Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Η πορεία διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και το ρεσάλτο των golden boys στις συντάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜέΡΑ25 ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Η πορεία διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και το ρεσάλτο των golden boys στις συντάξεις
Με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη η τεράστια περιουσία του ΕΦΚΑ, που αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και που χτίστηκε με τους κόπους εκατομμυρίων εργαζομένων, παραδίδεται στην υπό ίδρυση Ανώνυμη Εταιρία Αξιοποίησης Περιουσίας του e-ΕΦΚΑ. Αυτή η εταιρία θα λειτουργεί, βάσει του καταστατικού της, με κριτήρια αμιγώς αγοραία και εντελώς ανεξέλεγκτα από το δημόσιο έλεγχο.
Στην διοίκηση, δε, αυτής της εταιρείας θα τοποθετούνται εκτός ΑΣΕΠ, απευθείας από τον Υπουργό, παχυλά αμειβόμενα στελέχη ακόμα και του ιδιωτικού τομέα.
Αυτό το σχέδιο, θέτει σε κίνδυνο την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, άρα και τις συντάξεις των εργαζομένων, καθώς δεν υπάρχει καμία διασφάλιση και κανένας έλεγχος για τον τρόπο διάθεσης των άνω των 400 ακινήτων υψηλής αξίας που διαθέτει.
Το εν λόγω νομοσχέδιο διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, ξεπουλάει την περιουσία των ασφαλισμένων, τα άνω του €1δισ ακίνητα του ΕΦΚΑ, και κυρίως, κάνει ρεσάλτο με δικά της παιδιά στις διευθυντικές θέσεις του ΕΦΚΑ, χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς λογοδοσία, χωρίς αιδώ!
Τα έργα και ημέρες της Μητσοτάκης Α.Ε. μας δείχνουν ότι επίκειται ένα ακόμα πλιάτσικο σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων, προς όφελος της ολιγαρχίας.
Τα ασφαλιστικά ταμεία, που από τον καιρό των δομημένων ομολόγων υπέφεραν από την αγοραία αντίληψη και πρακτική του νεοφιλελευθερισμού, δέχονται μια ακόμα επίθεση.
Οφείλουμε να αντισταθούμε και σε αυτή την επίθεση:
Οι κόποι των εργαζομένων να μη γίνουν φιλέτο στο πιάτο των golden boys.
Για εμάς, ο στόχος ενός φορέα κοινωνικής ασφάλισης είναι να διασφαλίζει τη διαγεννεακή αλληλεγγύη και τις συντάξεις των εργαζομένων, η περιουσία του πρέπει να διασφαλίζεται με διαφανή τρόπο λειτουργίας και δημοκρατικό έλεγχο και να αξιοποιείται προς όφελος της κοινωνίας.
Ας φανταστούμε: αντί η περιουσία του ΕΦΚΑ να γίνεται πεδίο αδιαφανούς εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων, δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προς όφελος του απαραίτητου Οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας, σε μια χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα στεγαστικής επισφάλειας;
Για να μπορούμε όμως να σχεδιάζουμε μια αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων προς όφελος της κοινωνίας, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, πρέπει να έχουμε την αποφασιστικότητα να συγκρουστούμε με το γενικότερο καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας που έχει επιβληθεί στη χώρα.
Στο χέρι μας είναι να αντισταθούμε, στο χέρι μας είναι να υπερασπιστούμε τις συντάξεις και όσα με κόπο χτίσαμε όλες και όλοι από το να γίνουν βορά της ολιγαρχίας που εκπροσωπεί η Μητσοτάκης Α.Ε.
Συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των γραφείων του ΕΦΚΑ πραγματοποίησαν την Παρασκευή μέλη του ΜέΡΑ25 και της νεολαίας του κόμματος με την παρουσία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, των βουλευτών Αγγελικής Αδαμοπούλου, Μαρίας Απατζίδη, Κρίτωνα Αρσένη, Φωτεινής Μπακαδήμα και του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη.
Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, με μέλη του ΜέΡΑ25 να κάνουν παρεμβάσεις έξω από τα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.
Η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Δωδεκανήσου του ΜέΡΑ25 και οι Οργανώσεις Βάσεις του ΜέΡΑ25 στην Ρόδο, συμμετείχαν στην Πανελλαδική ΜέΡΑ Δράσης & διαμαρτυρίας, για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και το ρεσάλτο των golden boys και παρευρέθηκαν το Σάββατο στην Λαϊκή Αγορά του Αγ. Δημητρίου, με αιτήματα:

Λέμε όχι στην Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης περιουσίας του e-ΕΦΚΑ, που θα λειτουργεί με αμιγώς αγοραία κριτήρια και χωρίς δημόσιο έλεγχο.
Λέμε όχι στην απευθείας τοποθέτηση από τον Υπουργό νέων golden boys στη διοίκηση αυτής της εταιρείας.
Απαιτούμε η περιουσία του ΕΦΚΑ να χρησιμοποιηθεί προς όφελος του απαραίτητου Οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας, προς όφελος της κοινωνίας, των συνταξιούχων και των εργαζομένων.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΟΧΙ bonus για τα golden boys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/