Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Καταγγελία ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για την απαράδεκτη ποιότητα των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Ρόδος 02/02/2022

Καταγγελία για την απαράδεκτη ποιότητα
των Μέσων Ατομικής Προστασίας

Οι συνθήκες εργασίας στην πλειονότητα των δημοτικών ενοτήτων εξακολουθούν να είναι απαράδεκτες. Η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού έχει χτυπήσει κόκκινο, τα κενά που δημιουργούνται καλούνται να τα λύσουν οι εναπομείναντες σε κάθε υπηρεσία υπάλληλοι ή εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (κοινωφελή εργασία, συμβασιούχοι κ.λπ.).
Γνωρίζουμε πως σε πολλές Δ/νσεις υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι και συναδέλφισσες που δεν έχουν παραλάβει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) που δικαιούνται. Τα Μ.Α.Π. αφορούν τον εξοπλισμό εκείνο που έχει ανάγκη ο εργαζόμενος ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια της ζωής και της υγείας του κατά την εργασία.
Έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση δόθηκαν σήμερα (Τετάρτη 02/02/2022) τα Μέσα Ατομικής Προστασίας του 2021 και στους εργαζόμενους της Δ/νσης Μεσαιωνικής Πόλης. Οι συνάδελφοι όμως βρέθηκαν μπροστά σε μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη αφού παραλαμβάνοντας τα Μ.Α.Π. διαπίστωσαν πως η ποιότητά τους είναι η χείριστη και μόνο την ασφάλεια τους δεν μπορούν να εγγυηθούν. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό καθότι οι εργαζόμενοι παρέλαβαν είδη όχι μόνο της “μίας χρήσης” αλλά και σε άσχετα νούμερα, όπως παντελόνια και άρβυλα επειδή δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα που ζήτησαν, μπουφάν που δεν προφυλάσσουν από το κρύο ή τη βροχή κ.λπ.
Καταγγέλλουμε την διοίκηση του Δήμου για την εγκληματική και πλήρη αδιαφορία της σε ό,τι αφορά την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων με την καθυστέρηση στην παροχή των Μ.Α.Π. αλλά και την πολύ κακή ποιότητα όσων έχουν δοθεί. Εμβολιασμοί και ιατρικές εξετάσεις έχουν πολύ καιρό να γίνουν, ενώ ο ιατρός εργασίας και ο τεχνικός ασφαλείας δεν υπάρχουν στους εργασιακούς χώρους ουσιαστικά. Αλήθεια πού βρίσκονται οι δύο τελευταίοι και τι κάνουν;
Καταγγέλλουμε όλους τους υπεύθυνους για την χείριστη ποιότητα των ειδών που διανεμήθηκαν στους δικαιούχους και ζητάμε την αναζήτηση των υπευθύνων της απαράδεκτης αυτής προμήθειας των Μ.Α.Π.
Απαιτούμε να δίνονται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στην ώρα τους και να είναι καλής ποιότητας. Τέλος οφείλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους/φισσες πως εάν δεν τους δίνονται τα Μ.Α.Π. έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν να παρέχουν εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/