουριστικών Σπουδών. Η πολλαπλή εξαπάτηση των σπουδαστών (μηχανογραφικό, 6ο επίπεδο, μεταπτυχιακό, εκπαίδευση με παιχνίδια ρόλων, νέο 4ετές πρόγραμμα σπουδών, άσχετοι με το αντικείμενο τους καθηγητές, δήθεν αποκατάσταση. κ.α.) αποτελεί καθημερινότητα.
Στα κεφάλαια Η’ και Θ, αποδίδει με ευέλικτες διατάξεις, μακροχρόνια εκμετάλλευση των ακινήτων και εξοπλισμού από ιδιώτες δίχως απογραφή (λειτουργία ΝΠΔΔ άρθρο 11) και ορίζει την πρακτική άσκηση σε τρία εξάμηνα έναντι ενός που διέπετε από την διεθνή εκπαιδευτική προτυποποίηση. Παράλληλα με τα ιδιωτικά πειθαρχικά και υπηρεσιακά Συμβούλια, θα ασκούν, όπως και τώρα, εργασιακή βία “Mobbing” και εξόντωση “burnout” σε όποιον παράγει εκπαιδευτικό έργο και τους ενοχλεί. Η εξώθηση των υποψηφίων εκπαιδευομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι δεδομένη, εάν θέλει κανείς να έχει ανέλιξη.
Αναφερόμενοι στην λειτουργεία του ΝΠΔΔ, ξεκαθαρίζετε πως γίνεται χειραγώγηση με μετακλητό δήθεν διευθυντή για υποδούλωση των εκπαιδευτικών. Παράλληλα με το εκπαιδευτικό συμβούλιο βολεύουν με μισθούς και εξουσία τους ημέτερους.
Η θυσία αυτή οριστικοποιεί την δημιουργία δήθεν Σχολών, με δήθεν διευθυντές, δήθεν επιστημονικά Συμβούλια, δήθεν Συλλόγους Εκπαιδευτικού Προσωπικού, δήθεν Συνελεύσεις, δήθεν καθηγητές, δήθεν σπουδαστές, δήθεν προγράμματα σπουδών, δήθεν διοίκηση, δήθεν πρότυπα. Αντίστοιχο του χαρακτήρα των δημιουργών τους που είναι δήθεν υπουργοί, δήθεν βουλευτές Δωδεκανήσου ή Κρήτης, δήθεν καθηγητές Πανεπιστημίων, δήθεν δάσκαλοι, δήθεν άνθρωποι. Ένα μεγάλο δήθεν για όλα, με αποτέλεσμα τις ιστορικές Σχολές, πρώην διεθνούς εμβέλειας, να τις έχουν μετατρέψει σε ένα μοντέρνο «Κωσταλέξι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/