Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Θανάσης Μπαράκας: Το σχέδιο «Ελευθερία» παραμένει σκλαβωμένο από την ανικανότητα του Υπουργείου Υγείας

Η κυβέρνηση του «βλέποντας και κάνοντας» αφού απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας (αυτή τη στιγμή μετράμε πάνω από 5.000 θανάτους λόγω του Covid-19), με τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε, γονάτισε την Ελληνική οικονομία και οδήγησε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάλουν οριστικά λουκέτο. 
Μετά την αποτυχία της εναπόθεσε όλες τις ελπίδες της στον εμβολιασμό και μας παρουσίασε το σχέδιο «Ελευθερία». Ένα σχέδιο που μας αποδεικνύει καθημερινά ότι και αυτό σχεδιάστηκε στο «πόδι». Με την απόφαση της να πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί μόνο σε νοσοκομεία, δεν θα υπάρξει η δυνατότητα να γίνονται εμβολιασμοί για πολλούς νησιώτες, οι οποίοι θα αναγκάζονται να πηγαίνουν σε γειτονικά νησιά για να εμβολιαστούν ή θα περιμένουν ένα νέο σχέδιο που θα τους λαμβάνει υπόψη. 
Αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού άνω των 85 ετών και από ότι φαίνεται κανείς δεν ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας ότι σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν πολλοί κατάκοιτοι, οι οποίοι χρήζουν μεταφορά για να μπορέσουν να εμβολιαστούν. Έτσι, πάρα πολλοί συμπολίτες μας, που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, ακυρώνουν το ραντεβού τους, το οποίο σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν επαναπρογραμματίζεται και αν ακυρωθεί χάνεται και η δυνατότητα εμβολιασμού. 
Πολλοί, μάλιστα, είναι οι συμπολίτες μας που παίρνουν τηλέφωνο στο νοσοκομείο της Ρόδου και ζητάνε ασθενοφόρο να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο της Ρόδου για να εμβολιαστούν. Καθώς, όμως, το ΕΚΑΒ της Ρόδου είναι υποστελεχωμένο και είναι υπεύθυνο να εξυπηρετεί ολόκληρο το νησί της Ρόδου, η διάθεση ασθενοφόρων σε όσους χρήζουν μετακίνηση για να εμβολιαστούν είναι φυσικά αδύνατη. Το Υπουργείο δεν πρόβλεψε καν στην πλατφόρμα υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εμβολιασμού να υπάρχει το πεδίο, στο οποίο θα μπορούσε ο πολίτης να σημειώσει ότι χρήζει μεταφορά για τον εμβολιασμό του. 
Και δεν φτάνουν όλα αυτά, ο πρωθυπουργός πρότεινε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει το διαβατήριο εμβολιασμού για την απρόσκοπτη μετακίνηση των εμβολιασμένων πολιτών. Αλήθεια για ποιο διαβατήριο και για ποιον εμβολιασμό μιλάμε; 
Προς στιγμήν κύριε της Πρωθυπουργέ μπορούμε να σας απονείμουμε μόνο το διαβατήριο της αποτυχίας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/