Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Β. Καλοπήτας για Νοσοκομείο Ρόδου: Δεν υπάρχει χαλί για να κρύψει το χάλι του Υπ. Υγείας και της κυβέρνησης

Δεν έχει προηγούμενο η κατάντια στην οποία η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ έχει οδηγήσει το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο της Ρόδου.
Η παραίτηση του διοικητή Γρηγόρη Ρουμάνη, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανανέωση της θητείας του, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος το οποίο κάποιοι προσπαθούν τεχνηέντως να υποβαθμίσουν, κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί κατά την προσφιλή τους μέθοδο. Δυστυχώς όμως στο Υπουργειο Υγείας και στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει πλέον χαλί τόσο μεγάλο για να κρύψει το χάλι τους!
Εγκαίρως ως ΠΑΣΟΚ – Κινημα Αλλαγής είχαμε ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση ζητώντας να στελεχώσει τις υγειονομικές μονάδες της Δωδεκανήσου, ενημερώνοντας ήδη από τον Φεβρουάριο του 2022 ότι η Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Ρόδου απογυμνώνεται από γιατρούς και νοσηλευτές.
Αγνοώντας τις εκκλήσεις γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων, οι ανεκδιήγητοι «υπεύθυνοι-ανεύθυνοι» έφτασαν σε σημείο να αποφασίζουν μετακινήσεις ιατρών από το ήδη υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Ρόδου που μόλις και μετά βίας ανταποκρίνεται στις μεγάλες ανάγκες, για να καλύψουν τις θέσεις σε άλλα νησιά του νομού.
Ποτέ άλλοτε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» δεν είχε φτάσει σε αυτό το έσχατο σημείο αποδιοργάνωσης, με εξαντλημένους ιατρούς, κατάκοπους νοσηλευτές, εξοργισμένους ασθενείς και συνοδούς, κενό θέσεων ακόμα και πρώτης γραμμής.
Η παραίτηση του διοικητή, δείχνει όχι μόνο την έλλειψη συνεννόησης ακόμα και μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών αλλά και την απαξίωση απέναντι στους ιατρούς, στους νοσηλευτές και στους Δωδεκανήσιους ασθενείς που αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης και τύχης.
Καλούμε τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να αποκαταστήσουν άμεσα την ομαλότητα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου αλλά και στα Νοσοκομεία της Καλύμνου και της Καρπάθου, που επίσης παραμένουν χωρίς διοίκηση, και τους καθιστούμε υπεύθυνους για τις εξελίξεις στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα αλλά και για τις επιπτώσεις των πράξεών τους στην υγεία των Δωδεκανήσιων ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/