Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Δεν αξίζει η απαξίωση και η παρακμή στο νοσοκομείο Ρόδου

Ρόδος, 04 Απριλίου 2022

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Δεν αξίζει η απαξίωση και η παρακμή στο νοσοκομείο Ρόδου
Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσονται τα πράγματα, με τον τομέα της Υγείας στη Ρόδο και τα υπόλοιπά νησιά της Δωδεκανήσου.
Όπως η παιδεία έτσι και η υγεία των Ελλήνων και κυρίως των νησιωτών, επλήγη βαριά από την κρίση. Η υποβάθμιση και η απαξίωση όμως του νοσοκομείου Ρόδου είναι εμφανής πλέον.
Εδώ και ημέρες το νοσοκομείο της Ρόδου, έχει μείνει χωρίς πετρέλαιο με συνέπεια να μην λειτουργούν όπως πρέπει τμήματα, όπως αυτά του καθαρισμού των κλινοσκεπασμάτων. Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν καθαρά σεντόνια, για τους ασθενείς. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ασθενούς που αναγκάστηκε να κοιμάται για τέσσερις ημέρες, πάνω σε σεντόνια που είχαν λερωθεί με το αίμα της, γιατί δεν υπήρχαν καθαρά για να γίνει αλλαγή.
Αλλά δεν ήταν μόνο τα σεντόνια.Ελλείψει πετρελαίου δεν υπήρχε, τις τέσσερις ημέρες που έμεινε στο νοσοκομείο και θέρμανση. Πάνω στην απελπισία της μάλιστα, όπως κατήγγειλε στο ΜέΡΑ 25, ζήτησε από συγγενικό της πρόσωπο να φέρει τη …σόμπα από το σπίτι της.
Είδε όμως και τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο παρά τις αντίξοες συνθήκες για να δώσουν υγεία στους ασθενείς .
Αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που μισθοί, συντάξεις καταρρέουν, η ακρίβεια τσακίζει τα πάντα και οι πολίτες καλούνται να βάζουν το χέρι, όλο και πιο βαθιά στην τσέπη και στο τέλος δεν έχουν και τα αυτονόητα όταν ασθενούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/